Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä tulee markkinoiden edullisin Mercedes-AMG – uusi AMG A 35 4Matic

Mercedes-AMG esittelee uuden niin sanotun hinnat alkaen -mallin Mercedes-Benzin A-sarjasta.
Tässä tulee markkinoiden edullisin Mercedes-AMG – uusi AMG A 35 4Matic

Ensi kevät tuo tullessaan mielenkiintoisen autouutuuden tehokkaaseen hothatch-luokkaan. Mercedes-AMG A45 4Matic saa rinnalleen hieman pienempitehoisen, mutta samalla edullisemman A 35 4Matic -mallin, jonka nelisylinterinen turbomoottori tuottaa 306 hevosvoiman tehon ja 400 Nm:n väännön. 

Neljän vetävän pyörän avulla uutuus kiihtyy satasen vauhtiin 4,7 sekunnissa, joten huokeampi hinta ei tarkoita vähemmän hauskaa ajettavuutta. Mercedes-AMG A 35:n hintoja ei ole vielä kerrottu muuten, kuin että auto tulee olemaan niin sanottu AMG-perheen aloitusmalli.

Voimansiirrosta vastaa urheilulliseen menoon suunniteltu seitsemänvaihteinen AMG Speedshift DCT 7G -kaksoiskytkinvaihteisto, johon kuuluu vakiona Race-Start-toiminto. Tasaisella nopeudella suoraan ajettaessa elektronisesti ohjautuva AMG Performance -nelivetojärjestelmä on etuvetopainotteinen, mutta voima voidaan tilanteen muuttuessa jakaa tasan etu- ja taka-akselin välillä.

Jousituksen puolesta uudessa A 35 4Maticissa on hiottu  uuden A-sarjan jousitusta urheilullisempaan suuntaan ja huomionarvoista on kevyen alumiinin suuri osuus alustan komponenteissa. AMG Ride Control -nimellä kulkevassa jousituksessa edessä käytetään McPherson -joustintukia, jotka on yhdistetty alumiinisiin tukivarsiin. Etujousituksen geometria on suunniteltu tarjoamaan mahdollisimman lineaarinen ohjausvaste ja -palaute kuljettajalle. Takana rakenne on nelitukivartinen Multi-Link, joka on kiinnitetty alumiiniseen apurunkoon, joka on puolestaan asennettu korirakenteesta irti vahvojen kumityynyjen avulla värinöiden ja äänien minimoimiseksi.

Vaikka Mercedes-AMG A 35 soveltuu ennen kaikkea urheilulliseksi arkiautoksi, se on suunniteltu pyöriteltäväksi myös moottoriradoilla. Ainakin osa auton ostavista osannee arvostaa valinnaisvarusteista AMG Track Pace -telemetrialiittymää, joka on osa uutta paljon kehuttua MBUX-käyttöliittymää. Toiminto tallentaa yli 80 auton ominaisarvoa, kuten nopeus- ja kiihtyvyystietoja, ja kertoo värikorostuksilla mittaristossa miten kuljettaja suoriutuu edellisiin kierroksiin nähden. Palveluun on tallennettu jo valmiiksi tunnettujen moottoriratojen tietoja.

 

Mercedes-AMG A 35 4Matic - tekniset tiedot:

Moottori:2.0 R4 turbo

Iskutilavuus:1991 cm3

Teho:225 kW (306 hv)/5800–6100 rpm

Vääntö:400 Nm/3000–4000 rpm

Voimalinja:AMG Performance 4Matic 

Vaihteisto:AMG Speedshift DCT 7G

Yhdistetty kulutus:7,3–7,4 l/100 km

CO2-päästöt:167–169 g/km

Kiihtyvyys 0-100 km/h:4,7 s.

Huippunopeus:250 km (rajoitettu)

 

Katso myytävät Mercedes-Benz A-sarjan vaihtoautot.

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Mercedes-Benz


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin