Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Hyundai Tucson 2.0 S GLS

Autoarvio: Koeajossa Hyundai Tucson 2.0 S GLS

Ulkomitoiltaan Tucson on kooltaan luokassaan hieman keskimääräistä pienempi. Ulkomuodossakaan ei ole samaa muhkeutta kuin Santa Fe:ssä. Takaistuin soveltuu leveydeltään vain kahdelle, mutta muissa suunnissa tilaa on riittävästi täysikokoisellekin matkustajalle.

Etuistuimet eivät ole täysin onnistuneet. Sivutuki on puutteellinen ja selkänoja kaartaa liian alhaalta taakse, jolloin yläselkä jää vaille tukea. Etuistuimien selkänojansäätö on alkeellinen portaallinen pikasäätö. Korkeussäätö on erikseen etu- ja takareunalle. Etuistuinten välissä on käsinoja, joka painuu haluttaessa näppärästi alas. Näkyvyys autosta taaksepäin on rajoittunut mm. leveiden takapilarien takia.

Takaikkuna on avattavissa erikseen. Siitäkin tosin olisi enemmän hyötyä, jos hattuhylly olisi ikkunan alareunan tasolla. Takaistuimen monikäyttöasento on toteutettu hienosti: istuinosa laskeutuu automaattisesti alaspäin samalla kun selkänoja käännetään. Tavaratilan pohjasta saadaan näin tasainen.

Kaksilitraisessa perusmoottorissa on tehoa 142 hv. Suorituskyky on 1,6-litraisten perheautojen tasoa. Moottori vetää puhtaasti pienilläkin kierroksilla, mutta voimaa löytyy vain kierroksia käyttämällä. Kierrosten käyttämisen tekee epämiellyttäväksi moottorin voimakas ääni. Ohituskiihtyvyys suurilla vaihteilla jää melko vaisuksi.

Tucsonin ajettavuus oli odotettua miellyttävämpi. Melkoinen osa koeajosta oli pieniä sorateitä, joille on vaikea löytää Tucsonia miellyttävämpää kulkuneuvoa. Asfalttitien pieniä epätasaisuuksia jousitus ei sen sijaan poista aivan moitteettomasti. Alustan ja renkaiden äänet on eristetty kohtuullisen hyvin ja eniten häiritseekin moottorin ääni.

Suorituskyky: 6,3

2,0-litraisen Tucsonin suorituskyky on 1,6-litraisten perheautojen tasolla. Voimaa löytyy kierroksia käyttämällä.

Mukavuus: 6,4

Sisätilat ovat kapeahkot, mutta muuten hyvät. Etuistuimet eivät ole täysin onnistuneet. Vakiovarustelu on melko niukka.

Luotettavuus: 7,7

5 vuoden takuu on hyvä. Tiepalvelua ei ole tarjolla. Turvallisuus on suunnilleen kilpalijoiden tasolla.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Ajo-ominaisuudet ovat samaa tasoa kuin aasialaisissa kilpailijoissa eli selvästi saman hintaluokan perheautoja heikommat. Jousitus toimii huonokuntoisella tiellä hyvin. Näkyvyys on hyvä.

Ulkonäkö: 7,3

Muotoilu on yllätyksetön, mutta tasapainoinen.

Polttoaineen kulutus: 6,5

Kulutus on bensakoneiseksi maasturiksi siedettävä. Huoltokustannukset ovat korkeahkot.

Valmistuslaatu: 5,9

Sisustusmateriaalien laatu jättää hieman toivomisen varaa.

Sisätilojen suunnittelu: 7,3

Tavaratilan koossa näkyvät Tucsonin kompaktit ulkomitat. Sisätilat ovat käytännölliset.

Luokkansa paras: 8,2

Hintaansa nähden Tucsonin ominaisuudet ovat melko kilpailukykyiset.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin