Autoesittely Chevrolet Cruze 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Chevrolet Cruze 2012

Chevrolet Cruze saa hieman uudistuneen ulkoasun, mutta tärkeimmät muutokset ovat näkymättömissä. Uutena bensiinimoottorina on 1,4-litrainen turbo ja dieselvalikoima on kasvanut 1,7-litraisella vaihtoehdolla. Tärkein uutuus on kuitenkin uusi farmariversio.
Autoesittely Chevrolet Cruze 2012

Euroopassa farmarimallit ovat perheautoluokassa suuressa suosiossa, ja Cruzen mallisarjasta sellainen on tähän saakka puuttunut.

Chevrolet Cruze farmarin muotoilussa on haluttu säilyttää sama linja kuin sen neli- ja viisiovisissa sisarmalleissa. B-pilarista taaksepäin kaikki korin osat ovat uusia ja 4,675 metriä pitkän farmarin perä on 78 mm pidempi kuin sedanin.

Kaikissa vuosimallin 2013 Chevrolet Cruzeissa on nyt jäähdyttäjän säleikössä vaakasuorat rivat aiemman hunajakennomaisuuden sijaan. Etupuskuri on täysin uusi ja sumuvalojen sijoitus ja muotoilu on aiempaa urheilullisempi. Myös valot ovat muuttuneet hivenen aiempaan nähden.

Farmarimallin tavaratila on kooltaan 500 litraa ja kun takaistuin käännetään eteen, kasvaa tila 1478 litraan.

Uudistuksia

Uudistuksen myötä kaikissa Cruze-malleissa ja erityisesti uuden Cruze Wagonin kehitystyössä on pyritty panostamaan hiljaisuuteen. Apurungot on eristetty korista kumikiinnikkein ja ääntä sekä värinöitä vastaan on lisätty eri puolille koria paljon äänieristysmateriaaleja. Esimerkiksi ovissa on lasikuitumatto esteenä ääntä, ilmavirtaa ja vettä vastaan.

Kojelauta on saanut uutta ilmettä, sillä sen keskellä on 7-tuumainen kosketusnäyttö, josta ohjataan radion ja CD-soittimen toimintaa. LTZ-malleissa on lisäksi Chevrolet MyLink, jonka avulla voi käyttää lähes kaikkia älypuhelimen ominaisuuksia. Järjestelmässä on päästy käytön helppouteen, sillä kaikkiin toimintoihin päästään viiden valikon kautta. MyLink toimii ohjauspyörään sijoitettujen katkaisimien avulla. Cruzeen saa nyt myös PEPSin (Passive Entry, Passive Start) eli älyavaimen, jonka kanssa autoon pääsee sisään ja sillä voi ajaa kaivamatta avainta taskusta tai laukusta.Vakiovarustukseen kuuluu esimerkiksi 6 turvatyynyä, ajonvakautus, murtohälytin sekä lisäksi mm. Bluetooth, ajotietokone ja kattokaiteet (Station Wagon). LT varustetasossa on edellisten lisäksi nahkaverhoiltu radion säätimin varustettu ohjauspyörä, vakionopeuden säädin ja peruutustutka. Parhaiten varustellussa LTZ:ssa on vielä mm. automaatti-ilmastointi, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, sadetunnistin, MyLink-viihdejärjestelmä ja navigaattori peruutuskameralla.

Moottorit

Chevrolet Cruzeen saa edelleen 1,6- ja 1,8-litraiset bensiinimoottorit sekä 2,0-litraisen turbodieselin. Näistä 1,8-litrainen bensiinimoottori ja 2,0-litrainen turbodiesel ovat vuosimallissa 2013 tarjolla vain automaattivaihteiston kanssa. Nyt valittavaksi tulee kaksi uutta vaihtoehtoa.

Suomessa suosituimmaksi moottorivaihtoehdoksi noussee uusi 1,4-litrainen turbo, joka kehittää 103 kW (140 hv) ja 200 Nm vääntömomentin, joka on käytössä käyntinopeusalueella 1 850 – 4 900 r/min. Tällä voimanlähteellä Cruze kiihtyy nollasta sataan 9,5 sekunnissa. Yhdistetty kulutus on Station Wagonissa 5,8 l/100 km ja CO2-päästöt 138 g/km. Sedanin ja Hatchbackin kulutus on pari desilitraa pienempi ja CO2-päästöt 132 g/km.

Uuden 1,7-litraisen välijäähdytetyn turbodieselin suurin teho on 96 kW (130 hv) ja vääntöä on käytettävissä käyntinopeusalueella 2 000 – 2 500 r/min 300 Nm. Tällä moottorilla kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 10,4 sekunnissa ja huippunopeutta saavutetaan 200 km/h, joka on sama kuin 1,4-litraisella turbomoottorilla varustetuissa malleissa. Kulutus on 4,5 l/100 km, mikä merkitsee 119 g/km hiilidioksidipäästöjä.

Chevrolet Cruzen hinnat lähtevät 1,6 LS:n 18.120 eurosta. Farmarimallin hinnat lähtevät 1,6 LS:n 19.459 eurosta. Kalleimman 2,0-litraisella dieselillä ja automaattivaihteistolla varustetun LTZ-varusteisen Station Wagonin hinta on vähän alle 30 000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin