Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW X1 2012

BMW X1 sai aiemman 3-sarjalaisen alustan ja myös jousitus, ohjaus ja moottorit ovat ennalta tuttuja kolmos- ja ykkössarjan bemareista.
Autoesittely BMW X1 2012

 

Vähän alle 4,5 metrisenä X1 on juuri samanmittainen kuin esimerkkikilpailijat Ford Kuga tai VW Tiguan.

Hyökkäävän näköinen X1 on poikkeus harmaassa massassa. X1 on muodokas ja massasta erottuva auto, joka ei parkkihallissa jää huomaamatta. Se näyttää niin ulkopuolisesti kuin sisätiloiltaankin huomattavasti suuremmalta, mitä se oikeastaan onkaan. Lumisissa olosuhteissa nelivetoinen X1 oli kuin kotonaan. Kokonsa puolesta auto on helppo hallittava ja liukkaasta kelistä ja kitkarenkaista huolimatta, ajellessa tuli mieleen lähinnä kesäinen sadekeli.

Vakio ja lisävarusteita

Varustelu riippuu moottorin koosta. Vakiovarustelu on jo perusmalleissa kattavaa ja tehokkaammat moottorit tuovatkin käytännössä vain koristeita ulkonäköön.

Ilmastointilaite on vakiovaruste, mutta lisävarusteinen ilmastointiautomatiikka tuo mukanaan sisäilmakierron automaattisen ohjauksen (AUC), mikrosuodattimen sekä huurre- ja aurinkotunnistimen. Lämpötila-asetukset voidaan säätää erikseen kuljettajalle ja etumatkustajalle.

Koeajoautossa oli lisävarusteita tarkalleen ottaen 23.502,32 euron edestä. Kun xDrive28i, maksaa veroineen ja vakiovarusteineen yli 59.000 euroa, tulee kokonaishinnaksi hieman alle 83.000 euroa. Autossa oli esimerkiksi Professional navigaatiojärjestelmä, jonka osuus lisävarusteiden hinnoista oli huimin eli 2630 euroa.

Lisävarustelistalta voisi nostaa muutaman käytännöllisen ja ajomukavuutta lisäävän laitteen, joihin lukeutuvat kaukovaloassistentti, servotronic, peruutuskamera sekä urheiluistuimet varustettuna lisäreisituella. Kaukovaloassistentti toimi pimeillä teillä kuin ajatus, ei tarvinnut paljon miettiä sitä pitkien ja lyhyiden naksuttelua, vaan auto hoiteli homman itsekseen ja täsmällisesti. Ajonopeuden mukaan säätyvä Servotronic ohjaustehostus on valinnanarvoinen lisävaruste. Sen huomaa hyvin nopeasti, kun ajaa vastaavalla autolla jossa sitä ei ole.

 

Lisävarusteena saa myös integroidut monitoiminäppäimet ohjauspyörään, joiden avulla voi ohjata radiota, cd-soittajaa ja puhelinta (erillinen lisävaruste). Kahteen lisänäppäimeen voi tallentaa haluttuja toimintoja. Vakiovarusteisen AUX-tulon tai lisävarusteisen USB-liitännän avulla kaikkiin hifi-järjestelmiin voidaan liittää ulkoisia laiteita kuten MP3-soittimia.

Sisätilat

Sisätilat ovat oikeastaan neljälle aikuiselle, vaikka takakeskipaikkakin löytyy. Kuskin paikalla tunnelma on kuin isommassa maasturissa, mutta kun vilkuilee ympärilleen niin huomaa asian olevan toisin. Jos esimerkiksi asentaa lastenistuimen takapenkille niin etupenkkiä saa hilata hyvän matkaa eteenpäin. Istuimen paikalleen saannin jälkeen ei etupenkkiä voi siirtää taaksepäin ainakaan siinä määrin, että siinä olisi mukava istua.

BMW X1:ssä takaistuinten selkänoja voidaan jakaa suhteessa 40 : 20 : 40, ja muunneltava tavaratila tarjoaa 1 350 litraa kuormaustilaa. Takakontissa on myös kaksiosainen laskupohja.

Vetää edestä ja takaa, tai vain takaa

X1 on saatavilla sekä taka- että nelivetoisena. Takavetoinen tunnetaan sDrive-nimellä, kun taas nelivetoinen on nimeltään xDrive.

X1:n moottorivalikoima muodostuu lähes kokonaan nelisylinterisistä dieselmoottoreista. Ainoa bensiinikäyttöinen moottori on koeajoautossa ollut kolmilitrainen kuusisylinterinen, joka tuntee mallinimen 28i. Muut moottorit ovat nimeltään 18d, 20d ja 23d, jotka kaikki ovat siis kaksilitraisia ahdettuja dieselmoottoreita. Tehokkaimpien moottorien, 23d:n ja 28i:n, yhteydessä tulee aina automaattivaihteisto ja neliveto.

X1:n hinnat alkavat karvan yli 40.000 eurosta ilman lisävarusteita. Tällöin auto on nimeltään sDrive 18d, mikä tarkoittaa takavetoa ja matalimmin viritettyä dieselkonetta. Neliveto lisää hintaa noin 3500 euroa. Kalleiman 28i:n lähtöhinta on yli 61.000 euroa.

Kalliina pidetty bemari on onnistunut pitämään X1 hinnan kilpailukykyisenä verrattaessa muihin samankokoisiin katumaastureihin, vaikka koeajoauto sattuikin olemaan siitä kalleimmasta päästä. Sporttinen ja viimeistellyn oloinen X1:nen tarjoaakin mielenkiintoisen vaihtoehdon perinteiseen katumaasturiluokkaan.

Vertailuun otettiin edellä mainittujen VW Tiguanin ja Ford Kugan kalleimmat versiot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin