Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Audin näkemys kevythybridistä: uusi A4 V6-dieselillä 347 hv ja 700 Nm

Facelift-mallipäivityksen myötä uusi Audi A4 saa uusia kevythybridivoimalinjoja sekä maltillisia ulkonäkömuutoksia.
Audin näkemys kevythybridistä: uusi A4 V6-dieselillä 347 hv ja 700 Nm

Aiempaa leveämmän ja hartialinjaltaan matalamman ulkonäön saanut Audi A4 kokee facelift-mallipäivityksen yhteydessä suuria muutoksia myös moottoripuolelle. Uutuuden kruunujalokivenä komeilee uusi S4 TDI -malli, jonka kolmilitrainen sähköisesti ahdettu V6-moottori tuottaa ruutia 347 hevosvoimaa ja 700 newtonmetriä.

Erityiseksi uuden A4:n moottorivalikoiman tekee se, että ensimmäistä kertaa niin tehokkain S4-malli kuin niin sanotut perus-bensiinimallitkin ovat kevythybridivoimalinjalla varustettuja. Bensiinimalleissa kevythybriditekniikka perustuu 12-voltin sähköjärjestelmään, jonka luvataan vähentävän polttoaineenkulutusta jopa 0,3 litralla sataa kilometriä kohden. 

Tehokkaammassa S4-mallissa myös kevythybriditekniikka on puhdikkaampaa 48-voltin järjestelmää, jonka vaikutus polttoaineenkulutukselle kerrotaan olevan 0,4 litraa 100 kilometrillä. Audi S4 TDI MHEV:ssä liike-energiaa kerätään enimmillään 8 kW:n teholla 0,5 kWh:n suuruiseen ajoakkuun. Kuten kevythybrideissä yleensäkin, myös Audi A4:n tapauksessa pelkän sähkömoottorin voimin ei liikuta missään vaiheessa.

Uusi A4 osaa lukea liikennevaloja

Audille tuttuun tapaan uudistuneesta A4-mallistosta löytyy vaihtoehtoja monenlaisiin tarpeisiin. Auton voi ensinnäkin valita sedanin lisäksi Avant-farkkuna, vetotavaksi puolestaan etuvedon tai Quattro-nelivedon. Vaihteisto uudessa A4:ssä on aina joko seitsemänvaihteinen S tronic -automaatti tai kahdeksanvaihteinen tiptronic -automaatti. Poikkeuksen tekee 35 TFSI -moottori, jonka yhteyteen voi halutessaan valita myös manuaalivaihteiston.

 

Uudistuneen Audi A4:n moottorivalikoima näyttää lanseerausvaiheessa seuraavalta:

40 TDI: 2,0 TDI 140 kW (190 hv), 400 Nm
45 TDI: 3,0 TDI 170 kW (231 hv), 500 Nm

35 TFSI: 2,0 TFSI 110 kW (150 hv) MHEV, 270 Nm
40 TFSI: 2,0 TFSI 140 kW (190 hv) MHEV, 320 Nm
45 TFSI: 2,0 TFSI 180 kW (245 hv) MHEV, 370 Nm

S4 TDI: 3,0 TDI 255 kW (347 hv) MHEV, 700 Nm

Mikäli autostaan haluaa kaiken irti, valittavissa on kaksi mukautuvaa alustansäätöjärjestelmää vakioalustan sekä urheilullisen alusta lisäksi. Sähköisesti säädettävä iskunvaimennus on 10 millimetriä vakioalustaa matalampi, urheilullisemmassa säädettävässä alustassa eroa on 23 millimetriä.

Tietoviihdejärjestelmän ehkäpä mielenkiintoisin uudistus liittyy auton online-palveluihin ja liitettävyyteen. Uusi MMI-järjestelmä osaa esimerkiksi opastaa kuljettajaa liikennevalojen vaihtumisesta monissa eurooppalaisissa kaupungeissa. Näin kuljettajaa kannustetaan sopeuttamaan oma ajonopeutensa lähestyviin liikennevaloihin jo hyvissä ajoin. Ennakointi kun säästää sekä polttoainetta että auton jarruja.

Uudella Audi Connect key -sovelluksella Android-älypuhelinta voi käyttää A4:n ovien avaamiseen sekä moottorin käynnistämiseen.

 

AUTOTALLI.COM

Katso Audi-malliston uudet autot

Katso Audi A4-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Audi vaihtoautot

Katso myytävät Audi A4 vaihtoautot

 

Kuvat: Audi


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin