Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Cadillac CTS (2003)

Autoesittely Cadillac CTS (2003)

CTS on ensimmäisiä Cadillacin uuden muotoilulinjan edustajia. Takavetoinen CTS on tehty eurooppalaisten premium-luokan autojen kilpailijaksi. Se on yhdistelmä amerikkalaista näkemistä luksuksesta ja eurooppalaisesta sporttisuudesta.

CTS:n sisätilat ovat hieman pienemmät kuin ulkomitat antavat ymmärtään. Myös tavaratila on kohtuullisen pieni. Näkyvyys varsinkin taakse on heikko, mutta ulkopeilit ovat poikkeuksellisen suuret. Etuistuimet ovat melko hyvät. Ehkä selkänoja voisi kuitenkin tukea hieman paremmin urheilulliseksi tarkoitetussa autossa. Istuimeen integroidussa turvavyössä ei ole korkeussäätöä ja ohjauspyörä säätyy vain korkeussuunnassa.

CTS:n moottorit ovat Opel Omegassa käytetyt 2,6- ja 3,2-litraiset V6:t. Koeajetussa 3,2-litraisessa on tehoa 218 hevosvoimaa. Se riittää takaamaan kaikilta osin vaivattoman suorituskyvyn. 5-vaihteinen automaatti on Euroopan GM:n Ranskassa valmistama. Vaihteisto toimii poikkeuksellisen miellyttävästi ja nykäyksittä, mutta samalla urheilullisen nopeasti. Tiptronic-toimintoa vaihteistossa ei ole. Yllättäen automaattivaihteisto on lisävaruste. Moottori on tyylikkään näköinen, vaikka moottoritilaa ei olekaan koristeltu muovikansilla eurooppalaiseen tapaan.  Auton huoltoväli on 15 000 km.

Cadillacin ajettavuus ei ole eurooppalaisten kilpailjoiden tasolla, mutta suuria ongelmiakaan käytöksessä ei ole. Suuntavakavuus sinänsä on hyvä, mutta ohjaus on kevyt ja hieman tunnoton. Lisäksi ohjaus täytyy palauttaa lähes samalla voimalla kuin kääntääkin.

Jousitus on hyvin eurooppalaisen oloinen. Se on melko kova, mutta mukavuus on kuitenkin kohtuullisen hyvä. Jousitus sopii hyvin sileille teille, mutta pienet epätasaisuudet tulevat läpi eurooppalaisia enemmän.

Tieäänet on eristetty kiitettävästi eikä tuulikaan suhise. Sen sijaan moottorin ääni voimakkaissa kiihdytyksissä on voimakas.

Amerikkalaisissa autoissa näkemys hyvästä varustelusta poikkeaa siitä, mihin Euroopassa on totuttu. Perushintaan vakiona on mm. 6 turvatyynyä, sähkötoiminen kuljettajan istuin 2 muistilla, vakionopeussäädin, CD-vaihtaja, kevytmetallivanteet, ajotietokone, lämmitettävät sähköpeilit ja lämmitettävät etuistuimet. Turvavarustus on kokonaisuutena vaatimaton.

Koeajetussa autossa oli Luxury Sport-paketti (4750 euroa) sekä DVD-navigointi ja Bose-stereosysteemi (6000 euroa). Luxury Sport -pakettiin sisältyy nahkaverhoilu, puulistat, ESP, 17" pyörät ja Xenon-valot. Metalliväri maksaa 990 euroa. (hinnat 2003).

Radion äänenvoimakkuuden säätö ratissa on toteutettu kätevällä pyöritettävällä rullalla. Vakionopeussäätimessä ei ole mahdollisuutta palata edelliseen nopeuteen. Ajovalot täytyy kytkeä käsin. Jarrutusvoiman annostelu on poikkeuksellisen helppoa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin