Autoarvio: Koeajossa Toyota Avensis Linea Sol 1.8 4d | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Toyota Avensis Linea Sol 1.8 4d

Koeajettu uusi Avensis oli manuaalivaihteinen 1,8-litrainen. Myös bensakoneissa on nyt 6 vaihdetta, joten vaihtamisen iloa on kansalle tarjolla entistä enemmän.
Autoarvio: Koeajossa Toyota Avensis Linea Sol 1.8 4d

Vaihteiden välitykset ovat kohtalaisen lyhyet, joten kuutonen on luonteva myös 80 km/h nopeudessa ja vaihtaminen pienemmälle on ajankohtaista vain ohituksissa. Vääntölukema on 1,8-litraisten korkein. Voimaa löytyykin mukavasti aivan pieniä kierroksia lukuun ottamatta. Liikkeelle lähdettäessä moottori ei pyri sammumaan, mutta veto on hieman ohutta. 1,8-litrainen on bensakoneista hyvä valinta Avensikseen.

Moottorit on kehitetty aikaisemmin käytettyjä parantamalla. Ilmoitetut kulutus- ja päästölukemat ovatkin parantuneet selkeästi ja ovat kilpailijoihin verrattuna alhaisia. Bensamoottoreissa on  venttiilien ajoituksen säädön lisäksi säätyvä imuventtiilien nousu BMW:n tapaan. Teholukemat ovat 1,6-litraisessa 97 kW/132 hv, 1,8-litraisessa 108 kW/147 hv ja 2,0-litraisessa 112 kW/152 hv. Dieselien tehot ovat ennallaan. Keskimmäiseen eli 2,2-litraiseen 110 kW/150 hv:n versioon on siis tarjolla 6-vaihteinen automaatti kovalla 3 850 euron lisähinnalla. Bensamoottoreista kahteen suurempaan saa portaattoman CVT-automaatin 2 000 eurolla.

Ajo-ominaisuudet maantiellä ovat olleet edeltäjien suurin heikkous. Nyt asiaan on paneuduttu aikaisempaa tarmokkaammin, ja ohjaustuntuma on saatu kilpailijoiden tasolle. Aivan parhaimmistoa Avensiksen ohjaus ei edelleenkään edusta, mutta nyt autoa ei tarvitse jättää ostamatta tällä perusteella, kuten aikaisemmin tapahtui. Ajo on vakaata niin suoralla tiellä kuin mutkissa. Kaupunkiajossa auto on Toyotan tapaan kotonaan. Jousituskaan ei eroa luokan normaalista, sillä sitä on jämäköitetty aikaisempaan verrattuna. Liiallista pehmeyttä ei ole, mutta isommat heitot menevät joustavasti. Pienet epätasaisuudet pääsevät hieman läpi samoin kuin useimmissa kilpailijoissa.

Melutason osalta ensimmäinen Avensis oli luokkansa kärkeä, toinen jäi hieman jälkeen kehityksestä. Nyt rengasmelun eristämiseen on panostettu. Ainakin kitkarenkailla tieäänet ovat hallinnassa lähes luokan parhaimmiston veroisesti. Moottorin ääni kiihdytyksissä on tuttuun tapaan melko voimakas. Tuulen suhinat erottuivat muuten hiljaisessa autossa.

Suorituskyky: 7,6

Avensiksen 1,8-litrainen on kokoisekseen pirteä, mutta pienillä kierroksilla voimaa on niukasti.

Mukavuus: 7,8

Takaistuintilat ovat riittävät aikuisille, mutta parhaat kilpailijat tarjoavat enemmän polvitilaa. Etuistuimien reisituki on puutteellinen. Vakiovarustelu on melko runsas, mutta lisävarusteita on tarjolla niukasti.

Luotettavuus: 8,1

Turvallisuudeltaan Avensis on luokkansa parhaimmistoa. Takuu on pituudeltaan 3 vuotta, mutta tiepalvelua ei ole tarjolla.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Ajo-ominaisuudet ovat edeltäjää jämäkämmät, vastaavasti jousitusmukavuudesta joudutaan hieman tinkimään. Melutaso on kohtalaisen alhainen.

Ulkonäkö: 8,1

Avensiksen peruslinjat ovat näyttävät, mutta kaikki yksityiskohdat eivät miellytä silmää.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on kohtuullinen, samoin huoltokustannukset lyhyehköistä huoltoväleistä huolimatta.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely on laadukasta ja materiaalit melko tasokkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Sedanin tavaratila on suurehko, mutta tilaa vievät saranat, pieni lastausaukko ja selkänojat kaadettaessa jäävä pykälä laskevat käytännöllisyyspisteitä. Turvallisuusvarustelu on runsas.

Luokkansa paras: 9,0

Avensis on kokonaisuutena lähellä luokkansa kärkeä, vaikka pientä parannusta vaativia yksityiskohtia onkin jäänyt keskimääräistä enemmän.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin