Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A5 2012

Audi A5 tuli myyntiin vuonna 2007 ja sen saa nykyisin kolmena eri korimallina: Coupe, Cabriolet ja Sportback (5-ovinen viistoperä).
Autoesittely Audi A5 2012

Uusinta uutta on Audin tuore keskikokoisille autoille tarkoitettu B8-alusta (kutsutaan myös MLB-nimellä), joka on käytössä ensi kertaa A5:ssä. Uuden mallin suunnittelun pohjana olivat Audi A4 ja vuonna 2003 esitelty Nuvolari quattro -konseptimalli.

A5 on Audin GT-malli (Gran Turismo, Grand Touring), mikä viittaa yleensä urheilullisiin, tehokkailla moottoreilla varustettuihin ja kaksiovisiin coupé-autoihin. Ne ovat yleensä kookkaampia ja monipuolisemmin varusteltuja kuin varsinaiset urheiluautot. "Audi A5 on kaunein suunnittelemani auto", väittää muotoilujohtaja Walter de Silva.

Moottorin voi valita kolmesta bensiini ja kahdesta diesel vaihtoehdosta. Dieselit ovat kokoonsa nähden säästeliäitä. 3,0 litran diesel V6 TDI saavuttaa 240 hevosvoiman tehon. Se kuluttaa keskimäärin 6,7 l/100 km ja päästää hiilidioksidia 176 g/km. Toinen diesel on 2,0 litran TDI, joka kuluttaa 5,8 ja CO2 päästöt ovat 158.

Suurin suomessa myynnissä oleva bensiinivaihtoehto on 3,0 litran TFSI. Keskimmäinen on 2,0 litran TFSI ja kolmas bensiinivaihtoehto on nelisylinterinen 1,8 Turbo FSI -moottori, josta irtoaa 170 hevosvoimaa. Kuusivaihteinen käsivaihteisto, portaaton multitronic-automaattivaihteisto tai tiptronic-automaattivaihteisto ovat vaihtoehtoina moottorimallin mukaan.

Istuimet ja tilat

Ennen 2011 uudistusta koeajetussa Audi A5 Sportback 2.0 TFSI Quattro -autossa oli mainiot noin 1 100 euron arvoiset urheiluistuimet. Niiden avulla poistuu Audin vakioistuimien kesto-ongelma, puutteellinen ristiseläntuki. Urheiluistuimissa ristiseläntuki on sähköisesti säädettävä. Lisäksi istuinosan pituutta pystyy säätämään. Istuimet ovat melko kovat. Kokonaisuutena urheiluistuimet ovat kannattava sijoitus.

Tavaratila on kooltaan A4:ää vastaava ja suuri takaluukku mahdollistaa tuntuvasti sedania suurempien esineiden kuljettamisen. Tavaratila on hyvin selkeän muotoinen, perusasennossaan pitkä, mutta melko matala ja kapea. Takaselkänojat käännettynä tilaa on lähes 1 000 litraa. Tähän ei moni urheilullinen malli pysty. Business-mallissa on vakiona suksipussi.

Näkyvyys on vähintäänkin kohtuullinen. Business-malliin sisältyvä peruutustutka on kuitenkin tarpeen puutteellisen takanäkyvyyden takia. Ulkopeilit ovat riittävän suuret. Niissä olevat vilkut näkyvät toimiessaan häiritsevästi kuljettajan paikalle. Kääntöympyrän halkaisija on melko suuri.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

A5:t myydään käytännössä Business-varusteltuna. Tällöin varusteisiin sisältyy mm. ksenonvalot, vakionopeussäädin, 17" aluvanteet, automaatti-ilmastointi ja tavanomaiset turvavarusteet. Metallivärin hintaluokka on 1 250 euroa. Alcantara/nahka-verhoilusta urheiluistuimiin joutuu maksamaan yli 3 000.

Vertailussa BMW ja Mercedes-Benz.

Ajettavuutta ja turvallisuutta parantavat vakiovarustukseen kuuluvat ESP-ajonvakautusjärjestelmä, sähkömekaaninen pysäköintijarru, hätäjarrutustehostin sekä vahva ja jäykkä korirakenne. A5:n polttoaineen syöttö katkeaa automaattisesti kolaritilanteessa.

Facelift 2011

Syyskuussa 2011 esiteltiin uudistettu Audi A5. Uudistus koski sarjan kaikkia versioita S5:t ja RS5:t mukaan lukien. Maski ja valot on muutettiin samankaltaisiksi kuin uudessa A6:ssa. Keulailmeessä merkittävin ero isompaan on kantikkaat sumuvalot. Sisustuksessa ei ole otettu mallia A6:sta: esimerkiksi MMI-säätöpyörä on perusversiossa edelleen hankalasti kojetaulussa ja etuistuinten taustat ovat kovat.

Uusimmat ajoavustimet saa lisävarusteena, mutta nyt kuljettajan vireystilan tunnistin on jopa vakiona. Neliveto perustuu nyt A6:n tapaan kruunupyörä-keskitasauspyörästöön.

Vuonna 2011 rekisteröitiin 491 Audi A5 mallia. Edellisenä vuonna lukumäärä oli 537.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin