Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz ML 320 CDI | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz ML 320 CDI

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz ML 320 CDI

Mercedeksen ML-maasturi edustaa ajo-ominaisuuksien osalta maasturiluokan ehdotonta parhaimmistoa. Autoa on miellyttävä ajaa eikä auton suurta kokoa huomaa kuin ahtailla parkkipaikoilla. Joissain tilanteissa ohjaus voi tuntua hieman tunnottomalta, mutta suuntavakavuus sinänsä on hyvä ja ohjausliikkeisiin auto vastaa täsmällisesti.

Jousitusmukavuus on hyvä. Ainoa moite tulee lievästä nyökkimisestä epätasaisuuksissa. Melutaso on kaikilta osin hiljainen.

Istuinmukavuus korkealle sijoitetulla istuimella on erinomainen. Takaistuin onkin markkinoiden parhaimmistoa autoluokasta riippumatta. Etuistuimien muotoilu on onnistunut ja säätövarat poikkeuksellisen runsaat.

Tavaratilan laajentaminen on harkittu huolella, kaatuvien istuinosien ansiosta pohjan saa tasaiseksi. Laajennetun tilan pituus ei yllä luokan kärkitasolle. Tavaratilan pohjan alla on tilaa pikkutavaroille.

Näkyvyys on melko hyvä takasuuntaa lukuun ottamatta. Takaistuimen yläpuolelle kiinnitettävä tiheä verkko heikentää yllättävän paljon näkyvyyttä taakse. Ulkopeilit ovat pienemmät kuin monissa muissa maastureissa.

ML:ään on tarjolla kolme bensamoottoria ja kolme dieseliä. Käytännössä melkein kaikki kaupat tehdään dieselmalleista 280 CDI tai 320 CDI:stä, joissa molemmissa on kolmelitrainen V6-moottori. 280:ssa tehoa on 140 kW/190 hv ja 320:ssa 165 kW/225 hv. Koeajetussa autossa oli tehokkaampi vaihtoehto. Vaihteistona ML:ssä on aina 7-vaihteinen automaatti.

Suorituskyky: 8,4

320 CDI on hyvä valinta ML:n moottoriksi. Vaihteisto toimii hyvin pehmeästi.

Mukavuus: 9,3

Varustelu on hyvää perheautotasoa mutta vaatii pientä täydennystä laajasta lisävarustevalikoimasta. Takaistuintilat ovat runsaat ja istuimet onnistuneet niin edessä kuin takana.

Luotettavuus: 8,3

Turvallisuus on ML:n vahvuuksia ja nykyisessä mallissa myös luotettavuus on hyvä.

Ajomiellyttävyys: 8,8

Ohjaus ei ole aivan optimaalinen, mutta kokonaisuutena ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset ja jousitusmukavuus hyvä. Melutaso on alhainen.

Ulkonäkö: 9,1

Muotoilu on linjakas ja tyylikäs. Sisätilat on muotoiltu sporttisesti ja ennakkoluulottomasti.

Polttoaineen kulutus: 6,5

Raskaan maasturin kulutus on melko korkea dieselinäkin. Myös huoltokustannukset ovat korkeat.

Valmistuslaatu: 9,5

Viimeistely on normaalia MB-tasoa.

Sisätilojen suunnittelu: 9,3

Tavaratila on suurempi kuin monissa kilpailijoissa ja tavaratilan laajentaminen on toteutettu kehittyneesti.

Luokkansa paras: 9,5

ML on ominaisuuksiltaan luokkansa kärkitasoa.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin