Autoesittely Audi A3 Sportback 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A3 Sportback 2013

Uusi 5-ovinen Audi A3 Sportback sai ensiesittelynsä Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2012. Suomen ensiesittelyn aika oli maaliskuussa 2013. Kolmiovisen A3 Compact Coupén perusmuodoista kasvoi näin ollen käytännöllisempi ja monipuolisempi versio.
Autoesittely Audi A3 Sportback 2013

Sisustus on tyylillisesti lähellä edeltäjää. Laatuvaikutelma on luokan huippua, mutta ylelliseksi sisustusta ei voi kehua. Kuvissa esiintyvä A3 1.4 TFSI Sportback oli varusteltu Business Sport -paketilla. Pakettiin kuuluvat urheiluetuistuimet tarjoavat erittäin hyvän tuen joka suuntaan ja varsinkin säädettävä reisituki on pidemmälle kuskille tervetullut ominaisuus.

Säilytyslokerot ovat varsin pieniä ja hansikaslokero hieman hankalasti käytettävä. Päällimmäinen tunne sisustuksesta on arkisuudesta huolimatta laatu ja esim. ovet sulkeutuvat jykevästi. Kasvanut A3 Sportback on akseliväliltään 35 mm A3 CC:tä ja 58 mm edeltävää A3 Sportback -mallia pitempi, minkä ansiosta sisätilat ovat tuntuvasti väljemmät. Akselivälillä on nyt mittaa 2 636 mm, ja pituutta 4 310 mm.

Hallintalaitteet ovat selkeitä ja S-tronic automaattivaihteisto toimii mainiosti. Lapsiperheitä, jotka kuljettavat pienten lapsien lisäksi aika-ajoin myös vanhempia matkustajia, ilahduttavat varmasti sähköiset lapsilukot. Lukot saa kytkettyä kuljettajan ovessa sijaitsevien sähköikkunoiden säätimien vierestä.


Takaovet lapsilukkoon napinpainalluksella

Ulkoisesti uutuudessa on havaittavissa jopa Avantmaisia piirteitä, vaikka kyse ei olekaan varsinaisesti farmariautosta. Selkeästä muotoilusta on hyötyä näkyvyyden osalta. Kulmien arviointi on helppoa ja näkyvyys taakse on parempi kuin monessa muussa nykyautossa. Myös etupilarit ovat kohtalaisen kapeat. Kääntöympyrän halkaisija on tämän kokoluokan normaalia tasoa.

Tavaratilan tilavuus on 380 litraa ja takaistuimen 60:40-suhteessa jaetut selkänojat kaadettuna 1 220 litraa. Tavaratila on äärimmäisen selkeämuotoinen ja kooltaan kohtalaisen suuri. Leveyttä on hyvin, pohjan alla ei ole juurikaan säilytystilaa. Sieltä löytyy kuitenkin ilahduttavasti varapyörä. Takaselkänoja taittuu lähes vaakasuoraan. Suomen mallivalikoimassa on vakiomallin lisäksi kaksi varustelutasoa: Business ja Business Sport.

Business-malliin sisältyvän MMI-käyttöjärjestelmän näyttö kojetaulun päällä on muita Audeja sirompi ja käyttöliittymältään uusittu näyttävämmäksi. Keskikyynärnojan lokerosta löytyy multimediaportti johon voi liittää vaikka musiikkia täyteen ladatun ulkoisen kovalevyn. Käyttöjärjestelmä löytää kovalevylle tallennetut musiikit ja tuo ne näkyviin MMI-käyttöjärjestelmän näytölle, josta mielimusiikki on helppo valita. Toki hansikaslokerosta löytyvät myös SD muistikorttipaikat ja Cd soitin.


CD soitin ja SD -korttipaikat löytyvät hansikaslokerosta

Audi lanseerasi A3 Compact Coupén yhteydessä uuden poikittaismoottorisen moduulirakennetekniikan (MQB), jota luonnollisesti käytetään myös A3 Sportbackissä. Audi Ultra -kevytrakenneteknologian ansiosta Audi A3 Sportback on jopa 90 kg edeltäjämalliaan kevyempi. 1.4 TFSI -moottorinen Sportback painaa 1 205 kg.

Audi A3 Sportback -mallistoon on aluksi saatavilla suorasuihkutteiset ja turboahdetut bensiinimoottorit 1.4 TFSI (90 kW/122 hv) ja 1.8 TFSI (132 kW/180hv) sekä kaksi dieselmoottoria 1.6 TDI (77 kW/105 hv) ja 2.0 TDI-moottori (110 kW/150 hv). Kaikkien moottorien yhteydessä käytetään polttoainetta säästävää Start-Stop-järjestelmää. 1.4 TFSI -moottorilla varustettuna yhdistelmäkulutus on 5,3 l/100 km (CO2 123 g/km) ja vastaavasti 1.6 TDI-moottori kuluttaa dieseliä vain 3,8 l/100 km, ja CO2-päästöarvokin on vain 99 g/km.

1.4 TFSI ja 1.6 TDI -moottorien yhteydessä käytetään 6-vaihteista manuaalivaihteistoa. 2.0 TDI-malliin on manuaalivaihteiston lisäksi tarjolla myös 6-vaihteinen S tronic -automaatti. Edellä mainitut mallit ovat aina etuvetoisia. 1.8 TFSI on puolestaan aina varustettu quattro-nelivedolla ja 6-vaihteisella S tronic -automaattivaihteistolla.


Nopealla vilkaisulla voisi luulla farmariksi

Turvallisuusvarustelu on isommista Audi-malleista tuttua. Lisävarusteisten kuljettajaa avustavien järjestelmien valikoima on myös kattava. Tarjolla on mm. tutka-avusteinen mukautuva vakionopeussäädin, aktiivinen kaistallapysymisvahti, liikennemerkkien tunnistus, pysäköintiavustin ja Audi pre sense basic -turvallisuusjärjestelmä. Auton ominaisuuksien muunneltavuutta lisää Audi drive select  -järjestelmä, jonka avulla kuljettaja voi säätää auton ohjauksen, kaasupolkimen ja automaattivaihteiston ominaisuuksia mieltymystensä mukaisiksi.

Kuvissa esiintyvä A3 Sportback Business Sport 1.4 TFSI S tronicin kokonaishinnaksi muodostuu 34.549 euroa. Edullisimman perusversion suositushinta on 27.072 euroa (A3 Sportback 1.6 TDI 77 kW). Tällä hetkellä kallein version on A3 Sportback Business Sport 2.0 TDI 110 kW quattro 36.232 euron hinnalla. Tilanne kuitenkin muuttuu elokuussa, kun myyntiin tulee sylinterien lepuutustoiminnolla varustettu 1.8 TFSI 132 kW quattro S tronic. A3-mallisto laajenee vielä syksyllä 2013, kun markkinoille tulee Audi A3 Sedan.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin