Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Chevrolet Captiva 2.2D LS

Kooltaan 4,6-metrinen Captiva on suurempi kuin japanilaismerkkien 2,0-litraiset katumaasturit, mutta pienempi kuin eurooppalaisten luxus-maasturit. Lähimmäksi kooltaan asettuvatkin korealaiskilpailijat Hyundai Santa Fe ja Kia Sorento. Captiva on saatavissa sekä 5- että 7-hengen versiona.
Autoarvio: Koeajossa Chevrolet Captiva 2.2D LS

Istuinten ohella myös alusta on kova. Kulku on melkoisen täristävää pienissäkin koloissa. Erikoisena piirteenä on kuljettajaa ravistava auton heiluminen sivusuunnassa. Ajo-ominaisuuksissa ei ole yhtä suuria puutteita kuin mukavuudessa. Suuntavakavuus on hyvä. Ohjaustuntumaa ei voi kehua, mutta ongelmaksi se ei muodostu.

Neliveto toimii Captivassa monien katumaasturien tapaan automaattisesti eli normaalisti auto on etuvetoinen ja pidon vähentyessä voimaa siirtyy pienellä viiveellä taakse. Auto on saatavana myös pelkällä etuvedolla varustettuna.

Captivan voimanlähteen voi valita kahdesta eri tehoisesta 2.2-litraisesta turbodiesel-koneesta ja bensiinimoottorivaihtoehtona on kahdella sylinterien yläpuolella olevalla nokka-akselilla varustettu 167 hevosvoimainen 2,4 litran ECOTEC-bensiinimoottori. Kiihdytys 0–100 km/h onnistuu bensakoneella 10,5 sekunnissa. Dieselit kuluttavat yhdistetyssä ajossa 6,4-7,7-litraa/100 km riippuen vaihteistosta ja bensiinikone kuluttaa vaihteistosta riippuen 8,9-9,3-litraa sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöt liikkuvat 170-219 grammassa/100 km.

Melutasoa arvioitaessa yksi äänilähde nousee ylitse muiden: rengasmelu on karkeilla pinnoilla melko voimakasta, se kuitenkaan sävyltään ole erityisen häiritsevä. Moottorin ääni korostuu alitehoisuuden takia, mutta myöskään sen sävy ei ole häiritsevimmästä päästä.

Suorituskyky: 7,0

Diesel-Captivan suorituskyvyllä tulee toimeen, mutta painavassa autossa tehoa saisi olla enemmänkin.

Mukavuus: 7,1

Varustelu on LS-mallissa melko vaatimaton. Sisätilaa on hyvin, mutta istuimet ovat epämukavat.

Luotettavuus: 7,1

Törmäystesti jää neljään tähteen. Takuuta on 3 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 7,0

Alusta on kova ja täristävä. Ohjaus on hidas ja tunnoton eikä ajo-ominaisuuksia voi muutenkaan kehua. Rengasmelu on voimakas karkealla pinnalla.

Ulkonäkö: 7,8

Ulkomuoto on näyttävä, mutta ei kovin persoonallinen. Myös sisustus on kohtalaisen tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Kulutus on kilpailijoihin verrattuna suurehko.

Valmistuslaatu: 6,5

Viimeistely on tasokkaampaa kuin useimmissa muissa korealaisautoissa. Verhoilukangas on kuitenkin LS-mallissa halpaa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratila on melko suuri ja laajennettavuus on mietitty loppuun asti.

Luokkansa paras: 6,2

Captivan ominaisuudet eivät yllä kovin korkealle eikä hintakaan ole halpa.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin