Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa BMW 320i

Autoarvio: Koeajossa BMW 320i

Koeajettu auto oli varustettu vakioalustalla, joka ei tarjoa luokan parhaimmistoon kuuluvaa jousitusmukavuutta. Tasaisella tiellä auto etenee tärinättömästi, mutta poikittaissaumat tulevat jousituksesta läpi ja suurissa heitoissa auto tuntuu pikkuautomaisemmalta kuin 1500-kiloiselta odottaisi. Onkohan Run flat -renkailla jotakin osuutta käytökseen?

Maantiellä BMW on vakaa ajettava. Ohjaus on tunnokas ja keskimääräistä raskaampi. Mieluummin hyvä tunto kuin ylikevyt ohjaus. Kääntöympyrä on luokan keskitasoa.

Kaupunkinopeuksilla auto liikkuu kitkarenkailla lähes äänettömästi. Maantiellä rengasäänet tulevat kuuluviin pinnan karkeuden mukaan. Kokonaisuutena rengasäänet on kuitenkin eristetty hyvin. Nelosmoottorin ääni kehottaa vaihtamaan suuremmalle kolmentuhannen kierroksen tienoilla.

320i tarjoaa kohtuullisen hyvän suorituskyvyn. BMW:n kuutosten kaltaista kierrosherkkyyttä koneesta ei löydy ja moottorin ääni on kuutosia kuuluvampi. Luvatut kulutuslukemat ovat  varsin alhaiset.

Tavaratilan luukku kuuluu parin kilpailijan tavoin markkinoiden pienimpiin. Myös nostokynnystä on melkoisesti eikä tavaratilan pohjan muotoilukaan ole kaikkein käytännöllisin. Taittuvat takaselkänojat on ostettava lisävarusteena tai varustepaketissa.

Näkyvyys autosta on kohtuullisen hyvä, vaikka ikkunat näyttävätkin sisältä odotettua pienemmiltä.

Suorituskyky: 8,3

320i tarjoaa kohtuullisen hyvän suorituskyvyn, mutta selvästi parempaa on tarjolla, kun valitsee 320d:n tai 6-sylinterisen bensakoneen.

Mukavuus: 7,8

3-sarjan perusvarustelu on niukka, mutta lisävarustetarjonta runsas. Etuistuimet ovat melko hyvät. Takaistuimella tilat ovat rajalliset mm. takalokasuojien takia.

Luotettavuus: 7,1

Kolariturvallisuus ei yllä luokan parhaimmistoon. Tiepalvelu on hyvä, mutta takuu vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat muuten hyvät, mutta suuntavakavuus uraisilla teillä on puutteellinen. Jousitus on jämäkkä, mutta mukava. Melutaso on melko alhainen.

Ulkonäkö: 8,3

Muotoilu on BMW:lle tyypillinen. Sisustus on tyylikäs. Hiljattain esitelty facelift on onnistunut.

Polttoaineen kulutus: 9,2

Kulutus on 2,0-litraisten bensamoottorien pienimpiä ja huoltovälit pitkät.

Valmistuslaatu: 8,9

Viimeistely on korkeatasoinen, mutta perusverhoilu on melko arkinen.

Sisätilojen suunnittelu: 6,7

Tavaratila on pienehkö samoin kuin lastausaukko. Monikäyttöisyys ei sisälly perushintaan.

Luokkansa paras: 9,1

Ominaisuudet ovat lähellä luokan kärkeä ja omistajat ovat tyytyväisiä autoonsa. Kolmosbemari ei ole parhaimmillaan 4-sylinterisellä bensakoneella.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin