Autoarvio: Koeajossa Opel Insignia 2.0 CDTi 96 Edition 4d | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Opel Insignia 2.0 CDTi 96 Edition 4d

Automerkit.fi kävi koeajamassa Vuoden Autoksi valitun Opel Insignian.
Autoarvio: Koeajossa Opel Insignia 2.0 CDTi 96 Edition 4d

Ajo-ominaisuuksiltaan Insignia on lähellä luokkansa parhaimmistoa. Ohjaus on kevyt ja melko herkkä. Positiivisia puolia ovat hyvä vastaavuus ohjausliikkeisiin ja moitteeton suuntavakavuus myös koeajopäivälle osuneessa kovassa tuulessa. Kallistelu on keskimääräistä suurempaa.

Insignian moottorivalikoima on laaja, vaikka tavanomainen 2,0-litrainen bensamoottori puuttuukin tarjonnasta. Pienimmät bensakoneet ovat 1,6- ja 1,8-litraiset. Seuraavana ovat turboahdetut 1,6- ja 2,0-litraiset. Tehokkain versio on 2,8-litrainen ahdettu moottori, jonka yhteydessä on aina neliveto. Dieselit ovat 2,0-litraisia tehoiltaan 81 kW/110 hv, 96 kW/130 hv ja 118 kW/160 hv. Myöhemmin tulee lisäksi 190-hevosvoimainen versio. Dieselit perustuvat muissa Opeleissa käytettyyn Fiatin 1,9-litraiseen. Manuaalivaihteisto on kaikissa malleissa 6-vaihteinen. Automaattivaihteiston saa kahden tehokkaimman bensamoottorin ja kahden keskimmäisen dieselin yhteydessä. Koeajettu 130-hevosvoimainen diesel antoi teholukemaa vastaavan suorituskyvyn. Tyhjäkäynnin tuntumassa veto on ohutta, mutta parhaalla kierroslukualueella kiihtyvyys on pirteää.

Jousitus on toimiva. Mukavuus on enimmäkseen hyvällä tasolla, vain poikittaissaumat ja muut pienet ja terävät epätasaisuudet tuntuvat hieman matkustamoon.

Rengasmelu oli selkeä pettymys. Sävyltään epämiellyttävä ääni alkaa jo hiljaisessa nopeudessa sileälläkin pinnalla. Selkeä virhe Opel-organisaatiolta oli laittaa Nokian-talvirenkaat näin meluisaan autoon. Diesel raksuttaa kylmänä voimakkaammin kuin monilla kilpailijoilla, mutta tasaisella nopeudella moottorin ääni ei erotu. 

Suorituskyky: 8,0

Insignian 96 kW diesel vetää varsin vahvasti aivan pieniä kierroksia lukuun ottamatta.

Mukavuus: 8,5

Takaistuintilat ovat joka suunnassa pienet auton ulkomittoihin nähden. Etuistuimet ovat hyvät. Varustelu on tavanomaista tasoa.

Luotettavuus: 8,2

Turvallisuus on luokkansa huippua. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Ohjaus on kevyt, mutta ajo-ominaisuudet kokonaisuutena hyvät. Jousitus toimii miellyttävästi. Kääntöympyrä on suuri. Rengasmelu on melko voimakasta.

Ulkonäkö: 8,8

Muotoilu on linjakas. Sisustus on moderni ja tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 9,2

Kulutus on kilpailijoiden tasolla ja huoltokustannukset alhaiset.

Valmistuslaatu: 7,9

Viimeistely on laadukasta. Verhoilukangas on vielä Edition-tasolla melko pelkistettyä.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on hieman epäkäytännöllinen. Sisätiloissa ratkaisut ovat pääosin toimivia.

Luokkansa paras: 9,4

Insignia on tilojaan lukuun ottamatta lähellä luokkansa kärkeä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin