Autoesittely Citroën C3 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën C3 2013

Vuodesta 2002 markkinoilla ollut Citroën C3 esiteltiin uudistuneena vuoden 2013 Geneven autonäyttelyssä. Nyt keula on uudistettu uusimpia malleja vastaavaksi. Tuloksena on leveämmin hymyilevä ja kooltaan suurempien mallien kanssa enemmän sukunäköinen uusi C3.
Autoesittely Citroën C3 2013

 

Uusien linjojen myötä Confort- ja Exclusive- varustetasoissa puskuriin siirtyneet LED-päivänajovalot ovat vakiona. Takaa katsottaessa mallimuutoksen huomaa kaikissa varustetasoissa uudistuneista takavalojen umpioista.

C3:een on nyt lisävarusteena saatavissa myös peruutuskamera ja näyttöruudulla varustettu eMyWay-navigointi. Uusittu C3 tarjoaa edeltäjänsä tapaan 1,35 metrin mittaisen tuulilasin.



Korkea istuma-asento helpottaa käyttöä ja oikealta sisäänvedetty ja aiempaa laadukkaammalla materiaalilla päällystetty kojelauta vapauttaa tilaa etumatkustajan jaloille. Tämä mahdollistaa matkustajan istuimen siirtämisen 8 cm edemmäksi kuin kuljettajan istuimen, jolloin takamatkustaja saa lisää jalkatilaa. Lisätila on mukavaa myös kun lastenistuin asennetaan takaistuimen oikealle reunalle. Tavaratilaa on nyt 300 litraa.

Moottorivalikoiman alapäässä on nyt Peugeot 208:ssa ensiesitellyt kolmisylinteriset 1,0- ja 1,2-litraiset bensamoottorit.

Uudistunut C3 on myynnissä kolmen bensiini- ja kahden dieselmoottorin valikoimalla. Päästöarvoiltaan pienin bensiinimoottori on 1,0- litrainen 3-sylinterinen PureTech VTi 68-moottori, jonka CO2-päästö on 99 g/km.

Keskimmäinen kolmesta bensiinimoottorista on samaan uuteen PureTech-moottoriperheeseen kuuluva VTi 82, jonka CO2-päästöarvo on 104 grammaa. Kolmas bensiinimoottori, nelisylinterinen VTi 120, on tarjolla automaattivaihteiston kanssa.

Malliston molemmat dieselmoottorit, e-HDi 70 ja e-HDi 92 on varustettu CO2-päästöjä leikkaavalla Citroënin toisen sukupolven Stop&Start-mikrohybridivarustuksella. StARS-käynnistingeneraattorissa yhdistyvät latauslaitteiston ja käynnistinmoottorin toiminnot.

Käynnistyminen tapahtuu generaattorin, eli kansanomaisesti laturin hihnan välityksellä. Citroënin mukaan Stop&Start on aktivoituna vielä 15 pakkasasteessa. Dieselmoottoreiden CO2-päästöt sijoittuvat tehosta ja auton varustetasosta riippuen haarukkaan 87 – 98 g/km.

Uudistuneen Citroën C3-malliston hinnat alkavat VTi 68 Attraction-mallin verollisesta kokonaishinnasta 13 997,69 eurosta. Suosituimmaksi malliksi muodostunee VTi 82 Confort-malli, jonka verollinen kokonaishinta on 16 397,09 €.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin