Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Peugeot 207 Trendy 1.4 VTi 95

Autoarvio: Koeajossa Peugeot 207 Trendy 1.4 VTi 95

Peugeot 207:n ulkomitat vastaavat uutta Clioa ja Grande Puntoa eli pituus asettuu 4,0 metriin. Leveys (175 cm) on luokkansa suurin. Polvitila riittää kahdelle peräkkäin istuvalle 175-senttiselle, mutta pidemmät kärsivät tilan puutteesta. Leveyssuunnassa tilaa on kuitenkin runsaasti.

Istuimissa ovat onnistuneet. Ratti säätyy niin pituus- kuin korkeussuunnassa ja kuljettajan istuimessa on korkeussäätö, jossa säätövaraa riittää hyvinkin korkealle. Takaistuin on ahdas varsinkin piedemmille henkilöille.

Tavaratilan tilavuudeksi ilmoitetaan 270 litraa. Takaistuimen istuinosa kääntyy etuistuimia vasten, mutta laajennetun tavaratilan pohjaan jää silti pieni kynnys.

Koeajetussa autossa oli 95 hevosvoimainen 1,4-litrainen bensiinimoottori. Muihin PSA:n pikkumoottoreihin verrattuna tämä kone oli positiivinen yllätys. Kaupunkiajossa moottorista jää pirteä vaikutelma. Voimaa on runsaasti jo pienillä kierroksilla. Maantiellä voimavarojen rajallisuus tulee kuitenkin esille, mutta samantehoisten kilpailijoiden tahdissa pysytään.

Ajossa 207 tuntuu jämäkältä ja kokoaan isommalta. Kallistumistaipumusta ja peräpään levottomuutta kaarteissaa on jäljellä, mutta alustan kolahtelua ei tullut esille. Mikään ketterä pujotteluradan kiertäjä 207 ei ole, mutta kokonaisuutena tavallisen hyvä ajaa. Sähköisesti tehostettu ohjaus keskittää voimakkaasti. Ohjauspyörän vähäinen kääntäminen on raskasta, mutta enemmän käännettäessä ohjaus on kevyt.

Pienet epätasaisuudet välittyvät matkustamoon monia muita autoja enemmän, mutta isommat heitot tasoittuvat kokoluokkaan nähden hyvin. Melutaso on samaa luokkaa kuin muissakin uusissa pikkuautoissa. Rengasmelu vaihtelee tienpinnan karkeuden mukaan.

Suorituskyky: 7,3

Yhdessä BMW:n kanssa kehitetty 1,4-litrainen tarjoaa enemmän voimaa kuin kilpailijoiden 1,4-litraiset. Jarrut ovat keskimääräistä heikkotehoisemmat.

Mukavuus: 8,2

Takaistuimella on pulaa sekä polvi- että pääntilasta. Etuistuimet ja ajoasento ovat hyvät. Trendy on perusvarusteluksi runsas.

Luotettavuus: 7,0

EuroNCAP:ssä 207 saavutti 5 tähteä. Luotettavuus ei ole 207:n vahvuuksia.

Ajomiellyttävyys: 8,3

207 on tavallisen hyvä ajaa. Kaarteissa se kuitenkin kallistelee eikä kuormansietokyky ole kovin hyvä. Jousitusmukavuus jää keskinkertaiseksi. Myös melutaso on keskimääräinen pikkuautoluokassa.

Ulkonäkö: 8,5

Muotoilu on ajanmukainen ja melko tyylikäs. Sisustuksen muotoilussa on tyylillisesti onnistuttu erinomaisesti.

Polttoaineen kulutus: 8,2

Kulutus on luokan keskiarvoa suurempi, mutta suorituskykyyn nähden asianmukainen.

Valmistuslaatu: 5,9

Valmistuksen laatu on melko hyvä. Sisustuksessa materiaalien laatu vaihtelee laadukkaasta kojetaulun yläosasta istuinten reunojen rimanalitukseen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Tavaratila on normaali ja laajennetun tavaratilan pohjaan jää pieni kynnys. Sisätilat on suunniteltu käytännöllisesti.

Luokkansa paras: 8,5

207 on käteensopiva auto, joka useimmilta ominaisuuksiltaan on luokkansa keskitasoa parempi.

Kokonaisarvio: 7,9

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin