Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Alkuvuoden mielenkiintoiset autouutuudet – oletko tutustunut jo näihin?

Alkanut vuosi tullaan muistamaan autojen sähköistymisen läpimurrosta. Kokosimme listan mielenkiintoisista uusista automalleista, joihin kannattaa tehdä tarkempaa tuttavuutta.
Alkuvuoden mielenkiintoiset autouutuudet – oletko tutustunut jo näihin?

Vuosi 2020 aloittaa paitsi uuden vuosikymmenen, se merkitsee autoalalla myös sähköisten voimalinjojen läpimurtoa. Syynä täyssähköautojen, ladattavien hybridien sekä erilaisten kevyempien hybriditoteutusten mallivalikoimien laajentumiseen ovat tiukentuvat päästörajat, mutta autoilijan näkökulmasta sähkö tuo sekä säästöä käyttökuluihin että lähes poikkeuksetta lisää ajomukavuutta sähkömoottorin tuottaessa perinteistä polttomoottoria paremman suorituskyvyn.

Sähköstä voimansa saavat henkilöautot eivät kuitenkaan ole oikotie onneen, ja perinteisille polttomoottoreillekin löytyy vielä elinaikaa, vaikka ne yhä useammin saavatkin rinnallensa vähintään kevyen hybridivoimalinjan.

Kokosimme eri koko- ja hintaluokkien automalleista mielenkiintoisia uutuuksia, joista osa on löytänyt tiensä jo suomalaistenkin autokauppojen esittelytiloihin, ja osa saapuu vasta kotvan kuluttua. Monista listaamistamme automalleista löytyy myös käytettyjä yksilöitä joko aiemmista vuosimalleista tai vähän ajetuista uusimmista mallisukupolvista.

Kompaktit perheautot

BMW 1-sarja

BMW:n 1-sarja koki hiljattain täysuudistuksen, jonka myötä auto on tätä nykyä muun muassa etuvetoinen. Muotoilultaan tyylikäs ykkönen tarjoaa mainion ajettavuuden sekä laatuvaikutelman, jota premium-merkiltä sopiikin odottaa. Toistaiseksi BMW 1-sarjasta ei ole myynnissä hybridimallia, vaikka BMW:n muusta mallistosta pistokehybridejä jo pitkä liuta löytyykin.

BMW 1-sarjan uudet autot
BMW 1-sarjan vaihtoautot

DS 3 Crossback

Kompakti katumaasturi DS 3 Crossback edustaa ranskalaista premium-osaamista. Etenkin muotoilullaan massasta erottuva DS 3 Crossback on mukavuutta ja laadukasta viimeistelyä arvostavan valinta. Suomessa DS:n erikoisuus on autojen 70 päivän palautusoikeus sekä 7 vuoden takuu ilman kilometrirajaa. DS 3 Crossback on saatavana myös täyssähköisenä automallina. 

DS 3 Crossback uudet autot

Ford Puma

Fordin täysin uusi Puma-katumaasturi kätkee sisälleen auton kokoluokkaan nähden poikkeuksellisen hyvän tavaratilan. Ford MegaBox -nimellä kulkevassa, korkeussuunnassa nerokkaasti hyödynnetyssä, tavaratilassa on likaisille tavaroille tarkoitettu pestävä tila ja tavaratilan pohjalla veden poistotulppa. Ford Pumaan on valittavissa uusi Ecoboost Hybrid -kevythybridimoottori. 

Ford Puma uudet autot

Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona -mallisto täydentyi syksyllä uudella Hybrid-mallilla, joka on hyvä lisä täyssähköisen Kona Electricin sekä perinteisen bensiinimallin rinnalle. Hyundain vahvuus löytyy läpi malliston autojen hyvästä hinta-laatusuhteesta.

Hyundai Kona uudet autot
Hyundai Kona vaihtoautot

Opel Corsa

Uusi Corsa on Opelin PSA-omisteisen historian tärkeä avausmalli. Auto pohjautuu uuden Peugeot 208:n kanssa samaan rakenteeseen ja Corsastakin on tarjolla täyssähköinen malliversio. Opel Corsa on hyvä vaihtoehto, mikäli Peugeotin omintakeinen i-Cockpit -ohjaamoasetelma tuntuu vieraalta.

Opel Corsa uudet autot
Opel Corsa vaihtoautot

Peugeot 208

Peugeot 208:aa voi pitää yhtenä hinta- ja kokoluokkansa tyylikkäimmistä automalleista. Kompakteista ulkomitoista huolimatta 208 tarjoaa varsin mainion matkustusmukavuuden pienen perheen tarpeisiin. Erityisen mielenkiintoiseksi Peugeot 208:n tekee se, että automallin täyssähköinen malliversio saapuu Suomeenkin heti alkuvuodesta.

Peugeot 208 uudet autot
Peugeot 208 vaihtoautot

Renault Clio

Renault Clio on houkutellut suomalaisautoilijoita viime vuosina ennen kaikkea hinnoittelullaan. Automalli on mainio osoitus siitä, ettei edullisen tarvitse olla tylsä. Täysin uusi Clio on kasvanut sisätiloiltaan ja saanut paljon uusia ajomukavuuteen sekä -turvallisuuteen vaikuttavia ominaisuuksia. Clion farmarimallin voi jatkossa löytää enää käytettyjen autojen listoilta, mutta suurempaa tavaratilaa kaipaavan kannattaa tutustua niin ikään täysin uuteen Captur-katumaasturiin.

Renault Clio uudet autot
Renault Clio vaihtoautot

Keskikokoiset perheautot

Kia XCeed

Korealaisen Kian mallivalikoima on kasvanut viime aikoina kiitettävän rivakasti. Kia Ceed-tuoteperheen uusin tulokas on korotettu ja poikkeuksellisen tyylikkäästi muotoiltu XCeed, joka on ominaisuuksiltaan tasaisen vahva suorittaja. Kian mallistosta löytyy jo nykyisellään runsaasti erilaisia sähkö- ja hybridimalleja, ja myös XCeedistä on luvassa ensi vuoden puolella pistokkeesta ladattava hybridimalli.

Kia XCeed uudet autot

Mazda3

Mazda3 edustaa japanilaisvalmistajan viimeisintä osaamista sekä muotokieltä. Mazda3 kannattaa koeajaa uudella Skyactiv-X -bensiinimoottorilla, joka toimii dieselin tapaan puristussytytteisenä. Moottorin 180 hevosvoiman teho sekä hyvä vääntö vakuuttavat yhdessä pienen kulutuksen kanssa. Matkustamon viimeistelyn osalta Mazda3 kestää vertailun myös kalliimpiin premium-merkkeihin.

Mazda3 uudet autot
Mazda3 vaihtoautot

Mercedes-Benz B-sarja

Mercedes-Benzin B-sarja on tiloiltaan varsinainen monitaituri. Saksalaista laatua arvostavalle B-sarjan Mersu on helppo valinta, ja käyttövoimavaihtoehtoja autosta löytyy merkille tyypilliseen tapaan runsaasti. Erityisen mielenkiintoinen uutuus on B-sarjan pistokkeesta ladattava bensiinihybridimalli. Lataushybridin reilunkokoista 15,6 kWh:n ajoakkua pystyy myös pikalataamaan CCS-latauksella. B-sarjan käytettävyyttä ja 7-paikkaisuutta kaipaavalle uusi Mercedes-Benz GLB -katumaasturi on tutustumisen arvoinen uutuus.

Mercedes-Benz B-sarja uudet autot
Mercedes-Benz B-sarja vaihtoautot

Skoda Kamiq

Vuoden Auto Suomessa 2020 -tittelin voittanut Skoda Kamiq on kokoaan suurempi ja käytännöllisempi. Kamiq on tappavan tasainen suorittaja ja järkivalinta sanan suurimmassa merkityksessä. Sähköistä voimalinjaa Kamiqiin ei ole vielä luvassa, mutta kaasukäyttöinen malliversio tullee olemaan ensi vuoden hitti. 

Skoda Kamiq uudet autot

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Paljon puhuttu ja kohuttu Tesla Model 3 tuntuu olevan edelleen askeleen tai kaksi edellä muita autovalmistajia, mitä tulee sähköautojen valmistamiseen. Äärimmäisen intuitiivinen käyttökokemus sekä järisyttävän hauska suorituskyky tekevät Model 3:lla ajamisesta nautintoa. Tällaisia autojen olisi aina pitänyt olla. 

Tesla Model 3 uudet autot

Toyota Corolla

Kuluneen vuoden suosituin automalli ensirekisteröintien perusteella on uusi Toyota Corolla, joka on saatavana kahdella eri hybridivoimalinjalla sekä kolmena eri korimallina. Corollan ajo-ominaisuudet ovat parantuneet Auris- ja Avensis-malleihin nähden, ja hybriditekniikan kestävyydestä Toyotalla on vuosikymmenten kokemus.  

Toyota Corolla uudet autot
Toyota Corolla vaihtoautot

Suuret perheautot

Audi e-tron

Audin ensimmäinen täyssähköauto e-tron on huolellisesti viimeistelty kokonaisuus edistyksellistä saksalaistekniikkaa. Audi e-tron ei tarjoa teslamaisen räjähtävää kiihtyvyyttä, mutta ei tälläkään jalkoihin jää. E-tron sopii myös pitkää matkaa taittaville nopean pikalatauksensa ansiosta. 

Audi e-tron uudet autot
Audi e-tron vaihtoautot

BMW X7

BMW X7

Kun pienempi ja vähempi ei riitä, seitsemänpaikkainen BMW X7 tarjoaa luksusluokan kyydit vaikeakulkuisemmillakin reiteillä. BMW luottaa X7:ssä perinteisiin polttomoottorilla toimiviin voimalinjaratkaisuihin, mutta lienee vain ajan kysymys, milloin baijerilaisvalmistajan suurimpaan automalliin saadaan pistokkeesta ladattava malli.

BMW X7 uudet autot
BMW X7 vaihtoautot 

Citroën C5 Aircross

Kuluneen vuoden aikana koeajamistamme autoista yksi suurimmista vaikutuksen tehneistä malleista oli Citroën C5 Aircross, joka yllätti perhekäyttöä helpottavalla muunneltavuudellaan sekä laadukkaalla viimeistelyllään. C5 Aircross on hyvä yhdistelmä katumaasturimaista ajoasentoa ja ulkonäköä sekä tila-automaista käytettävyyttä. Citroën C5 Aircross tulee pian tarjolle myös plugin-hybridinä.

Citroën C5 Aircross uudet autot
Citroën C5 Aircross vaihtoautot

Skoda Superb

Työsuhdeautoilijoiden kestosuosikki Skoda Superb uudistui maltillisesti mutta samalla yllättävänkin paljon. Skodan lippulaivamallin saa nyt myös pistokkeesta ladattavana hybridinä sekä korotettuna nelivetoisena Scout-mallina.

Skoda Superb uudet autot
Skoda Superb vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin