Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Audi A8 2012

Nykyinen Audi A8 esiteltiin Miamin designviikolla vuoden 2009 lopussa.
Autoesittely: Audi A8 2012

Uusi auto on menettänyt massaa ja suurin osa nykyisen mallin ulkopuolisesta muotoilusta on lainattu suoraan A4 mallista, erityisesti edestä ja takaa.

Se on, painon pudotuksesta huolimatta, isompi auto kuin edeltäjänsä. Uusi malli on 5137mm pitkä, 1949mm leveä ja 1460mm korkea, se on pidempi ja leveämpi kuin Mercedes S-luokka tai BMW 7-sarja, mutta matalampi. Mitat tekevät siitä luokkansa suurimman auton.

Kuten kaikki aiemmat A8-mallit, auto on rakennettu alumiinista, ja uusia seoksia käyttämällä painosta on saatu leikattua 6.5kg.

Etu-ja takavaloissa käytetään Ledejä, joiden valaistus muistuttaa enemmän päivänvaloa kuin perinteiset valaisimet. Ne myös kuluttavat vähemmän energiaa ja painavat vähemmän.

Hurjasti varusteita

Sisällä on täysin uusi sisustus. Vaihteenvalitsin on nyt sähköinen ja siinä on neljä asentoa. Vakio- ja lisävarustelista on pitkä, mutta esimerkiksi niistä voidaan mainita erikoinen kosketuslevy, joka näyttää hieman kannettavan tietokoneen hiirtä. Levylle voi kirjoittaa vapaalla kädellä, vaikka navigoitavan osoitteen. Teksti piirtyy keskikonsolissa olevalle näytölle ja kone tunnistaa ilmeisen helposti perusharakanvarpaat ja muuntaa ne konetekstiksi.

Muita varusteita ovat esimerkiksi pimeänäköavustin jalankulkijatunnistuksella, internet yhteys, kaistavahti sekä hierovat ja ilmastoidut istuimet. Navigointilaite ”keskustelee” auton muiden järjestelmien kanssa, joten auto pystyy valmistautumaan esimerkiksi tulevaan käännökseen, ajovalojen sekä vaihteiston osalta.

Turvallisuutta

Audi on lisännyt A8:aan uuden turvajärjestelmän nimeltään pre-sense, joka aktivoi varoitusvalot, sulkee ikkunat ja kattoluukun ja kiristää turvavöitä, jos jarrut painetaan pohjaan.

Laitteesta on kolme versiota saatavilla – yksi hidastaa autoa ja käyttää jarruja, toinen soveltaa jarruja aiemmin ja kovemmin ja kolmas siirtää etupenkkejä eteenpäin, joka suojaa matkustajia peräänajotilanteessa.

Kuten kaikki aiemmat A8-mallit, auto on rakennettu alumiinista, ja uusia seoksia käyttämällä painosta on saatu leikattua 6.5kg.

Etu-ja takavaloissa käytetään Ledejä, joiden valaistus muistuttaa enemmän päivänvaloa kuin perinteiset valaisimet. Ne myös kuluttavat vähemmän energiaa ja painavat vähemmän.

Moottorit ja suorituskyky

Aluksi tarjolle tulee kaksi moottoria. Bensiiniversio on 4.2-litrainen V8 FSI, joka tuottaa 372hv ja vääntöä 445 Nm. Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa 9.5 l/100 km.

Dieselversio on 4,2-litrainen V8 TDI, joka tuottaa 350hv ja vääntöä 800 Nm. Dieseliä kuluu yhdistetyssä ajossa 7.6 l/100 km.

Bensiinimoottorin avulla A8 kiihtyy 0-100 km/h 5.7 sekunnissa kun diesel on vielä nopeampi kiihtyen 0-100 km/h 5.5 sekunnissa.

Myöhemmin ensivuonna moottorimallistoon tulee kaksi 3,0-litran TDI moottoria, 250hv sekä 204hv versiot. Audi väittää jälkimmäisen version kuluttavan polttoainetta 6.0-litraa/100 km ja päästöjä kertyvän 159g C02/km. Tämä etuvetoversio ei kuitenkaan näillä näkymin ole tulossa Suomeen. Audin pääjohtaja Rupert Stadler vihjaisi myös hybridiversion olevan tulossa.

Kaikissa Suomeen tulevissa A8 malleissa, on kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto ja Quattro neliveto vakiona. Mukavuutta lisää ilmajousitus.

Audi A8:n hinnat liikkuvat 122.000 - 248.000 euron välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin