Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa BMW X3 20d

Autoarvio: Koeajossa BMW X3 20d

3-sarjan Touringiin verrattuna X3 on 4 cm pidempi, 1,5 cm kapemapi ja noin 25 cm korkeampi. Sisätiloissa ero X3:n hyväksi on suurempi kuin ulkomitoista voisi päätellä: polvitilaa takaistuimella on enemmän ja luonnollisesti pääntilat ovat hyvät niin edessä kuin takana, vaikka istuma-asento onkin korkeampi. Leveyssuunnassa takaistuin on kuitenkin selkeästi vain kahdelle matkustajalle hyvin soveltuva.

Tavaratilan pituus puolestaan on samaa luokkaa kuin Touringissa, mutta  korkeutta on enemmän. Kallistetut takaistuimen selkänojat jäävät hieman vinoon asentoon. Takaluukku ei avaudu juurikaan vaakatasoa ylemmäksi.

Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takanakin. Varsinkin etuistuimet kuuluvat markkinoiden parhaimmistoon. Näkyvyys eteen on hyvä ja ulkopeilit ovat hyötyajoneuvokokoa. Taakse näkyvyys on varsin huono matalan takaikkunan ja suurikokoisten pääntukien vuoksi.

Ajo-ominaisuudet ovat katumaasturiksi urheilulliset ja auto ohjautuu terävästi. Jousitus ei tarjoa kilpailijoiden veroista mukavuutta. Normaalisti ajettaessa ajomukavuus on henkilöautotasoa, auto ei tunnu maasturilta. Voimakkaamissa kaarteissa toki huomaa että kyseessä on tavallista korkeapi auto.

Suorituskyky: 8,3

BMW:n 2,0-litrainen diesel on 4-sylinteristen dieselien kärkeä ja tarjoaa hyvän suorituskyvyn myös X3:ssa.

Mukavuus: 8,8

Sisätilat ovat pituus- ja korkeussuunnassa runsaat. Istuimet ovat hyvät. Vakiovarustelua joutuu hieman täydentämään lisävarustelistalta.

Luotettavuus: 8,0

Turvallisuus on edelleen ajanmukaisella tasolla ja luotettavuus on hyvä.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Ajo-ominaisuudet ovat katumaasturiksi urheilulliset ja auto ohjautuu terävästi. Jousitus ei tarjoa kilpailijoiden veroista mukavuutta. Myös melutaso on hieman uudempia kilpailijoita korkeampi.

Ulkonäkö: 7,6

X3:n muotoilu ei edusta BMW:n parasta osaamista. Sisustus on varsin tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,6

X3 20d on katumaasturiksi taloudellinen. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 7,9

X3:n viimeistelyn laatu on parantunut mallihistorian aikana, mutta materiaalien laadussa se ei edelleenkään aivan pärjää saksalaiskilpailijoille eikä oman merkkinsä muille malleille.

Sisätilojen suunnittelu: 8,2

Tavaratila vastaa kilpailijoita ja 3-sarjan Touringia. Kallistetut selkänojat jäävät hieman vinoon.

Luokkansa paras: 8,5

X3 on eri maissa tehdyissä vertailutesteissä jäänyt hieman tuoreiden saksalaiskilpailijoiden jälkeen, mutta malli-iästään huolimatta se on säilynyt kilpailukykyisenä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin