Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ajotuntuma ja mukavuus nostavat Mercedes-EQ EQE:n sähköautojen aateliin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VEHO // Paljon ajavalle tehty Mercedes-EQ EQE kulkee loistoauto Mercedes-EQ EQS:n jalanjälkiä kohti täysin uudenlaista sähköautoilukokemusta.
Ajotuntuma ja mukavuus nostavat Mercedes-EQ EQE:n sähköautojen aateliin

Mercedes-EQ EQE on auto paljon ajavalle. Mallista on puhuttu myös uutena taksien suosikkina, koska polttomoottoriautojen puolella samankokoinen E-sarja on ollut vuosikymmeniä suosituin henkilökuljetusten auto Suomessa. Valtaosa asiakkaista on kuitenkin yksityis- tai työsuhdeautoilijoita, eli pelkästään taksiautona EQE:tä ei voi kuvailla. 

Siirtyminen sähköisiin voimalinjoihin on vauhdikasta ammattiliikenteen puolella, mutta myös muut kuin taksit ovat kiinnostuneita uuden EQE:n ominaisuuksista. Hyvät ajo-ominaisuudet ovat tärkeä valinnan peruste kaikille, joille kertyy auton ratissa paljon kilometrejä.

Mercedes on tunnettu monesta seikasta, jotka ovat tärkeitä paljon ajavalle. Ennen koeajon kokemuksia käymme läpi EQE:n muut ominaisuudet ja kilpailijat.

Virtaviivaisuus on sähköautolle monella tapaa edullista

Matala sekä virtaviivainen sähköauto on korkeaa parempi vaihtoehto, kun tavoitellaan mahdollisimman pientä sähkönkulutusta ja ekologisuutta.

EQE:n kaltaista sähköautoa ei ole tarjolla lähimpien saksalaisten kilpailijoiden mallistoissa, sellaista ei ole edes tunnetun ruotsalaismerkin puolella. Haastajien mallistoissa on lähinnä tarjolla sähköllä kulkevia katumaastureita tai crossovereita.

Mercedeksen valikoimasta löytyy myös sähköisiä katumaastureita, ja lisää on tulossa. Mercedes lanseerasi ison luksusmaasturi EQS SUVin huhtikuussa, ja tämänhetkisen tiedon mukaan EQE SUV esitellään 2023.

Mercedeksellä on laajin sähköautojen mallisto

Tiesitkö, että Mercedeksen sähköautojen mallisto on jo nyt markkinoiden laajin?

Tarjolla on viisi täyssähköautoa. Koeajossa olevan Mercedes EQE:n ja edustusauto EQS:n lisäksi sähköautojen Mercedes-EQ:n mallistossa on EQC, EQB ja EQA, ja lisää siis on tulossa.

Palaamme vielä toviksi kilpailijoihin. Yhdysvaltalaisella Teslalla on tarjolla kaksi matalampaa sähköautoa, mutta aivan suoraan kilpailua ei synny edes koon puolesta, kun vertaamme Tesloja Mercedes EQE:hen. Mercedes-EQ tarjoaa myös kattavan palveluverkoston niin myynnin kuin huollon puolella.

Tesla Model S on Mercedes EQS:n kokoinen eli isompi sekä kalliimpi kuin EQE, ja Model 3 on vastaavasti selvästi Mercedes EQE:tä pienempi.

Ajoasento ja ergonomia ovat tärkein yksittäinen valintatekijä paljon ajavalle - siinä yksi tärkeä syy Mercedeksen taksimenestykselle

Mercedes EQE:n ajoasento on mietitty ja onnistunut. Autoon istuessa huomaa, mitä reilusti yli sadan vuoden autosuunnittelu tarkoittaa 2020-luvun modernissa sähköautossa. Se tarkoittaa hiottua ajoasentoa, erinomaista ergonomiaa sekä mukavuudessa huippuunsa viritettyä istuinta.

Digitaalinen mittaristo tarjoaa laajasti informaatiota ajoon tai hieman vähemmän - ihan miten kuski haluaa. Mittariston informaation määrää ja esitystapaa voi vaihtaa helposti.

Pystysuuntainen keskinäyttö kojelaudan keskellä tarjoaa erilaisia toimintoja ja muokkauksen mahdollisuuksia. Ilahduttavasti käyttö on loogista ja helppoa - sekä ajon aikana turvallista. Kiitos alhaalta istuimien välistä löytyvän kosketuslevyn, jota voi käyttää samalla, kun lepuuttaa kättä kyynärtuella.

Mercedes EQE:n alusta ja ohjaus

Mercedes EQE:n ajoasento ja ergonomia on mallikelpoista, mutta miten on paljon ajavan kannalta toinen tärkeä seikka, alustan ja ohjauksen toiminta?

Alustan toiminta on ajoergonomian lisäksi se toinen seikka, josta saksalainen tähtikeula on kuuluisa. Mercedes EQE:n osalta ei ole tehty kompromisseja. Alusta toiminta tarjoaa sähköautoilijoille sekä ammattisähköautoilijoille ajamisen tuntuman, joka ei jätä kylmäksi.

Alusta on tukeva, mutta mukava, ja mikä parasta, auto kulkee hiljaisesti ja luotisuoraan. Ohjauksen tuntuma on erinomainen, ja palautus keskiasentoon on hiljaisissa nopeuksissa edustusautomaisen laiskaa. Se on Mercedes-kuskeille tuttu omaisuus.

Riittääkö Mercedes EQE 350+ teho ja vääntö?

EQE 350+:n kuuden sekunnin nollasta sataan kiihtyvyys, 292 hevosvoimaa ja 565 newtonmetriä vääntöä riittävät varmasti useimmille. Virtaviivainen muotoilu ja hiottu tekniikka takaavat WLTP-mittauksessa varsin maltillisen sähkönkulutuksen, 16,4 kWh sadalla kilometrillä.

Ajamisen tunnelmaa ja kiihtyvyyden fiilistä voi helposti vaihtaa mieleiseksi Dynamic Select -keinukytkimestä. Vaihtoehdot ovat Eco, Comfort, Sport ja Individual.

Se ken kaipaa lisää tehoa ja vääntöä, saa sitä helposti hankkimalla nelivetoisen Mercedes-AMG EQE 43 4Maticin, jonka huipputeho on jykevä 476 hevosvoimaa ja huippuvääntö tymäkkä 858 newtonmetriä.

Mercedes EQE:n tilat

EQE:n selkeänmuotoinen tavaratila, kookas takaluukku sekä väljät sisätilat mahdollistavat ison henkilömäärän kuljettamisen. Tavaratila on helppo laajentaa laskemalla takaselkänojat alas. Auton iso koko näkyy ja tuntuu myös sisällä.

Yhteenveto

Uusi Mercedes EQE on paljon ajavan merkki- ja laatutietoisen valinta sähköautoksi.

Kehuja: Ajoasento, ajettavuus, laatuvaikutelma, akkutakuu on 10 vuotta tai 250.000 kilometriä, pieni sähkönkulutus

Parannettavaa: Ei hirveästi tule seikkoja mieleen, mutta ohjaus palauttaa hiljaisissa nopeuksissa keskiasentoon verkkaisesti. He, joille Mercedes on tuttu, tietävät, että kyse on tarkoin harkitusta ominaisuudesta

Tutustu Mercedes-Benz-EQ EQE:hen


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin