Autoesittely BMW 5-sarja 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 5-sarja 2013

BMW esitteli päivitetyn 5–sarjan kesällä ja nyt auto on saapunut myyntiin myös Suomessa. Sedan, Touring ja Gran Turismo kävivät läpi muotoilun muutoksia ja saivat valikoimaansa uusia moottoreita. Päivityksen myötä mallistoon liittyi myös edullisempi lähtöhintatason malli 518d.
Autoesittely BMW 5-sarja 2013

5-sarjan Sedanin ja Touringin keulan ilme muuttui entistä urheilullisemmaksi puskurin ja ilmanottoaukkojen uudelleenmuotoilulla. Perän leveyttä korostetaan virtaviivaisesti muotoilluilla takavaloilla. Gran Turismon perän uusi muotoilu vie painopistettä alemmas.

Xenon-ajovalot ovat nyt vakiovaruste kaikissa 5-sarjan malleissa, ja lisäksi mukautuvat LED-ajovalot tulivat saataville lisävarusteina. Näkyvyys eteen on hyvä ja sivuvilkut saaneet ulkopeilit ovat reilun kokoiset. Sedanissa korkean perän ja alas laskeutumattomien pääntukien takia takanäkyvyys jää puutteelliseksi. Takaistuimelta katseltuna tunnelma on avara. Edessä tunnelma on tiiviimpi massiivisen keskikonsolin takia.Sisustus on edelleen persoonallinen, moderni ja tyylikäs. Oikeilla valinnoilla kokonaisuus on eräs markkinoiden tyylikkäimmistä ja jopa perushintainen sisustus näyttää paremmalta kuin eräissä muissa saksalaisautoissa.

Sedanin tavaratila on hieman kilpailijoita pienempi ja tasainen keskiosa on kapea. Tavaratilan pohjan alla on syvä, mutta pienehkö lokero. Tavaratilan aukko on sedaniksi varsin suuri. Sedanin tavaratila vetää 520 l. Touringin tavaratilan vetoisuus on puolestaan 560 l.

Gran Turismon takapenkin ja tavaratilan uudelleen muotoilulla tavaratilaa on saatu kasvatettua 60 litralla 500 litraan. Käytännöllisyyttä on GT:ssä lisätty myös uusilla säilytystiloilla ja juomatelineillä.Moottorivalikoima laajeni

Kaikki 5-sarjan moottorit vastaavat jatkossa EU6-päästöstandardeja, jotka astuvat voimaan vasta syyskuussa 2014. Polttoaineenkulutusta on saatu pienennettyä ilman että tehoista on tarvinnut tinkiä. Diesel-mallien vakiovarustukseen kuuluu nyt myös typpioksideja vähentävä BMW BluePerformance -teknologia.

Moottorivalikoima kasvoi edellä mainitusti malliston uudella alkaen-mallilla, BMW 518d:llä. Sedaniin ja Touringiin saataville tuleva moottori tuottaa 143 hv ja vääntöä 360 Nm. EU-yhdistetty kulutus on 4,5 l. Hiilidioksidipäästöt jäävät 119 grammaan kilometrillä. Tällä voimanlähteellä auto kiihtyy 0-100 km/t 9,7 sekunnissa. Lisäksi 5-sarjan Sedanin ja Touringin suosikkimallin, 520d:n saa nyt myös xDrive-nelivedolla.Moottorivalikoiman toisessa päässä on uusi V8-moottori, jonka saa kaikkien 5-sarjalaisten keulalle. BMW TwinPower -turbolla varustettu moottori tuottaa 450 hevosvoimaa. Sedan ja Touring -malleissa on nyt neljä bensiinimoottoria ja kuusi dieselmoottoria. Lisäksi tarjolla on kaksi M-sarjalaista: BMW M550d xDrive Sedan ja Touring. Muuten moottorivalikoima säilyi ennallaan.

Uuden 5-sarjan alustaa on myös päivitetty. Esimerkiksi 5-sarjan Touring tulee vakiona ilmajousituksella, joka sisältää myös automaattisen taka-akselin tasapainotuksen vetokäytössä.

Varustus ja lähtöhinnat

Kaikki uudistuneet 5-sarjalaiset myydään Business Automatic-varustelulla johon kuuluu vakiovarusteiden lisäksi mm. laajennetuin toiminnoin varustettu automaatti-ilmastointi, peruutustutkat eteen ja taakse, Professional Bluetooth ja USB –liitäntä, taittuvat takaselkänojat sekä automaattisesti himmentyvä taustapeili. Uudistetun 5-sarjan ConnectedDrive-varustepakettiin saa hirvikolariskiä pienentävän BMW Night Vision -pimeänäköavustimen. Lisäksi BMW Luxury Line ja Modern Line -varusteversiot ovat nyt saatavilla 5-sarjaan.

Uudistuneen BMW 5-sarjan sedanin lähtöhinta on 46 933 € (518d TwinPower Turbo A Business). Farmarimallisen Touringin hinta samalla moottorilla on 50 381 €. Gran Turismon lähtöhinta on 66 629 € (520d TwinPower Turbo A).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin