Autoesittely Citroën C1 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën C1 2013

Citroënin pikkuauto C1 uudistui vuonna 2012 jonkin verran ulkonäöltään ja samalla auton taloudellisuutta parannettiin. Ulkoiset muutokset näkyvät parhaiten edestä katsottuna kirkkaissa LED-päiväajovaloissa, puskureissa, konepellissä ja lokasuojissa.
Autoesittely Citroën C1 2013

Sisustassa uudistus näkyy materiaaleissa ja aikaisempaa harmonisemmassa värityksessä. Kojetaulun alaosa, keskikonsoli ja ovipaneelit vaihtoivat väriä harmaasta mustaan. Sama värimaailma toistuu kojetaulun ylimmässä osassa.

C1:n on ovet avautuvat 3.44 metrin kokonaismittaan nähden väljiin sisätiloihin. Kokonaispituuteen nähden pitkän akselivälin (2,34 m) ansiosta C1 tarjoaa hyvän suuntavakavuuden ja kokoon nähden avarahkot sisätilat. Autosta ei ole yritettykään tehdä viisipaikkaista, mikä on mahdollistanut paremman tilankäytön neljälle matkustajalle. C1:ssä on neljä erillisistuinta ja muun muassa tavanomaista pikkuautoa paremmat kyynär- ja hartiatilat. Citroën on panostanut erityisesti C1:n kuljettajan ja etumatkustajan tiloihin. Tämän kokoluokan autoissa yleensä matkustaakin vain kaksi henkilöä. Ohjauspyörä on korkeussuunnassa säädettävä ja etuistuinten muotoilussa on pyritty huomioimaan mahdollisimman mukava ajoasento.

Tavaratila on hyvin pieni. Sinne sopii lähinnä muutama ostoskassi. Kustannusten säästämiseksi ja korin jäykkyyden lisäämiseksi takaluukusta on tehty hyvin pieni, takaluukku on kokonaan lasia. Niinpä nostokynnys on suuri. Tavaratilan laajentaminen on helppoa, sillä ainoastaan selkänoja kaatuu. Selkänoja jää kymmenisen senttiä tavaratilan pohjaa ylemmäksi.

C1:ssä ei ole kuitenkaan unohdettu pikkutavaroiden säilytystiloja. Matkustamossa on yhteensä 12 erikokoista lokeroa muun muassa kojelaudassa, keskikonsolissa ja ovissa. Ovilokeroihin mahtuu esimerkiksi A4-kokoinen kirja. C1:n tavaratila on hattuhyllyn alareunaan mitattuna 139 litraa. Hyllyn voi siirtää tavaratilan takaosaan jolloin tila laajenee noin 200 litraan. Takaistuinten selkänojat kaatamalla tilaa saadaan yhteensä 751 (5-ovinen) tai 712 litraa (3-ovinen).Kaupunkiautolta odotetaan tänä päivänä näppärän käsiteltävyyden lisäksi pieniä päästöjä ja pientä kulutusta. Citroën C1:n päivitetty kolmisylinterinen bensiinimoottori kulkee valmistajan mukaan manuaalivaihteistolla varustettuna sata kilometriä 4,3 litralla bensiiniä ja CO2-päästöjä syntyy 99 grammaa/km. Pääasiassa ruuhkaisessa ympäristössä autoa käyttäville vaihtoehtona on myös BMP-automaattivaihteisto, jonka yhteydessä moottorin päästöt nousevat 104 grammaan/km.

C1:ssä käytetään McPherson-tyyppistä etujousitusta ja kallistuksenvaimenninta edessä sekä joustavaa poikittaistukivartta ja hydraulisia iskunvaimentimia takana. Edessä on tuuletetut levyjarrut ja takana rumpujarrut. Kaikkien C1:ten vakiovarusteisiin kuuluvat lukkiutumattomat ABS-jarrut elektronisella jarruvoimanjaolla (EBD). CSC-toiminto (Corner Stability Control) auttaa kuljettajaa pitämään auton hallinnassa kaarrejarrutuksen aikana. C1:ssä on muuttuvatehosteinen sähköinen ohjaustehostin. Tehostimen etuina ovat muun muassa auton kevyt ohjattavuus hitaissa kaupunki- tai parkkihallivauhdeissa ja ohjauksen jämäköityminen nopeuden kasvaessa.

C1:n passiivisesta turvallisuudesta huolehtivat muun muassa vakiovarusteisiin kuuluvat 60-litrainen kuljettajan ja 90-litrainen etumatkustajan turvatyyny, jonka saa tarvittaessa kytkettyä pois päältä. Kaikissa versioissa on vakiona myös sivuturvatyynyt.

Citroën C1:n varustetasot ovat Attraction, Edition ja Seduction. Auton lähtöhinta on 11 164 € (3-ovisena manuaalina Attraction varustetasolla) ja kallein versio on 5-ovinen automaattivaihteinen Seduction, joka maksaa muutaman euron vajaat 14 000.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin