Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Renault Megane Hatchback Expression 1.5 dCi

Autoarvio: Koeajossa Renault Megane Hatchback Expression 1.5 dCi

Koeajetussa Méganessa oli 1,5-litrainen common rail -diesel, josta otetaan Méganessa tehoa 80 hevosvoimaa ja vääntöä 185 Nm. Pieni, moderni diesel täyttää tehtävässä kunnialla. Käytännön suorituskyky on samaa luokkaa kuin 1,6-litraisella bensamoottorilla. Paikaltaan kiihdytettäessä toki dieselin kapea kierroslukualue häiritsee. Jokainen vaihde on käytävä läpi käyttäen terävin osuus kierroksista hyväksi. Ohituskiihtyvyys on hyvällä tasolla eikä tuota ikäviä yllätyksiä. 

Moottorin viritysaste on itse asiassa melko alhainen. Vastaavalla ominaisteho on 1,9-litraisessa moottorissa 100 hevosvoimalla. Moottori esiteltiin alunperin Cliossa 68-hevosvoimaisena versiona. Méganen toinen dieselvaihtoehto on 120-hevosvoimainen 1.9 dCi, jossa on 6 vaihdetta. Bensamoottoreina ovat perusrakenteeltaan tutut 1.4/1.6/2.0 (98/113/134 hv). Renault on nyt ainakin esitteissään ilmoittanut hevosvoimalukemat saman kertoimen mukaisena kuin muutkin valmistajat, vaikka hevosvoimien kerrotaankin olevan ECE-normin sijasta mitattu vanhemman DIN-normin mukaisena.

Mégane on auto, joka antaa ostajaehdokkaalle paremman vaikutelman kunnon koeajolla kuin myymälässä tutkimalla. Ajettavuuteen liittyvät asiat ovat nimittäin pääosin kunnossa. Ajokäytös on Renaultin tapaan johdonmukaista ja suuntavakavuus hyvä. Sen sijaan sähköinen ohjaustehostin ei tässäkään tapauksessa täytä tehtäväänsä kunnolla. Ohjaus on tavanomaista kevyempi ja tunto keskialueella jää puutteelliseksi. Käännettäessä tunto on hyvä ja palautus on kunnossa. Kevyt ohjaus on toisaalta miellyttävä kaupungissa. Oman auton ohjaus tuntui Méganen jälkeen ihmeellisen raskaalta. Kaupungissa Mégane on muutenkin miellyttävä. Kääntöympyrä on luokassaan normaalia pienempi.

Jousitus toimii laajoissa heitoissa esimerkillisesti. Myös pienet epätasaisuudet ylittyvät jousituksen osalta kelvollisesti.

Suorituskyky: 7,4

Pikkudiesel hoitaa hommansa hyvin, mutta ripeää suorituskykyä löytyy vain vaihteita ahkerasti käyttämällä.

Mukavuus: 7,8

Takaistuintilat ovat luokassaan keskimääräistä ahtaammat. Etuistuimet ovat hyvät. Vakiovarustelu on melko runsas ja osa lisävarusteista edullisia.

Luotettavuus: 7,7

Törmäysturvallisuus on edelleen kilpailijoiden tasolla. Luotettavuus on keskinkertainen.

Ajomiellyttävyys: 7,9

Ajettavuuteen liittyvät asiat ovat kunnossa poikkeuksellisen huonoa ohjausta lukuun ottamatta. Jousitus on varsin mukava ja melutaso luokkansa hiljaisimpia.

Ulkonäkö: 7,3

5-ovisen Méganen muotoilu on rohkea ja herättää erilaisia mielipiteitä.

Polttoaineen kulutus: 8,3

Pieni diesel on odotetusti taloudellinen.

Valmistuslaatu: 7,2

Sisustusmateriaalit ovat keskimääräistä tasokkaammat, mutta viimeistelyn laadussa on pieniä puutteita.

Sisätilojen suunnittelu: 7,6

Tavaratila on kooltaan pieni ja muodoltaan epäkäytännöllinen.

Luokkansa paras: 8,0

Mégane kerää hyvin tasaisen sarjan kahdeksikon arvosanoja.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin