Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi Q7 2012

Audi Q7 kuuluu isoihin kaupunkimaastoautoihin eli SUV-luokkaan (Sports Utility Vehicle).
Autoesittely Audi Q7 2012

Auton valmistus alkoi Slovakiassa vuonna 2006. Vastaavia isoja autoja ovat mm. Volvo XC90 ja BMW X5.

Kaupunkimaasturin tapaan Q7 on neliveto ja mallinimen Q-kirjain viittaa quattroon, neljään. Audi Q7:n markkinointi nostaa esiin urheilullisen designin, maastoauto-ominaisuudet, käytännöllisyyden sekä ylelliset mukavuudet. Valmistaja toivoo, että Q7 miellettäisiin samalla kertaa sekä suorituskykyisenä urheiluautona että modernina matka-autona.

Vakiovarustelussa on samoja piirteitä kuin hieman pienemmässä Audi A6:ssa. Q7:ssa on esimerkiksi ajonopeuden mukaan säätyvä Servotronic-ohjaustehostin. ESP-ajonvakautus on tavallista laajempi. Siinä on erityinen alamäkihidastin, perävaunuvakautus ja kallistelun vakautus. Peruutustutka (useita vaihtoehtoja), MMI-informaatio- ja käyttöjärjestelmästä (Multi Media Interface) ja automaattinen ilmastointi kuuluvat tämän loistoauton vakiovarusteisiin.

Lisäksi voi tilata vaikkapa nelialueilmastoinnin, lasisen avattavan katon, navigointijärjestelmän, kaistanvaihtoavun tai mukautuvan ilmajousituksen, jonka avulla voi esimerkiksi säätää maavaraa nopeuden mukaan.

Q7 sisätilan voi muuntaa viidelle, kuudelle tai seitsemälle matkustajalle. Suurimmillaan tavaratilaan sopii jopa 2035 litran kuorma.

Moottorivalikoima koostuu kahdesta eri tehoisesta 2.0 TFSI bensiini- moottorista (272 hv ja 333 hv) ja kolmesta diesel-koneesta: Kaksi eritehoista 3,0 V6 TDI:tä (204 hv ja 245 hv) sekä 4,2 V8 TDI (340 hv)

3,0-litrainen V6 bensiiniturbo on lainattu Audi S4-mallista. Se on tarjolla kahdella eri viritystasolla. Perusversio kehittää 272 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm. Tehokkaampi versio saa samat tehot kuin S4 eli 333 hevosvoimaa ja 440 Nm väännön. Tehokkaammalla versiolla Q7 kiihtyy 0-100 km/h 6,9 sekunnissa ja saavuttaa 245 km/h huippunopeuden. Bensiinimoottorit kuluttavat keskimäärin alle 11-litraa sadalla.

Kolmas moottori on 3,0 litran TDI moottori, joka tuottaa saman tehon ja väännön kuin edeltäjänsä: 240 hevosvoimaa ja 550 Nm väännön. Tällä versiolla Q7 kiihtyy 0-100 km/h 7,9 sekunnissa ja saavuttaa 215 km/h.

Stop & start tekniikan ansiosta keskimääräinen polttoaineenkulutus on 7,4 liters/100 km. Kulutusta on saatu alas 19 prosenttia edelliseen 3,0 TDI:hin verrattuna. CO2-päästöjä syntyy dieselillä 195 g/km. Tärkeä muutos on myös paino, joka on pudonnut yhteensä 198 kiloa, josta yksin moottorin osuus on 20 kiloa. Pienempitehoisella dieselmoottorilla CO2-päästöt jäävät 189 grammaan/km.

V8 version tehot ovat samat kuin aiemmassa Q7:ssa (340hv) mutta V8 TDI:n vääntö on noussut 800 Nm:n.

Q7 malliston vaihteistona toimii kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto, joka perustuu poistuvaan kuusivaihteiseen laatikkoon. Siinä on suuremmat välityssuhteet ja Tiptronic -käyttö, Drive ja Sport tilojen yhteydessä. Vaihteisto on tarjolla vakiona kaikkissa moottoreissa.

Edullisimmatkin Q7:t maksavat (Helmikuu 2012) hieman alle 90 000 euroa. Sillä rahalla saa 3-litraisella V6-moottorilla kulkevan maasturin, joka kuluttaa keskimäärin noin 7,4 litraa dieseliä sadalla kilometrillä. Hiilidioksidia pöllyää pakoputkesta 189 grammaa kilometrillä. Kalleimmat V8-moottorilla varustetut diesel-Q7:t maksavat yli 126 000 euroa.

Q7 sai neljä tähteä viidestä sekä aikuisten että lasten turvallisuudesta EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2006). Etutörmäyksessä jalkatilan huonot hitsaussaumat repesivät. Audi ilmoitti korjaavansa virheen tuotantolinjalla.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin