Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Volkswagen Passat 2.0 TDI Comfortline

Autoarvio: Koeajossa Volkswagen Passat 2.0 TDI Comfortline

140-hevosvoimainen 2.0 TDI on Passattiin järkevin moottorivalinta. Luvattu 9,8 sekunnin kiihtyvyyslukema tuntuu oikealta ja tavallisiin ohitustilanteisiin riittää vääntöä vaikka kyydissä olisi hieman lastiakin. Vaihteita on yleistyvään tapaan kuusi, mikä lisää vaihtamisen tarvetta.

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, mutta ohjaustunto keskiasennossa vie mahdollisuudet arvosanaan 10.

Alusta on viritykseltään tavanomainen VAG:n tuote: sopivan jämäkkä, mutta kuitenkin mukava. Kuoppaisella tiellä jousitus toimii mallikkaasti ja äänettömästi. Poikittaissaumat tuntuvat lievästi. Passatin jousitusmukavuus sijoittuu luokan kärkipäähän.

Tasaisella pinnalla Passat kulkee äänettömästi, mutta karkeampi pinta tuo mukanaan hieman rengasmelua. Moottorin ääni kuuluu selvästi kaupunkinopeuksissa kiihdytettäessä, mutta maantiellä siitä ei ole häiriötä. Kokonaisuutena Passat on melun osalta luokan keskitasoa hiljaisempi.

Suorituskyky: 8,7

Uuden sukupolven diesel kuljettaa Passattia vauhdikkaasti.

Mukavuus: 8,8

Takaistuintilat ovat eräät luokan suurimmista. Istuimet ovat hyvät. Vakiovarustelu ei vielä Comfortline-tasollakaan ole erityisen runsas.

Luotettavuus: 7,6

Törmäystestissä muutamat uudemmat mallit ovat menestyneet paremmin. Takuuta on vain 2 vuotta. Luotettavuudeltaan Passat ei ole edes oman merkkinsä parhaimmistoa.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, mutta ohjaustunto keskiasennossa vie mahdollisuudet arvosanaan 10. Jousitus on hivenen pintakova, mutta toimii kokonaisuutena hyvin. Melutaso on vähän keskitasoa hiljaisempi. Ajovalot ovat heikkotehoiset.

Ulkonäkö: 8,3

Muotoilussa häiritsevät liian pitkät ylitykset. Malli ei myöskään ole enää aivan tuore. Sisustus on tyylikäs, mutta sekään ei ole aivan viimeisimmän tyylisuunnan mukainen.

Polttoaineen kulutus: 8,8

Kulutus on suorituskykyyn nähden pieni. Huoltovälit ovat pitkiä.

Valmistuslaatu: 7,9

Viimeistely on moitteetonta. Comfortline-sisustus ei vielä ole kovin ylellinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Tavaratila on eräs sedanien suurimmista, ongelmana on pikemminkin lastausaukon pienuus.

Luokkansa paras: 9,7

Passat on edelleen hintaluokkansa paras auto.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin