Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz E 220 CDI A | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz E 220 CDI A

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz E 220 CDI A

Uusimman sukupolven E-sarjan Mercedes tuli markkinoille vuonna 2002 ja vuonna 2007 se sai faceliftin. Ulkonäköön ei tullut juurikaan muutoksia, teknisiä uudistuksia oli mm. sähköhydraulisista jarruista luopuminen ja uudistunut moottorivalikoima.

Turvallisuusominaisuudet on huippuluokkaa, ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, aktiiviset pääntuet, Pre-Safe –ennakoiva turvallisuusjärjestelmä, jarruassistentti, etu- sekä sivuturvatyynyt edessä sekä turvaverhot ovat kaikissa E-luokan autoissa. EuroNCAP antoi E-luokalle täydet viisi tähteä törmäystestissä.

Moottorivaihtoehtoja on toistakymmentä, bensiini – ja dieselkoneita sekä kaasulla toimiva E 200 NGT –malli. Moottoreiden koot 1,8 – 6,2 litraa. Taloudellisimmat versiot ovat E 200 CDI ja E 220 CDI joiden kulutus on 6,1-6,4 litraa dieseliä satasella.

E-sarjan mersulla on nautinto ajaa ja myös kyydissä matkustaminen on miellyttävää. E-sarjalainen on parhaimmillaan automaattivaihteisena. Reilun 4,8 metrin pituus takaa riittävät tilat sekä etu- että takapenkille. Tavaraakin mahtuu kyytiin mukavasti, sedanin tavaratila on 540 litraa ja farmarin jopa 690 litraa.

Suorituskyky: 8,0

220 CDI:n suorituskyky on riittävä, mutta paremmin edustusluokan tasoa vastaavat 6-sylinteriset dieselit.

Mukavuus: 8,7

Istuimet ovat melko hyvät. Takaistuintilat ovat luokan keskitasoa. Vakiovarustuksessa on muutamia puutteita. Lisävarustevalikoima on erittäin laaja, mutta kallis.

Luotettavuus: 7,2

Törmäysturvallisuus ei enää ole aivan ajan tasalla. Takuuta on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Ajo-ominaisuudet ovat vakaat, mutta ohjauksen palautus heikko. Näkyvyys on hyvä ja kääntöympyrä pieni. Vakiovalot ovat heikkotehoiset.

Ulkonäkö: 7,7

Ulkonäkö alkaa olla hieman vanhentunut, samoin sisustus.

Polttoaineen kulutus: 7,6

Kulutus on kohtuullisen pieni ja huoltovälit pitkiä. Hiukkassuodatin on vakiona.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely on laadukasta. Vakioverhoilu ei ole kovin ylellinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Sisätilojen suunnittelu on käytännönläheistä. Tavarankuljetuskapasiteetti on pienehkö.

Luokkansa paras: 9,0

E 220 CDI on hinnaltaan kilpailukykyisempi kuin milloinkaan aikaisemmin. Ominaisuuksiltaan tuoreemmat kilpailijat ovat ajaneet ohi.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin