Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi Q5 2008-2009

Kalliimpien keskiluokan katumaasturien luokkaa yksinään hallinnut BMW X3 sai lyhyessä ajassa kolme kilpailijaa Mercedekseltä, Volvolta ja Audilta.
Autoesittely Audi Q5 2008-2009

Audi Q5 on tekniikaltaan läheistä sukua A4:lle. Sen dynaamiseen muotoiluun verrattuna Q5 on varsin tavanomaisen näköinen.

Q5 on pituudeltaan ja leveydeltään hieman GLK:ta ja X3:a suurempi ja mitat vastaavat hyvin tarkasti Volvo XC60:aa. Korkeus on kuitenkin muutaman sentin kilpailijoita pienempi. Sisätiloiltaan nämä autot ovat hyvin lähellä toisiaan. Audin takaistuin on kova, mutta mukavuudeltaan erinomainen ja tilaa on hyvin pitemmällekin matkustajalle.

Etuistuinten taustat ovat kovaa muovia, mutta polvet mahtuvat mukaan ilman kosketusta etuistuimiin. Pääntilaa on Audissa hieman vähemmän laskevan katon takia, mutta tämäkään ei muodostu ongelmaksi. Etuistuimella tilaa on hyvinkin väljästi. Q5:n etuistuimet saa joistakin kilpailijoista poiketen laskettua henkilöautomaisen alas. Tällöin massiivinen kojetaulu ja keula tosin alkavat rajoittaa näkymiä ainakin lyhyemmillä kuljettajilla. Etuistuimet ovat muotoilultaan onnistuneet.

Tavaratila on hieman kilpailijoita pitempi ja myös leveämpi, vaikka näihin ulkomittoihin pitäisi sopia leveämpikin tila. Tavaratilassa on lisävarusteena jykevät kuormakiskot tavaran kiinnittämistä varten. Takaistuimen istuinosa ei käänny ja laajennettuna pohjasta ei tule aivan tasaista. Laajentaminen sujuu kätevästi tavaratilan takasivuissa olevilla vivuilla. Takaistuimien pituussäätö ja selkänojien kallistussäätö sisältyvät edulliseen Comfort-pakettiin.

Näkyvyys on hieman rajoittunutta varsinkin taakse. Pysäköintitutka olisi tarpeen, mutta se on lisävaruste. Kääntöympyrä on kooltaan samaa luokkaa kuin X3:ssa ja GLK:ssa eli mitoiltaan samankokoisiin farmareihin verrattuna kääntyvyydessä ei ole ylimääräistä maasturilisää.

Q5:n moottorivalikoima on monipuolinen. Taloudellisin ja todennäköisesti suosituin moottori on 2.0 TDI, jossa on tehoa 125 kW/170 hv ja se on ominaisuuksiltaan hyväksi todettu. 3.0 TDI (176 kW/240 hv) on siihen verrattuna melkoisen kallis. Bensamoottoriksi löytyy vielä 3.2 V6 (199 kW/270 hv).  Automaattivaihteistona kaikissa moottorivaihtoehdoissa on 7-vaihteinen märkä DSG eli Audin kielellä S tronic.

Q5:n perushintaan pitää lisätä 2 000 euron Comfort-paketti, joka sisältää mm. xenon-valot, vakionopeussäätimen, värinäytöllä varustetun informaatiojärjestelmän ja etuistuimen keskikyynärnojan.

Perusvarustelu on A4:n kaltainen eli sisältää tavanomaiset turvavarusteet, automaatti-ilmastoinnin, kevytmetallivanteet ja radio/CD:n. Lisävarustelistalle jäävät mm. monitoimiohjauspyörä (340 euroa), pysäköintitutka (taakse 730 euroa) ja 2.0 TDI:ssä ajonopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostin (400 euroa). Metalliväri on katsottu peräti 1 380 euron arvoiseksi ja alcantara/nahka-verhoilu 3 420 euron.

Hallintalaitteet ovat A4:n kaltaiset eli käyttöliittymän säätöpyörä on nostettu ilmastoinnin säätimien yhteyteen, jossa se on huonommin käsillä kuin keskikonsolissa (jossa se on navigaattorin yhteydessä). Valikkotoiminnot ovat selkeitä, mutta esim. istuinlämmittimien tehonsäätö ilmastoinnin säätöpyörällä on tarpeettoman konstikasta.

Värinäyttö antaa kojetaululle arvokkaan ilmeen ja on myös selkeä. Sisustus on laadultaan totuttua Audi-tasoa eli viimeistelyltään ja materiaaleiltaan markkinoiden parhaimmistoa. Säilytyslokeroita on tavanomainen määrä. Hansikaslokero on melko epäkäytännöllinen ja lehtitaskut etuselkänojista puuttuvat.

Q7 on hinnoiteltu tarkasti kilpailijoiden tasolle. Ominaisuudet ovat kilpailukykyiset ja auto on kaikilta osin laadukkaasti tehty.

Kilpailijavertailu vuoden 2009 malleista.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin