Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Valtava kasvuloikka – täysin uusi Hyundai KONA kolkuttelee luokkarajoja

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HYUNDAI // Aiempaa merkittävästi suurempi Hyundai KONA saapuu Suomeen taloudellisena täyshybridinä. Myöhemmin myyntiin tulee myös täyssähköinen malli.
Valtava kasvuloikka – täysin uusi Hyundai KONA kolkuttelee luokkarajoja

Automallien uudistuessa on tyypillistä, että myös korin mitat kasvavat. Yleensä puhutaan muutamista tai korkeintaan kymmenistä millimetreistä, mutta täysin uuden Hyundai KONAn kohdalla auton pituus on venähtänyt peräti 150 millimetriä.

Se on poikkeuksellisen paljon, erityisesti KONAn kompakti SUV -kokoluokka huomioiden. Monilta osin täysin uusi KONA kolkuttelee jo suosittua keskikokoisten katumaastureiden kokoluokkaa.

Kasvaneet mitat näkyvät konkreettisesti niin matkustamon kuin tavaratilan puolella. Edelliseen mallisukupolveen verrattuna täysin uuden KONAn akseliväli on kasvanut 60 mm, mikä tarkoittaa takamatkustajille 77 millimetriä kasvanutta jalkatilaa. Myös takamatkustajien pääntila on kasvanut 11 mm, ja 1 402 millimetrin hartiatila on luokkansa suurin.

Kuva: Takamatkustajille on luvassa 7,7 senttimetriä enemmän jalkatilaa edelliseen mallisukupolveen nähden.

Täysin uusi KONA esitellään kokonaisuudessaan alkukevään aikana. Ensimmäisenä Suomeenkin saadaan KONA-täyshybridi, jossa yhdistyy polttomoottoriauton vaivaton matkanteko sekä hybridivoimalinjan taloudellisuus. Toisin kuin suurin osa muista markkinoilla olevista hybrideistä, KONA Hybrid kulkee osan kilometreistä täysin sähkön voimin. Myöhemmin myyntiin tulee auton täyssähköversio.

Haluatko tietää hinnaston ensimmäisten joukossa? Liity ennakkokiinnostuneiden sähköpostilistalle.

Tyyli kohtaa teknologian

Avarassa ja selkeälinjaisessa ohjaamossa katseenvangitsijana toimii kojelautaan integroitu digimittariston ja tietoviihdejärjestelmän leveä paneeli. Hämärän laskeutuessa matkustamon tunnelmavalaistus pääsee oikeuksiinsa, ja käytettävyyttä helpottaa auton tärkeimpien toimintojen hallitseminen keskikonsolin fyysisistä painikkeista.

Täysin uudessa KONAssa vaihteenvalitsin on viety Hyundain IONIQ-mallisarjasta tuttuun tapaan ohjauspyörän taakse. Ajosuunnan valinta toimii intuitiivisesti ja keskikonsolista säästyy tilaa pientavaroiden säilytykselle.

Kuva: Hyundai KONA Hybrid on täyshybridi, eli auto kulkee osan matkasta täysin sähkömoottorin voimin. Tässä kohti auto eroaa yleisemmistä kevythybrideistä, joita markkinoidaan myös hybridi-termillä.

KONAan tulee tarjolle uusi Digital Key 2 Touch -teknologia, joka mahdollistaa puhelimen ja älykellon käyttämisen auton avaimena. Toiminto hyödyntää samaa NFC-tekniikkaa kuin puhelinten luottokorttitoiminnot, jolloin on pystytty varmistamaan myös korkealuokkainen turvallisuus.

Uutta on myös auton päivitysmahdollisuus etänä niin kutsutuilla OTA-päivityksillä (Over-the-Air). Jatkossa auton ohjelmistoja sekä lukuisia toiminnallisuuksia on mahdollista päivittää kotipihassa ilman käyntiä huoltoliikkeessä.

Kuva: Digitaalimittariston ja tietoviihdejärjestelmän paneelissa on kaksi 12,3 tuuman näyttöä. Vaihteenvalitsin on tuotu ohjauspyörän taakse.

Uusimmat turvallisuusvarusteet

Täysin uusi Hyundai KONA on pakattu täyteen edistyksellisiä kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten etutörmäyksen välttämisavustin, kaistallapitoavustin, katvealueen törmäyksen välttämisavustin, risteävän liikenteen törmäyksenvälttämisavustin, turvallisen poistumisen varoitus, älykäs nopeusrajoitusavustin, kuljettajan vireystilan valvonta sekä kaukovaloavustin.

Auton varustelistalta löytyy runsaasti myös ajomukavuuteen vaikuttavia avustinjärjestelmiä, kuten älykäs vakionopeudensäädin, navigaatiopohjainen älykäs vakionopeudensäädin, tutkat auton edessä, takana ja sivuilla, kaistaviivojen mukaan ohjaava avustin ja moottoritieavustin (Highway Driving Assist).

Kuva: Ensimmäisenä Suomeen saadaan KONA Hybrid, myöhemmin myyntiin tulee myös KONAn täyssähkömalli.

Lisäksi saataville tulee turvallisuutta parantavia varusteita, kuten esimerkiksi pysäköintiä helpottava Surround View Monitor -kamerajärjestelmä, peruutustörmäysavustin ja etäpysäköintijärjestelmä sekä katvealueen kamerajärjestelmä.

Liity täysin uuden KONAn sähköpostilistalle, jotta saat uusimmat tiedot automallista ja pääset tekemään tilauksen ensimmäisten joukossa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin