Vielä ehdit mukaan ensimmäisiin eriin – IONIQ 6 -sähköautot myydään nyt | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Vielä ehdit mukaan ensimmäisiin eriin – IONIQ 6 -sähköautot myydään nyt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HYUNDAI // Hyundai IONIQ 6 -sähköauton 614 kilometrin toimintamatka on yksi markkinoiden pisimpiä.
Vielä ehdit mukaan ensimmäisiin eriin – IONIQ 6 -sähköautot myydään nyt

Tyylikäs, virtaviivainen, teknisesti edistyksellinen ja tilava. Täysin uusi Hyundai IONIQ 6 on kerännyt ylistäviä arvioita niin autoalan lehdistöltä kuin ensimmäisiltä asiakkailtakin.

Huimalla 614 kilometrin toimintamatkallaan (yhdistetty WLTP) hurmaava sähköauto saatiin myyntiin Suomessa joulukuussa ja ensimmäiset autot saapuvat maahamme arviolta kevään aikana. Laajemmin asiakastoimituksia päästään tekemään tämänhetkisen arvion mukaan syksyllä.

Mikäli oman auton haluaa saada ensimmäisistä Suomen tuotantoeristä, liikkeellä kannattaa olla viimeistään nyt.

Kuva: Virtaviivaisesti muotoillun IONIQ 6:n ilmanvastuskerroin on yksi markkinoiden alhaisimpia (Cd-arvo 0,21).

Vakiona lähes kaikki

Pitkän toimintamatkan ohella yksi IONIQ 6:n myyntivalteista on suorastaan ylenpalttinen varustelu, joka pitää sisällään esimerkiksi HDA II -moottoritieavustimen, V2L-virran ulosoton, digitaaliset sivupeilit, älykkäät led-matrix-ajovalot, II-tason etäpysäköintiavustimen, kuljettajan ja etumatkustajan Relaxation-istuimet, akuston esilämmityksen navigoitaessa pikalatausasemalle sekä 360 asteen kamerajärjestelmän.

Suomen mallistossa myytävänä on tällä hetkellä taka- ja nelivetoiset mallit, molemmat suurella 77,4 kWh:n akulla ja parhaalla Ultimate-varustelulla, joka sisältää vakiona kaiken muun paitsi lasikattoluukun sekä erikoisvärit.

Kuva: Takana jalkatilaa on lähes edustusauton tyyliin, kiitos 2,95 metrin akselivälin.

Ultimate-varustelua pystyy räätälöimään ilman lisämaksua peilien, vanteiden ja sisustuksen osalta. Asiakas voi täysin vapaasti valita kangasverhoilun, jossa on käytetty kierrätysmateriaalia tai ekologisesti prosessoidun nahkaverhoilun, 18- tai 20-tuumaiset kevytmetallivanteet sekä digitaaliset sivupeilit tai perinteiset peilit.

IONIQ 6:n edistyksellisyyttä alleviivaa supernopea 800 voltin akkujärjestelmä, jollaisia löytyy markkinoilta Hyundain lisäksi vasta lähinnä huomattavasti kalliimmilta merkeiltä.

Käytännössä 800 voltin akkujärjestelmä pystyy hyödyntämään yleisimmin saatavilla olevia 400 voltin pikalatausasemia, mutta myös supernopeita 800 voltin latureita. Optimaalisissa olosuhteissa IONIQ 6 pystyy lataamaan 240 kW:n teholla, jolloin akun lataaminen kymmenestä kahdeksaankymmeneen prosenttiin vie nopeimmillaan vain 18 minuuttia.

Tutustu IONIQ 6:n hintoihin ja varustetietoihin.

Kuva: Sisätiloissa on hyödynnetty laajasti ekologisia ja kierrätettyä alkuperää olevia materiaaleja.

Kestää vertailun premiumiin

Sisätiloiltaan täysin uusi Hyundai IONIQ 6 on tilava ja selkeälinjainen. Kuljettajan paikalle istuuduttaessa katse hakeutuu helposti kojelautaan, jota hallitsee kahdesta 12,3 tuuman näytöstä koostuva mittariston ja tietoviihdejärjestelmän kokonaisuus. Etupilarien juureen lentokoneen siipiä muistuttavaan muotoon sijoitettujen digitaalisten sivupeilien terävä kuva saattaa alkuun vaatia totuttelua, mutta kamerapohjaiset peilit helpottavat näkemistä pimeällä ja tarjoavat perinteisiä peilejä laajemman näkymän.

Sisätilojen suunnittelussa on pyritty kodinomaiseen tunnelmaan sekä korkealuokkaiseen viimeistelyyn, ja yksi IONIQ 6:n erikoisuuksista on kuljettajan ja etumatkustajan Relaxation-istuimet, jotka taittuvat yhdellä napinpainalluksella makuuasentoon. Tämäkin ominaisuus vakiona Ultimate-varustelussa.

Kuva: V2L-ominaisuuden ansiosta IONIQ 6:sta pystyy ottamaan sähköä myös ulospäin enimmillään 3600 watin teholla.

Sisätilojen tunnelmavalaistus on valittavissa auton käyttäjän mieltymysten mukaisesti. Se reagoi halutessa myös ajoneuvon nopeuteen. Oman lisänsä ajokokemukseen tuo lisäksi E-Active Sound Design -äänijärjestelmä.

Koska IONIQ 6 on rakennettu sähköautoille suunnitellulle E-GMP -alustarakenteelle, sen sisätilat on saatu venytettyä poikkeuksellisen tilaviksi. Lähes kolmemetrinen akseliväli tuo jopa edustusautomaiset jalkatilat, sedan-mallin korista huolimatta tavaratilaa on 401 litran verran takana ja 45 litraa (takavetoinen) / 14,5 litraa (nelivetoinen) edessä konepellin alla.

Suomalaisasiakkaiden mieltä lämmittänee erityisesti Bluelink-etähallinta, jonka avulla auton lämmitystä ja jäähdytystä pystyy hallitsemaan puhelinsovelluksen kautta. Myös esimerkiksi auton paikantaminen, ovien avaus ja lukitseminen sekä latauksen hallinta onnistuvat näppärästi älylaitteen ruudulta käsin.

IONIQ 6 on lisäksi ensimmäinen Hyundain automalli, johon on tulevaisuudessa tarjolla etäpäivitettävien karttojen lisäksi myös muita ominaisuuksia OTA-päivityksinä (over-the-air).

Suomen täyssähköautojen kannassa Hyundai oli viime vuoden lopulla neljänneksi suosituin merkki. Hyundailla on jo useamman mallisukupolven kokemus täyssähköautojen valmistuksesta, ja merkin vahva luottamus omia tuotteita kohtaan näkyy muun muassa suomalaisille asiakkaille annettavassa pitkässä viiden vuoden takuussa ilman kilometrirajaa. Lisäksi sähköautojen korkeajänniteakuille annetaan 8 vuoden / 160 000 kilometrin takuu.

Kuva: IONIQ 6:n pikselityyliset takavalot luovat autolle näyttävän ilmeen. Nelivetoinen auto kiihtyy 0-100 km/h nopeuteen vain 5,1 sekunnissa.

Katso IONIQ 6:n hinnat ja tutustu auton kohokohtiin.

IONIQ 6 Ultimaten tärkeimmät vakiovarusteet

 • Akuston esilämmitys navigoitaessa pikalatausasemalle
 • 12,3″ digitaalinen mittaristo ja 12,3″ navigaatiojärjestelmä On Board Live -palveluilla
 • Bluelink-telematiikka (sovelluksella ohjattava etälämmitys, lataushallinta, ovien avaaminen/lukitus, Live-palvelut, reittisuunnittelu)
 • 220V / 3,6 kW V2L virran ulosotto auton sisällä sekä ulkopuolella suko-adapterilla
 • Kiinteä AC-laturi, latausteho 10,5 kW (3x16A)
 • Automaattisesti esiin tulevat ovenkahvat
 • Bose Premium -audiojärjestelmä
 • Lämmitetyt etuistuimet ja takaistuimen reunapaikat, 3 tasoa
 • Katvealuetta valvova kamera, näyttö mittaristossa (BVM Blind-Spot View Monitor)
 • Digitaaliset ulkopeilit integroiduilla suuntavilkuilla
 • Kuljettajan ja etumatkustajan Relaxation-istuimet
 • Automaattinen kaksivyöhykkeinen ilmastointi automaattisella huurteenpoistolla
 • Kaksivärinen muokattava ja nopeuteen reagoiva tunnelmavalaistus
 • E-Active Sound Design
 • HDA II -moottoritieavustin (Highway Driving Assist)
 • HUD Head-up Display -tuulilasiheijastusnäyttö
 • Lämpöpumppu
 • Ohjauspyörän aktiiviset led-pikselivalot
 • Törmäyksenvälttämisavustin pysäköitäessä PCA (Parking Collision-avoidance Assist); Reverse/Forward/Side
 • Pysäköintitutka (eteen- ja taaksepäin)
 • Sähkötoiminen takaluukku
 • Älykkäät led-matrix-ajovalot
 • II-tason etäpysäköintiavustin RSPA (Remote Start Parking Assist II)
 • Mukautuva vakionopeudensäädin SCC (Smart Cruise Control) Stop&Go-toiminnolla
 • Smart Key -älyavain ja moottorin käynnistyspainike
 • SmartSense-turvajärjestelmät
 • 360 asteen kamerajärjestelmä
 • 800 V:n suurteholatausjärjestelmä
 • Tutustu IONIQ 6:n hintoihin ja varusteluun
Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin