Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Subaru Legacy 2.5 Aut.

Autoarvio: Koeajossa Subaru Legacy 2.5 Aut.

Legacyn boxer-moottorit ovat kooltaan 2,0-, 2,5- ja 3,0-litraa. 3,0-litrainen on kallis sporttimalli, mutta koeajettu 2,5-litrainen on hinnoiteltu houkuttelevasti vain pari tuhatta euroa 2,0-litraista kalliimmaksi. Tehoa 2,5-litraisessa on 173 hevosvoimaa. Auton suorituskyky oli selvästi ennakko-odotuksia parempi. Automaattivaihteisessa autossa Subaruja vaivannut alakierrosten vaatimatonvääntö ei tullut esiin tai sitten tältä osin on saatu parannusta aikaan.

Lyhytiskuinen moottori oli hyvin kierrosherkkä ja kaasupolkimen ärhäkkä välitys lisäsi vielä vaikutelmaa. Nelivetoinen 2,5-litrainen Legacy lähtee ripeästi liikkeelle. Vaihteisto toimii sulavasti, mutta vaihtaa vastamäessä nopeutta lisättäessä hanakasti pienemmälle. Automaatti on vanhanaikaisesti 4-vaihteinen, mutta siinä on tiptronic-toiminto.

Myös ajettavuudeltaan Legacy oli positiivinen yllätys. Suuntavakavuus on nelivedon ansiosta erinomainen ja myös ohjaukseen on saatu uutta jämäkkyyttä. Toisaalta kaupunkinopeuksissa ohjausta joutuu kääntämään takaisin samalla voimalla, sillä palauttavuus on kateissa. Neliveto toimii viiveittä ja kaistanvaihdot jäisellä, urautuneella tiellä sujuvat hienosti. Legacystä löytyy tavanomaista enemmän ajamisen iloa.

Suorituskyky: 7,7

2,5-litrainen kierrosherkkän boxermottoori on suhteellisen matalaviritteinen. Se tarjoaa kuitenkin jonkin verran enemmän suorituskykyä kuin kilpailijoiden 2,0-litraiset.

Mukavuus: 7,0

Takaistuimella pääntilaa on niukasti. Istuimien muotoilu ei ole täysin onnistunut. Vakiovarustelussa on muutamia puutteita.

Luotettavuus: 6,7

Subarujen luotettavuus on hyvä, mutta ruostesuojaus heikko. Turvallisuus ei yllä nykyautojen kärkisijoille.

Ajomiellyttävyys: 8,5

Suuntavakavuus on hyvä, mutta muuten Legacyn urheilulliset ajo-ominaisuudet eivät aivan pärjää luokan parhaimmistolle. Jousitus päästää pieniä epätasaisuuksia läpi. Melutaso on keskinkertainen. Xenon-valot ovat vakiona. Neliveto toimii viiveittä.

Ulkonäkö: 6,7

Muotoilu on aavistuksen vanhahtava ja sisustus yksinkertainen.

Polttoaineen kulutus: 6,2

Kulutus on suurehko ja huoltokustannukset korkeat.

Valmistuslaatu: 6,5

Viimeistely on keskinkertainen ja materiaalit voisivat olla korkeatasoisempia.

Sisätilojen suunnittelu: 6,6

Tavaratila on normaalikokoinen, mutta monikäyttömahdollisuus puuttuu.

Luokkansa paras: 7,2

Edullinen hinta tekee Legacystä kiinnostavan. Ominaisuudet jäävät pääosin keskinkertaisiksi.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin