Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz B 180 CDI

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz B 180 CDI

Suomessa CST:nä (Compact Sports Tourer) markkinoitu B-sarja on hyvin pitkälle yhtenevä akseliväliltään 20 cm lyhyemmän A:n kanssa. B-sarjan mitat ovat lähellä VW:n Tourania ja muita alemman keskiluokan tila-autoja.

Kuljattajan paikalta ulos katsottaessa loivassa asennossa olevat etupilarit haittaavat näkyvyyttä eteen ja matala takaikkuna rajoittaa näkymiä taakse. Keskipilarit ovat normaalia edempänä, mikä haittaa puolestaan näkyvyyttä risteyksissä oikealle. Toisaalta näkyvyyttä auttaa istuminen tavanomaista korkeammalla tien pintaan nähden ja pienten ylitysten ansiosta kulmienkin arvaaminen helppoa.

Istuimet ovat reilusti mitoitetut ja kokonaisuutena varsin hyvät. Ajoasentoa hieman häiritsee korkella oleva lattia. Takanakin istuin on hyvä, ja tilat ovat erinomaiset pidemmällekin matkustajalle. Ainoa miinus takatiloista tulee korkealla sijaitsevan lattian takia hieman epäluontevaksi jäävästä jalkojen asennosta.

Moottorit ovat samoja kuin A-sarjassa. Bensamoottoreista pienin eli 150 on alimitoitettu B-sarjan kokoiseen autoon. Dieseleistä koeajettu 2,0-litrainen perusdiesel 180 CDI tarjoaa jo hyvinkin vaivatonta suorituskykyä.

Pitkäakselivälisen B-sarjan suuntavakavuus on erinomainen. Sähkömekaanisen ohjaustehostimen tekemisessä MB ei ole onnistunut aivan yhtä hyvin kuin VW, mutta ohjauksenkaan osalta suuriin moitteisiin ei ole aihetta. Tunto on lievästi puutteellinen ja kaarteista tulee helposti kulmikkaita.

Alusta on melko jäykkä, mutta jousitusmukavuus on silti kohtuullisen hyvä. A-sarjaan verrattuna auto tuntuu heitoissa isommalta. Äänieristys on selvästi keskimääräistä parempi etenkin rengasmelun osalta. 

Suorituskyky: 8,0

B 180 CDI:ssä on 2,0-litrainen diesel, joka antaa varsin mukavan suorituskyvyn.

Mukavuus: 8,2

Sisätilat vastaavat mitoiltaan samankokoisia tila-autoja eli takaistuimella on väljästi tilaa pitemmällekin matkustajalle. Istuimet ovat hyvät, mutta korkealla oleva lattia hieman häiritsee.

Luotettavuus: 7,9

5 tähden kolariturvallisuus ja hyvä tiepalvelu. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Suuntavakavuus on pitkän akselivälin ansiosta hyvä eikä ajettavuudessa ole muitakaan merkittäviä puutteita. Myös jousitus on hyvä. Kääntöympyrä on suurehko. Äänieristys on melko hyvä.

Ulkonäkö: 7,4

B-sarja on linjakkaasti muotoiltu, mutta perä ei ole kovin tyylikäs. Sisustusta voi kuvailla lähinnä asialliseksi.

Polttoaineen kulutus: 9,1

B 180 CDI on taloudellinen auto, mutta huoltoihin kuluu rahaa vähintään keskimääräisesti.

Valmistuslaatu: 7,9

Viimeistelyssä ei ole olennaisia puutteita.

Sisätilojen suunnittelu: 8,8

Tavaratila on suuri. Istuimet eivät vakiona ole irrotettavat. Säilytystilaa matkustamossa saisi olla enemmän ja monitoimiviiksen voisi korvata tavanomaisilla viiksillä.

Luokkansa paras: 8,5

B-sarja on jonkin verran kilpailijoita kalliimpi. Ominaisuudet ovat pääosin kilpailijoiden tasalla.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin