Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz C 220 CDI A

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz C 220 CDI A

Koeajoauto oli C 220 CDI automaatti. Tässä mallissa vääntöä on peräti 400 Nm, joka on mittava ero perusdieselin 270 Nm:iin. Erittäin miellyttävästi vaihtavaan automaattivaihteistoon yhdistettynä ajaminen on poikkeuksellisen vaivatonta ja joustavaa. Ero muutaman vuoden takaisiin C-sarjan dieseleihin on käsittämättömän suuri. Merkittävä osa parantuneessa vaikutelmassa on paremmalla moottorin äänen eristämisellä. Tasaisella nopeudella moottorin ääni pysyy kuulumattomissa ja kiihdytyksissäkin edeltäjän traktorimainen vaikutelma on onnistuttu häivyttämään.

C-sarjan ajo-ominaisuudet ovat entistä parempi kompromissi ajettavuuden ja mukavuuden välillä. Kummassakaan suhteessa ei jää paljon toivomisen varaa. Iskunvaimennus säätyy ajotilanteiden mukaan. Kaarreajossa auto ohjautuu edeltäjää dynaamisemmin. Koeajopäivälle sattuneessa voimakkaassa tuulessa suuntavakavuus ei yltänyt aivan huipputasolle.

Ajonopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostin on lisävaruste, joten ohjauksen keveydestä kaupunkiajossa joutuu maksamaan lisähintaa. Joka tapauksessa mukana on Mercedeksen vakiorasite eli hitaassa nopeudessa lähes täysin palauttamaton ohjaus.

Äänieristys on auton hintaluokkaa vastaavalla tasolla. Rengasmelu pysyttelee kohtuullisena kevään karkeillakin teillä ja tuulen suhina korostuu muuten hiljaisessa autossa. Ovien tiivistys ei yllä huipputasolle, sillä vastaantulevien autojen ääni kuuluu eräitä muita autoja voimakkaammin. Moottorin karkea ääni on eristetty melko hyvin, mutta epäselväksi moottorin käyttämä polttoaine ei jää.

Suorituskyky: 9,0

220 CDI tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn eikä suurempaan moottoriin ole tarvetta. Automaattivaihteisto toimii tämän moottorin yhteydessä hyvin.

Mukavuus: 8,3

Sisätilat ovat pienehköt, mutta ajoasento on hyvät. Vakiovarustelu vaatii täydennyksiä laajasta, mutta kalliista lisävarustevalikoimasta.

Luotettavuus: 8,1

Turvallisuus on luokan parasta tasoa ja luotettavuus jälleen hyvä.

Ajomiellyttävyys: 8,5

Ajettavuus on onnistunut kompromissi ajo-ominaisuuksien ja mukavuuden välillä. Ohjauksen palautus hitaassa nopeudessa on olematonta. Kääntöympyrä on pieni.

Ulkonäkö: 8,3

Ulkonöäkö on dynaaminen, sisustuksen tyyli hieman arkinen.

Polttoaineen kulutus: 8,1

Kulutus on pieni ja huoltovälit pitkiä. Hiukkassuodatin on vakiona.

Valmistuslaatu: 8,5

Sisustus on viimeistelty laadukkaasti, mutta verhoilukankaiden taso ei aivan vastaa auton hintaluokkaa.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5

Turvallisuusvarustelu on runsas. Tavaratila ei tarjoa kovin runsasta kuljetuskapasiteettia.

Luokkansa paras: 9,7

Ominaisuudet ovat luokan kärjen tuntumassa eikä hintakaan ole yhtä saavuttamaton kuin joskus aikaisemmin. Lisävarusteista kertyy kuitenkin tuntuvasti lisäkustannusta.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin