Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Volvo V70 D5 Summum Aut.

Volvo V70 on Suomen suosituimpia isoja autoja. Hiljattain uudistunut V70 on hieman aiempaa mallia suurempi ja linjoiltaan nykyaikaisempi.
Autoarvio: Koeajossa Volvo V70 D5 Summum Aut.

V70:n kasvu tuntuu vastaavan sitä, mitä aikaisemman mallin ostajat ovat halunneet. Aikaisemmin pienehköt takaistuintilat ovat kasvaneet ja tavaratilaan on panostettu jopa ulkonäön kustannuksella.

Tavaratila on eräs luokkansa suurimmista. Erityisesti leveyssuunnassa ja yläosan korkeudessa useimmat kilpailijat jäävät jälkeen. Takaistuin laskeutuu alas kolmessa osassa, jolloin esim. suksien ohella tilaa on vielä kahdelle aikuiselle. Tavaroiden kiinnittämiseksi on älykkäitä ratkaisuja, joista osa on lisävarusteita.

Näkyvyys on keskinkertainen. Näkyvyyttä heikentävät paksut pilarit niin etu- kuin takakulmissakin. Kääntöympyrää on ilahduttavasti saatu hieman pienennettyä aikaisemmasta ja se on nyt luokan tavanomaista tasoa.

Koeajetussa 185-hevosvoimaisessa D5:ssä automaatti toimi paremmin kuin edellisen vuosimallin autossa. Vaihtotapahtuma on nyt yhtä hienostunut kuin saksalaiskilpailijoissa. Sen sijaan vaihteiston toiminnassa on toisinaan edelleen havaittavissa lievää viivettä. Moottori sinänsä on entisellään. Suorituskykyä on riittävästi vaativampaankin makuun eikä moottorin luonne jää merkittävästi jälkeen kilpailijoiden 6-sylinterisistä.

Ajettavuudessa Volvolla on ollut selvää kehityspotentiaalia. Parannusta onkin tapahtunut. Ohjaustunnossa ei ole suurempia puutteita ja suuntavakavuus on hyvä. Auto on ongelmaton ajaa uraisellakin tiellä. Varsinainen ajamisen ilo jää kuitenkin edelleen puuttumaan.

Negatiivinen yllätys oli 17-tuumaisilla pyörillä varustetun auton jousituksen lievä nypytys. Alusta on aikaisempaa jämäkämpi ja aivan nappiin alustan viritys ei ole onnistunut. Myöskään suurissa heitoissa meno ei ole aivan yhtä hienostunutta kuin esim. Audissa.

Melutasoa on selvästi saatu alennettua edeltävään malliin verrattuna. BMW:n tasolle Volvo ei yllä, mutta positiivista on se, että rengasmelu ei suuresti lisäänny karkeallakaan pinnalla.

Suorituskyky: 8,3

Volvon viitosdiesel ei ole aivan tuoreimpia uutuuksia, mutta ajaa edelleen hyvin asiansa teholtaan keskikokoisena dieselinä (se tehodiesel puuttuu edelleen Volvo-mallistosta)

Mukavuus: 9,3

Summum-varustelussa on lähes kaikki tarpeellinen siedettävällä lisähinnalla perusmalleihin verrattuna. Istuintyynyn lyhyyden takia muuten lähes täydellisten istuinten arvosana putoaa ysiin. Takaistuintilat jäävät hivenen luokkansa tilavimpia pienemmiksi.

Luotettavuus: 8,3

Turvallisuus on huippuluokkaa. Takuuta olisi aina varaa parantaa.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Ajotuntumasta puuttuu viimeinen täsmällisyys. Jousitus hoitaa hommansa mukavasti. Kääntöympyrä on edeltävää mallia pienempi, mutta edelleen suurehko. Diesel raksuttaa kuuluvasti ja rengasäänien eristämiseen voisi panostaa vielä enemmän.

Ulkonäkö: 8,2

Muuten linjakkaaseen autoon on istutettu kolho perä. Värivalikoima on runsas. Sisustus on varsin tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,0

Kulutus on kilpailijoiden tasolla. Huoltokustannukset ovat keskimääräiset.

Valmistuslaatu: 9,0

Viimeistely on huoliteltua ja materiaalit laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 9,0

Tavaratila on suuri ja toimiva. Auto on kaikkiaan suunniteltu käytännönläheisesti, mutta säilytystilaa on niukasti.

Luokkansa paras: 9,5

V70 on ominaisuuksiltaan eräs luokkansa kärkiautoista. Hintakilpailukyky saksalaisia vastaan on heikompi kuin aikaisemmin.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin