Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroen C2 2008-2010

Citroen C2 kuuluu pieniin autoihin eli eurooppalaisen kokoluokituksen B-segmenttiin.
Autoesittely Citroen C2 2008-2010

Samaan luokkaan kuuluvat mm. Ford Fiesta ja Opel Corsa. C2:a on valmistettu vuodesta 2003, jolloin se korvasi Saxon Citroenin mallistossa. C2:a valmistetaan Ranskassa.

C2 on kolmiovinen ja nelipaikkainen hatchback, josta saa muutamia erilaisia varustetasoja, kuten XP Vision, VTR Vision ja Vision SensoDrive. Jälkimmäisessä vaihteistoa voi käyttää joko käsivalintaisesti vaihteenvalitsimesta tai ohjauspyörän alla olevilla vaihtovivuilla. Vaihteisto toimii myös automaattisesti.

1,1 litran bensiinimoottorilla varustettu XP Vision - perusmalli - sisältää vakiovarusteina mm. ajotietokoneen, Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille, kangasverhoilun ja ohjelmoitavan ylinopeusvaroittimen. Kone vie keskimäärin 5,8 litraa sadalla kilometrillä ja päästää hiilidioksidia 138 g/km.

Alemman varustelutason versioihin on tarjolla runsas valikoima lisävarusteita: automaattinen ilmastointi 1300 eurolla, ESP ajovakauden hallinta 900 eurolla tai mp3/radio/cd-soitin -yhdistelmä 450 euroa.

Hieman monipuolisemmassa HDi 70 VTR Vision (1,4 litran dieselillä) -versiossa on mukana vakiona mm. mp3/radio/cd-soitin, nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja ohjelmoitava ylinopeusvaroitin. Pienen auton pienehkö diesel-moottori on erittäin säästeliäs: keskimäärin 4, l/100 km ja maantiellä 3,7 l/100 km. Hiilidioksidia tupsahtaa ilmakehään vain 113 g/km.

Bensiinillä kulkevassa VTS Visionissa puolestaan on vakiona ESP-ajonhallintajärjestelmä, automaattinen ilmastointi, mustavalkoinen kangasverhoilu ja 16 tuuman kevytmetallivanteet. Äänentoistossa on mukana kuusi kaiutinta. Siihen saa 600 eurolla peruutustutkan ja 450 eurolla Bluetooth- ja handsfree-yhteyden.

C2:n tavarankuljetuskyky ei ole suuren suuri: 242 litraa.

EuroNCAP:n kolaritestien (v. 2003) mukaan C2:n kori on vahva ja vakaa. Auto sai etu- ja sivutörmäyksien kestävyydestä neljä tähteä viidestä. Sen sijaan etupuskuri on jalankulkijoille "epäystävällinen" ja sai vain kaksi tähteä neljästä. Lapsimatkustajien turvallisuudesta C2 sai kolme tähteä viidestä.

366 uutta Citroen C2-autoa pääsi ensirekisteröityinä suomalaisten autotalleihin vuonna 2007. C2 kuuluu halvimpiin Suomessa myytäviin henkilöautoihin. XP Visionin saa hiukan yli 10 000 eurolla ja kalleinkin malli, Vision Sensodrive maksaa vajaat 16 000 euroa.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin