Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Chevrolet Trax 2013

Chevrolet toi Suomessakin myyntiin Opel Mokkan sisarmalli Traxin. Kompaktista katumaasturista on tarjolla niin bensa- kuin dieselmoottori, käsivalintainen tai automaattivaihteisto ja etu- tai neliveto.
Autoesittely Chevrolet Trax 2013

 

Chevroletilla on pitkät perinteet niin sanotussa SUV-luokassa, sillä jo vuonna 1935 esiteltiin ensimmäinen Carryall Suburban. Harva olisi tuolloin uskonut, että Suburban on jonain päivänä maailman vanhin jatkuvasti tuotannossa ollut mallinimi. Nyt 78 vuotta myöhemmin Chevrolet tuo markkinoille ensimmäisen pienen SUV-mallinsa.



Chevroletin uuden SUV:n 2,555 metriä pitkän akselivälin omaavalle alustalle on asennettu 4,248 metrin pituinen, 1,7 metriä leveä ja 1,6 metriä korkea kori. Pitkän akselivälin ansiosta Traxin sisätilat ovat suuremmat kuin auton ulkonäön perusteella osaisi odottaa. Pääntilaa on edessä hivenen yli metri ja takanakin melkein metri. Kompakteista mitoista huolimatta esimerkiksi hartiatilaa on edessä 1 374 ja takana 1340 mm, joten taakse mahtuu kolmekin matkustajaa. Istuimet voi järjestää kahdeksalla eri tavalla kulloisenkin kuljetustarpeen mukaan.

Tavaratilaa on 356 litraa ja se on helposti laajennettavissa monessa vaiheessa. Kun vain etuistuimet ovat käytössä, mahtuu mukaan 1 370 litraa tavaraa. Jos vielä taittaa etumatkustajan istuimen selkänojan eteen (ei LS), voi Traxiin pakata 2,3 metriä pitkiä esineitä. Tämän lisäksi ohjaamossa on paljon lokeroita matkan aikana tärkeille pikkutavaroille.



Kultainen rusetti keulalla jakaa jäähdyttäjän säleikön Chevroleteistä tutulla tavalla kahtia. Autossa on aina LS-varustetasoa lukuun ottamatta näyttävät kevytmetallivanteet ja värivaihtoehtoja on yksitoista.

Kolme moottoria

Moottorivaihtoja on kolme. Ne ovat 1,4-litrainen ahdettu bensiinimoottori, 1,6-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori ja 1,7-litrainen turbodiesel.

Iskutilavuudeltaan pienin 1,4-litrainen on tehokkain, sillä se kehittää 103 kW (140 hv) ja 200 Nm. Suurin vääntömomentti on käytössä laajalla alueella 1 850 – 4 900 r/min, mikä vähentää vaihtamistarvetta. Vaihteita on kuusi. Kiihdytys 0-100 km/h kestää 9,8 sekuntia ja auto saavuttaa 194 km/h huippunopeuden. Nelivetoisen auton kulutus on 6,4 l/100 km, mikä tarkoittaa 149 g/km hiilidioksidipäästöjä.

Traxin 1,7-litraisessa dieselmoottorissa on kaksi kannen yläpuolista nokka-akselia ja säätyväsiipinen ahdin.  Moottori kehittää 96 kW (130 hv) ja suurin 300 Nm vääntömomentti on käytettävissä 2 000 – 2 500 r/min. Tällä moottorilla varustettuna Trax on etuvetoisena ja käsivalintaisella vaihteistolla jopa kaksi sekunnin kymmenystä bensiiniturboa nopeampi 100 km/h nopeuteen kiihdytettäessä (9,6 s). Yhdistetty kulutus on 4,5 l/100 km ja vastaava CO2-päästöt 120 g/km.

Perusmallissa on 1,6-litrainen bensiinimoottori ja sen saa vain etuvetoisena. Siinä kuten muissakin käsivalintaisella vaihteistolla varustetuissa Traxeissa on Start/Stop-toiminto, jolla 85 kW (115 hv) kehittävä moottori säästää polttoainetta.

Varusteita ja hinnat

Traxissa on ajonvakautuksen ja mäkilähtöavustimen lisäksi LS-varustetasoa lukuun ottamatta vakiona myös perävaunun ajonvakautus ja alamäkihidastin.



Chevrolet Traxin hinnat alkavat 1,6-litraisella moottorilla varustetun mallin 19 900 eurosta. Siinäkin on vakiona muun muassa vakionopeudensäädin nopeudenrajoittimella, rengaspaineenvalvonta, Bluetooth ohjauspyörään sijoitetuin käyttökytkimin, tummennetut takalasit ja hopeanväriset kattokaiteet.

LT-varustetason lisähinta on 1 590 euroa, mitta se tuo mukanaan paljon käyttöä helpottavia, mukavuutta lisääviä ja ulkonäköä parantavia varusteita. Sellaisia ovat muun muassa 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, kuljettajan kyynärnoja. Infotainment näyttö ja MyLink-tietoviihdejärjestelmä. Siinä on 7-tuuman kosketusnäyttö, johon voi liittää älypuhelimen ja käyttää kaikkia sen sovelluksia ja järjestelmässä on myös peruutuskamera.

Nelivetoisen Traxin hinta on 1,4 turbomoottorilla LT-varustein 24 990 euroa. LTZ-varustus nostaa hintaa 2 000 euroa ja tuo mukanaan esimerkiksi nahkaverhoilun ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Dieselmoottorisena Traxin hinnat alkavat etuvetoisena 24 690 eurosta. Automaattivaihteisto nostaa hintaa hivenen, sillä sen hinta on 25 995 euroa Chevrolet Trax 1,7D AWD:n eli nelivedon hinta on 27 590 euroa. Kaikki mallit ovat LT-varusteisia ja LTZ-varustetaso lisähinta on bensiinimoottoristen tapaan 2 000 euroa. Suomessa myytävät Traxit valmistetaan Koreassa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin