Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A3 2010-2011

Audi A3 on Saksalaisen VAG -yhtymään kuuluvan Audin keskikokoinen perheauto. Ensimmäinen malli esiteltiin vuonna 1996. Uuden sukupolven aika oli vuonna 2003 ja faceliftin vuonna 2009.
Autoesittely Audi A3 2010-2011

Auton tekniikka perustuu samaan pohjalevyyn, jota käytetään myös esimerkiksi Volkswagen Golfissa ja Škoda Octaviassa.

A3 oli vuonna 1996 Audin paluu alempaan keskiluokkaan, koska edeltäjää Audi 50 -mallia oli valmistettu viimeksi 1978. A3:a valmistetaan Ingolstadissa Saksassa. Viisiovinen A 3 tuli markkinoille vuonna 1999 yleisön pyynnöstä, vaikka merkki oli aikonut pysytellä kolmiovisissa malleissa. Tarkoituksena oli luoda Volkswagen Golfia urheilullisempi imago. Tarjolla oli etu tai neliveto ja kaikki moottorit olivat nelisylinterisiä sekä 20 venttiilisiä.

A3:n uusinta versiota markkinoidaan suorituskyvyllä, taloudellisuudella ja tyylikkyydellä. Ensirekisteröinti tietojen perusteella Audi A3:n kilpailijoiksi voisi mainita BMW 1-sarjan ja Toyota Auriksen, joista Auris oli vuoden 2009 tilastossa A3:n edellä ja BMW 1-sarja hieman perässä. Vuonna 2009 Suomessa rekisteröitiin 993 uutta Audi A3 ja lisäksi S3 urheilumallia rekisteröitiin 13 kappaletta.

Tilat ja mukavuus

Tavaratila on kooltaan samankokoinen kuin Golfissa. Tavaratilan pohja on varsin syvällä. Sen alle on kuitenkin mahdutettu pienikokoinen varapyörä. Käännetyn takaistuimen selkänoja jää tavaratilan pohjaa korkeammalle tasolle ja se nousee vieläpä selvästi eteenpäin.

A3 on nykyisiin perheautoihin verrattuna melko matala ja myös luonteva istuma-asento edessä on matalahko. Etuistuimet ovat muotoilultaan hyvät ja pehmustukseltaan melko kovat. Saksalaisilla on taito tehdä istuimia, joissa on hyvä sivutuki, mutta tilaa leveämmällekin selälle.

Keulan näkeminen kuljettajan paikalta edellyttää istuimen nostamista ylemmäksi. Muuten näkyvyys autosta on hyvä. Ajoasentoon liittyvä huomio on se, että nelipuolaisessa ohjauspyörässä käsiä pidetään varsin ylhäällä, jolloin rattia tekisi mieli laskea. Ratin laskeminen taas peittää mittarit. Tässä suhteessa Ambition-mallin kolmipuolainen ohjauspyörä on parempi.

Melutaso on vain hieman Golf-luokan normaalia tasoa hiljaisempi. Jostakin syystä monet luokkaa suuremmat autot ovat selvästi hiljaisempia, ja näiden tasolle Audi ei pääse. Vallitseva melunlähde on rengasmelu. Laadukkaaseen autoon kuuluu tietysti se, että minkäänlaisia kitinöitä ei esiinny ja tuulen suhinat on pidetty matkustamon ulkopuolella.

Audi A3 on erittäin laadukkaasti tehty auto ja parhaiten tämän aistii sisustuksesta. Materiaalit ovat arvokkaita ja viimeistely moitteetonta. Kojelaudan muotoilu on tyylikäs, jos malttaa ostaa tyyliin sopivan ylihintaisen Audi-radion. Kromia on käytetty lukuisissa pienissä yksityiskohdissa.

Turvallisuus

Turvallisuutta ei ole tyylistä huolimatta unohdettu. Turvavarustelistalta löytyy esimerkiksi jäykkä ja lujatekoinen täyssinkitty korirakenne törmäysvoimaa vaimentavilla rakenteilla, kokoonpainuva turvaohjauspylväs, tehokkaat sivutörmäyssuojat sekä kattava turvatyynyjärjestelmä sekä peräkolarissa kaularankaa suojaava Audi backguard -järjestelmä etuistuimissa.

Vakio ja lisävarusteet

Vakiovarusteisiin kuuluu täysautomaattinen ilmastointi, radio/cd-soitin kahdeksalla kaiuttimella, etuistuimet Easy Entry -toiminnolla ja korkeudensäädöllä, kattava turvavarustus (mm. etu- ja sivuturvatyynyt, Sideguard -ikkunaturvaverhot, ESP-ajonvakautusjärjestelmä, ABS/EBV, hätäjarrutustehostin, Audi backguard), sekä sähkötoiminen ajonopeuteen mukautuva ohjaustehostin.

Lisävarustelistasta voi valita esimerkiksi lasisen panoraamakaton, akustisen pysäköintitutkan eteen ja taakse, xenon ajovalot kaarre ominaisuuksilla, automaattisesti himmentyvän taustapeilin sade- ja valotunnistimella.

Moottorit ja hinnat

Valittavissa on useita vaihtoehtoja tehoalueella 105 hv – 250 hv. Litratilavuudelta pienin on 1.4 Turbo FSI -bensiinimoottori (125 hv). FSI-turbomoottoreita on tarjolla myös 1,8- (160 hv) ja 2,0-litraisina (200 hv).

Dieseleissä uusi 1,6 TDI -moottori (105 hv) pitää kulutuksen kurissa suorituskyvystä tinkimättä. Audi A3 Sportbackin 1.6 TDI:n keskikulutus on noin 4,2 l/100 km. Kaksilitraiset vaihtoehdot ovat 2,0 TDI (140 hv) ja 2,0 (170 hv).


1.8 Turbo FSI, 2.0 Turbo FSI, 2.0 TDI 103 kW ja 2.0 TDI 125 kW ovat saatavilla myös elektronisesti ohjatulla Haldex - kytkimellä varustetulla quattro - nelivedolla. Moottorista riippuen Audi A3 Sportbackin vaihteistona on joko 5- tai 6-vaihteinen manuaali tai urheilullinen 6- tai 7-vaihteinen S tronic - automaattivaihteisto. A3:sta on tarjolla myös cabriolet avomalli.

Suorituskykyisin malli S3 on varustettu 2,0-litraisella Turbo FSI -moottorilla, joka tarjoaa 265 hv tehon ja 350 Nm:n maksimiväännön kierrosalueella 2500–5000 rpm. S3 on varustettu Audin quattro - nelivetojärjestelmällä. Audi S3 on varustettu matalalla urheilullisella S-alustalla ja on saatavilla myös S tronic - suorakytkentävaihteistolla. Audi S3 Sportback ampaisee nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen 5,8 sekunnissa (manuaali). Polttoainetta kuluu valmistajan mukaan 8,5 litraa/100km, yhdistetyssä ajossa

Audi A3 malliston hinnat liikkuvat noin 26 000 euron (1,4 TFSi) ja 55 500 euron (S3) välillä ilman lisävarusteita.

Vertailuun otettiin Toyota Auris ja BMW 1-sarja, vaikka kovin kilpailija A3 mallille taitaa olla oman konsernin VW Golf.

Päivitetty 15.2.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin