Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW X3 2004-2010

BMW laajentaa katumaasturitarjontaansa pienemmällä Itävallassa valmistettavalla X3:lla.
Autoesittely BMW X3 2004-2010

Uutuus on kooltaan ja varsinkin hinnaltaan yllättävänkin lähellä isoveljeään X5:ttä. X3 on kuitenkin suunnattu eri kohderyhmälle: se on selvästi nuorekkaampi ja urheilullisempi kuin enemmän mukavuuteen painottuva X5.

3-sarjan Touringiin verrattuna X3 on 8 cm pidempi, 11 cm leveämpi ja 26 cm korkeampi. Sisätiloissa ero X3:n hyväksi on suurempi kuin ulkomitoista voisi päätellä: polvitilaa takaistuimella on lähes 10 cm enemmän ja luonnollisesti pääntilat ovat hyvät niin edessä kuin takana, vaikka istuma-asento onkin korkeampi. Leveyssuunnassa takaistuin on kuitenkin selkeästi vain kahdelle matkustajalle soveltuva.

Tavaratilan pituus puolestaan on samaa luokkaa kuin Touringissa, mutta leveyttä ja korkeutta on enemmän. Kokonaisuutena tavaratila on siis suunnilleen saman kokoinen kuin useimmissa keskiluokan farmareissa. Maton alta löytyy mm. akku, joten siellä ei ole normaaliin tapaan tilaa pikkutavaroille. Kallistetut takaistuimen selkänojat jäävät hieman vinoon asentoon. Takaluukku ei avaudu juurikaan vaakatasoa ylemmäksi.

Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takanakin. Varsinkin etuistuimet kuuluvat markkinoiden parhaimmistoon. 3,0-litraisessa bensamallissa on vakiona etuistuimien sähkösäätö. Näkyvyys eteen on hyvä ja ulkopeilit ovat hyötyajoneuvokokoa. Taakse näkyvyys on varsin huono matalan takaikkunan ja suurikokoisten pääntukien vuoksi.

X3:n moottorivaihtoehdot ovat tutut 2,5- ja 3,0-litraiset bensakoneet ja 3,0-litrainen diesel, joka on hieman miedompi versio kuin 530d:ssä. Ensimmäiset autot ovat 3,0-litraisia bensamalleja. Koeajettu auto oli 3,0-litrainen automaatti. Tehoa 3,0-litraisessa on 231 hv. Mielenkiintoista on se, että BMW on päätynyt rajoittamaan huippunopeuden 210 km/h:iin. Rajoitus poistuu valitsemalla Sport-paketti.

Automaattivaihteisto on 5-vaihteinen eli hieman vanhempaa tuotantoa kuin 5-sarjassa. Se vaihtaa kuitenkin hienostuneesti. Rampista moottoritielle tultaessa ja rauhalliseen ohitukseen lähdettäessä se tarjoaa melko herkästi pienempää pykälää.

Kulutukseksi ilmoitetaan maantiellä runsaat 9 litraa ja kaupungissa runsaat 17 litraa. Keskikulutusmittari näytti niin ennen koeajoa kuin sen jälkeenkin 16 litran lukemia. 3.0d:llä pitäisi ilmoitusten mukaan päästä kolmisen litraa pienemmillä lukemilla. Myös suorituskyky on siinä parempi ja hinta halvempi, joten bensakoneelle ei löydy paljon valintaperusteita. BMW:n 3,0-litraisen bensakuutosen ääni on muhkea, mutta moittimista ei ole BMW:n kuutosdieselinkään äänessä, kunhan kylmäkäynnistyksen jälkeen on päästy matkaan.

Melutaso on keskiluokan normaalilla tasolla, ehkä hieman 6-koneella varustettua 3-sarjan henkilöautoa voimakkaampi. Erityisiä äänenlähteitä ei erotu, sillä ylimääräisiä suhinoita ei ole ja moottorin ääni on hienostunut. Maasturiksi auto on hiljainen.

X3 3.0i on varustelultaan runsaampi kuin X5:n perusmalli, mikä osaltaan selittää pientä hintaeroa. X5:ssä ei ole mm. sähkösäätöisiä etuistuimia eikä automaatti-ilmastointia. Näitä varusteita ei ole myöskään X3:n dieselmallissa. Ilahduttavasti kaikkien X3-mallien perushintaan sisältyy Suomessa vakionopeussäädin, joka kansainvälisen esitteen mukaan on lisävaruste. Myös 3.0i:n hieman parempi Business-audiojärjestelmä on muualla lisävaruste. Totutusta BMW-varustelusta poikkeava vakiovaruste on myös rengaspaineilmaisin.

X3:n mittarit ovat samaa tyyliä kuin Z4:ssä. Aikaisempiin BMW-malleihin verrattuna selkeydestä ja luettavuudesta on hieman tingitty. Hallintalaitteet ovat esimerkilliset.

Näin nuorekasta ja ilmeeltään kevyttä katumaasturia eivät muut laatumerkit tarjoa. Muiden selkeästi USA:n markkinoille suunnatut mallit ovat massiivisia ja useimmat myös varsin konservatiivisia.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin