Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Alfa Romeo 159

Alfa Romeo 159 korvasi aiemman 156 mallin vuonna 2005. Kehuja kerännyt 156 siirtyi historiaan ja antoi tilaa modernimmalle Italiattarelle.
Autoesittely: Alfa Romeo 159

Teräväkatseinen malli on rakennettu GM/Fiat premium pohjalevylle, jota käyttävät myös merkin Spider ja Brera mallit. Uusi 159 on kuuluisan Giorgio Giugiaron ja Milanossa sijaitsevan Alfa Romeo Centro Stilen käsialaa.

Alfa Romeo 159 muotoilu on silmiä hivelevä. Keulan keskittyneestä ilmeestä tulee mieleen hiipivä tiikeri, joka valmistautuu hyökkäämään pahaa aavistamattoman uhrinsa kimppuun. Sisätiloissa tunnelma etumatkustajilla on ylellinen ja yksilöllinen. Mittaristo ratin takana sisältää kierros ja nopeusmittarit ja keskellä on ajotietokoneen näyttö. Muut mittarit kuten bensa, lämpö ja turbo sijaitsevat keskikonsolissa omissa tyylikkäissä syvennyksissään.

Etupenkit ovat jämäkät ja omaavat hyvän sivuttaistuen ja tilaakin on mukavasti, vaikka pidempää matkaa taittavalle. Takapenkillä tilanne ei ole aivan samaa luokkaa, ainakaan sedanissa. 185 senttinen ihminen ei takapenkillä paljon lähikauppareissua pidempään istu, varsinkaan kun pää hipoo kattoa ja polvet tönivät etupenkkiä.

Nykymalli näyttääkin enemmän sedanilta kuin aikaisempi 156. Väljyys tuntuu myös tavaratilassa, joka on kasvanut 27 litralla ollen nyt 405 -litrainen (farmari 445 -litraa). Lastaus sedan mallin takakonttiin aiheuttaa varmasti takapuskurin toistuvaa uudelleen maalausta. Sen verran kolhuherkästi on puskurin ja lastausaukon suunnittelu toteutettu.

Vakiovarustelistasta löytyy ajotietokone, vakionopeussäädin, sähkötoimiset -etu ja takaikkunat, lämmitettävät etuistuimet sekä isofix kiinnikkeet lastenistuimille. Vakiona äänentoistosta vastaa radio cd -soitin kahdeksalla kaiuttimella, mutta lisämaksusta tarjolla on myös Bosen hifi järjestelmä vahvistimella ja subwooferilla.

Lisävarusteina on tarjolla esimerkiksi pysäköintitutkat eteen ja taakse, navigointijärjestelmä, murtohälyttin, Bi Xenon valot, etumatkustajan polviturvatyynyt, sähkötoimisen kattoluukku, sekä Blue&Me-järjestelmä (yhdistää esim. puhelimen, MP3-soittimen tms. Bluetoothilla tai USB-liitännällä ohjauspyörästä hallittavaan audiojärjestelmään).

Turvallisuusvarusteina on vakiona esimerkiksi 7 turvatyynyä, VDC-ajonhallinta varustettuna EBD-jarruvoimanjaolla ja ASR-luistonestolla. Turvallisuutta tuo myös uusi jäykempi premium-alusta, ja auto saikin täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä aikuisten osalta. Lapset saivat tyytyä neljään tähteen, mutta todellinen häviäjä törmäystilanteessa on jalankulkija, joiden osalta 159 sai vain yhden tähden.

Konehuoneeseen on Suomessa saatavilla neljä erilaista voimanlähdettä. Nelisylinterinen 2.2 litran bensakone, joka kehittää 185 hevosvoimaa ja 3.2 litran V6 260 hevosvoimalla. Turbodieselit 1.9 (150 hv) ja 2.4 (210 hv) mahdollistavat taloudellisemman ajon suorituskyvystä tinkimättä. Ulkomailla muita moottorivaihtoehtoja on myynnissä vielä kuusi lisää.

Polttoainetta kuluu moottorista riippuen 5,9 – 11,4 litraa sadalla kilometrillä yhdistetyssä ajossa. Päästöjä puolestaan kertyy 157 – 270 CO2/kilometri.

Auto on mahdollista hankkia myös nelivetoisena. Q4 nelivetojärjestelmä on vakiona V6 mallissa ja se on mahdollista saada 2.4 litran dieseliin. Q-Tronic automaattivaihteiston saa diesel malleihin (paitsi neliveto) ja V6 malliin.

Tietojen mukaan vuonna 2011 159 korvataan uudella Giulia mallilla, jonka ensiesittely tapahtuu ensivuoden loppupuolella.

Auton verollinen hinta alkaa 29 990 eurosta(1.9 diesel) ja päättyy 52990 euroon(3.2 V6). Farmarimallit lähtevät 31990 eurosta(1.9 diesel) ja päättyvät 54990 euroon(3.2 V6).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin