Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Uusi Peugeot 208 hurmaa – tarjolle myös täyssähköversio 50 kWh:n akulla

Peugeot nojaa ranskalaisiin geeneihinsä ja tuo kompaktien perheautojen luokkaan uuden vetävästi muotoillun 208:n.
Uusi Peugeot 208 hurmaa – tarjolle myös täyssähköversio 50 kWh:n akulla

Peugeot on osoittanut viimeisten parin vuoden aikana kykynsä uudistua. Viime vuonna esitelty uusi lippulaivamalli Peugeot 508 näytti ranskalaismerkin uuden puolen paitsi teknisten ominaisuuksien, myös tunteisiin vetoavan muotoilun ja viimeistelyn osalta.

Nyt samaa reseptiä on käytetty malliston pienemmän pään automalleista uuteen Peugeot 208:aan. Uuden ilmeen mukaiset keulan ”led-syöksyhampaat” jakavat mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta Geneven autonäyttelyn säihkeessä ne eivät hyppänneet silmille yhtä voimakkaasti kuin kuvissa. Yhdistettynä sekä keulan että perän kolmiosaisiin pystysuuntaisiin valoelementteihin, jotka muuten viittaavat keulan kissapedon raapaisujälkiin, uusi 208 näyttää kertakaikkisen upealta. Harvoin autossa on samalla tavalla sympaattisuutta ja agressiivisuutta yhtä aikaa. 

Uuteen Peugeot 208:aan voi valita moottorin kolmesta 75-130 hevosvoimaisesta bensiinimoottorista tai vaihtoehtoisesti tarjolla on 100 heppainen dieselpata. Kaksi tehokkaampaa bensiinimoottoria on tarjolla uudella 8-portaisella automaattivaihteistolla, mikä on sinänsä harvinaista tämän kokoluokan autoissa.

Kyseiset moottorivaihtoehdot käynevät kivasti kaupaksi, mutta koko 208:n mallijulkistuksen mielenkiintoisin tieto on se, että Peugeot alkaa valmistaa uutuutta myös täyssähköautona. Kyse ei ole enää konseptiautosta, sillä auto saapuu Suomeenkin jo vuodenvaihteen tienoilla.

Geneven autonäyttelyssä ensitutustuminen uuteen sähköiseen Peugeot e-208:aan jätti kokonaisuutena erittäin positiivisen kuvan. Auto vaikuttaa luonnossa jopa kuvia suuremmalta ja viimeistelyn taso miellyttää. Mittaristo on toteutettu kahdella päällekkäisellä näytöllä, jotka luovat varsin jännän kolmiulotteisen vaikutelman.

Peugeot e-208 sähköautouutuus tarjoaa kiitettävän suuren 50 kWh:n ajoakuston, jolle luvataan 340 kilometrin toimintamatka WLTP-mittaustavan mukaan. Laskennallisesti auton keskikulutus asettuisi näin ollen 14,7 kWh/100 km, jota voi pitää jo paperillakin hyvin realistisena, sillä kyseessä on varsin kompakti B-segmentin auto.

Ajoakuston kooksi kerrotaan litroissa mitattuna 220, mutta koska se on sijoitettu auton pohjalevyyn, sekä täyssähköisen Peugeot e-208 että perinteisen 208:n tavaratilat ovat samankokoiset.

Suorituskyvyn kannalta oleelliset lukemat ovat e-208:ssa 100 kW (136 hv) ja 260 Nm, joka on käytettävissä välittömästi paikoiltaan lähdettäessä. Nollasta sataan autolla pääsee 8,1 sekunnissa, joten ajettavuudeltaan autolta voi odottaa perustason sähköauton hauskuutta.

Uuden Peugeot 208:n hinnat eivät ole vielä selvillä, mutta täyssähköversion akuston takuuksi on jo ilmoitettu 8 vuotta tai 160 000 kilometriä.

Suomalaisittain oleellinen tieto on Peugeot e-208:n lämmönhallinta, joka on toteutettu 5 kW:n lämmitysvastuksella sekä ilmalämpöpumpulla. Lisäksi matkustamon ilmastointijärjestelmään liitetyn vesikiertoisen akuston lämmönsäätelyjärjestelmän pitäisi auttaa niin talvella kuin kesällä takaamaan mahdollisimman nopean latauksen sekä pitkän toimintamatkan. Ohjelmoitavaa esilämmitystä voi käyttää etänä MyPeugeot-älypuhelinsovelluksen kautta tai autosta kosketusnäytön kautta. Samasta sovelluksesta on mahdollista käynnistää ja keskeyttää lataus.

Perinteisestä kotipistokkeesta Peugeot e-208 latautuu täyteen 16 tunnissa. Homma nopeutuu, mikäli käytössä on kolmivaihevirtaa 11 kW:n teholla (5h 15 min) tai yksivaiheista virtaa 7,4 kW:n teholla (8h). Julkisista pikalatauspisteistä auto pystyy ottamaan virtaa enimmillään 100 kW:n teholla, jolla 80 prosentin latausaste saavutetaan 30 minuutissa.

Autotalli.com
Peugeot 208 vaihtoautot
Peugeot 208 uudet autot

Lue muut artikkelit Geneven autonäyttelystä.

Teksti, kuvat ja video: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin