Autoarvio: Koeajossa Toyota RAV4 2.0 VVT-i | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Toyota RAV4 2.0 VVT-i

Autoarvio: Koeajossa Toyota RAV4 2.0 VVT-i

Euroopan eniten myyty maasturi Toyota RAV4 on ehtinyt jo kolmanteen sukupolveensa. RAV4 on ollut kooltaan hieman tärkeimpiä kilpailijoitaan pienempi eikä maltillisesti kasvanut uutuuskaan yllä esimerkiksi Suomen markkinoita hallitsevan Honda CR-V:n mittoihin.

Bensamoottorina RAV:ssa on tuttu 2,0-litrainen, jonka teho on nyt 112 kW/152 hv. Tässä versiossa ei ole suorasuihkutusta Avensiksen tapaan. Moottori vääntää vahvasti ja kierroksia käyttämällä auto liikkuu pirteästi.

Dieseliksi on tarjolla uusi 2,2-litrainen 100 kW/136 hv tai 130 kW/177 hv versiona. Tehokkaammassa on vääntöä 400 Nm.
Ajo-ominaisuuksia on saatu kehitettyä edeltävään malliin verrattuna, vaikka akseliväli on edelleenkin lyhyt. Ohjaus on sähköisesti tehostettu, mutta tunnoltaan melko hyvä. Liukkaalla pikkutielläkin RAV4:ää on hyvä ajaa. Ajamisen iloa asfaltilla on tästäkin Toyotasta turha etsiä. Kaupungissa RAV4 on yllättävän näppärä ja myös kääntöympyrä on varsin pieni.

Jousitus on pitkäliikkeinen ja toistuvissa töyssyissä jopa hieman vellova. Pienet epätasaisuudet on saatu suodatettua varsin hyvin pois. Tässä auttavat osaltaan korkeaprofiiliset renkaat. Äänieristyksessä parannusta olisi kaivattu moottorin äänen eristämiseen. Tiemelut ovat ainakin kitkarenkailla kohtuullisen hyvin hallinnassa.

Suorituskyky: 7,0

RAV4:n bensamoottori vaatii reipasta kierrosten käyttämistä liikkuakseen pirteästi.

Mukavuus: 6,7

Varustetaso on niukka. Takaistuintilat ovat pienemmät kuin monissa kilpailijoissa. Istuimet ovat pienikokoiset eikä muotoilukaan ole paras mahdollinen.

Luotettavuus: 7,2

Törmäystestissä 4 tähteä. Tiepalvelua ei ole tarjolla.

Ajomiellyttävyys: 7,4

Maantieominaisuudet jäävät jälkeen useimmista kilpailijoista.  Sen sijaan RAV4 on ketterä ja helppo ajaa kaupungissa. Moottorin äänieritys voisi olla parempi.

Ulkonäkö: 7,1

RAV4 on omannäköisensä auto, mutta ei enää muotoilultaan tuore. Sisustuksen muotoilu on vauhdikasta, tyyli jakaa mielipiteet

Polttoaineen kulutus: 7,0

Bensakäyttöisenä RAV4 ei ole kovin taloudellinen.

Valmistuslaatu: 6,9

Viimeistelyn laatu on melko hyvä, mutta sisustus ei ole kovin korkeatasoinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,9

Tavaratila on kohtalaisen kokoinen, mutta monissa kilpailijoissa tilaa on enemmän ja monikäyttöisyys kehittyneempää.

Luokkansa paras: 8,0

RAV4 ei ole aivan pysynyt kehityksen kelkassa mukana, mutta on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto pientä katumaasturia kaipaavalle.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin