Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën C5 2010

Citroën C5 on kokenut hennon kasvojenkohotuksen. Uuden mallivuoden myötä C5- mallisto saa puhtaampaa puhtia alumiinisen konepeittonsa alle ja samalla tippuu yksi varustetaso pois.
Autoesittely Citroën C5 2010

Pieniin ulkoisiin muutoksiin kuuluu esimerkiksi ajovalojen alle lisätyt LEDit. Valonohjaimella varustettuina ne toimivat päivin ja öin ja vahvistavat etuosan ilmettä. Takavalot ovat saaneet uuden Dark Crystal -käsittelyn ja kirkkaan keskiosan lasin.

Varustetasot


Attraction -varustetaso sisältää automaatti-ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen, nopeudenrajoittimen, sähkösäätöiset ja –lämmitettävät taustapeilit, kaistanvaihtovilkun ja monitoimiohjauspyörän.

Seuraava varustetaso, Confort, tarjoaa lisää mm. automaattisen kaksialueilmastoinnin, sadetunnistimen, alumiinivanteet, USB- ja AUX- liittimet ja Bluetooth- valmiuden.

Parhaiten varustettu Exclusive lisää vakiovarusteita mm. sähkötoimisilla etuistuimilla, joissa kuljettajan istuimen hierontatoiminto on vakiona, puolinahkaverhoilulla, monivärinäytöllä varustetulla mittaristolla, pysäköintitutkalla myös takana ja Tourer- mallin sähkötoimisella takaluukulla.

Uusi C5- mallisto tarjoaa mahdollisuuden valita kaasuneste- ja teräsjousituksen välillä. Jousitus valikoituu moottorin mukaan; VTi 120- ja HDi 112- moottorien yhteydessä käytetään aina teräsjousitusta. Muiden moottoreiden yhteydessä jousituksesta vastaa Citroënin kaasunestejousitus Hydractive 3 Plus. Elektroniikan ohjaama järjestelmä säätää jousituksen jäykkyyttä, auton maavaraa ja kallistelua nopeuden ja ajo-olosuhteiden mukaan. Kuljettaja voi halutessaan myös säätää auton ajokorkeutta ja ottaa jäykemmän Sport- asennon käyttöön.

Uusia moottorivaihtoehtoja

Citroën C5 on nyt saatavana myös uuden VTi 120 -bensiinimoottorin ja 6-nopeuksisen elektronisella vaihteistojärjestelmällä varustetun BMP-voimansiirron yhdistelmällä. Yhteistyössä BMW Groupin kanssa suunniteltu 1,6-litrainen voimanlähde kehittää tehoa 88 kW (120 hv).

Ohjauspyörän alle sijoitetuista vaihdekytkimistä ohjattavan energiatehokkaan 6-vaihteisen BPM- vaihteiston yhdistetty polttoaineenkulutus on vain 6,2 l / 100 km ja CO2-päästöarvo 144 g/km.

Vuosimalliuudistuksen myötä moottorivalikoima täydentyy kahdella dieselmoottorilla. Uusina vaihtoehtoina tarjolle tulevat 163 -hevosvoiman tehoinen HDi 163 ja sen isoveli HDi 204. Molemmat moottorit ovat saatavissa kuusiportaisella automaattivaihteistolla ja HDi 163 voidaan toimittaa myös kuusivaihteisella käsivalintaisella voimansiirrolla varustettuna.Valikoiman tehokkain dieselmoottori, uuden sukupolven 2,2-litrainen voimanlähde on varustettu kolmannen sukupolven yhteispaineruiskutusjärjestelmällä, jossa enimmäisruiskutuspaine on 2000 baaria. Kahden yhteen toimivan turboahtimen ansiosta HDi 204 tuottaa vääntömomenttia jo matalilla käyntinopeuksilla. Moottorin suurin teho on 150 kW (204 hv) käyntinopeudella 3 500 r/min ja enimmäisvääntö 450 Nm käyntinopeudella 2 000 r/min.

6 -nopeuksiseen automaattivaihteistoon yhdistettynä 2,2 HDi:n huippunopeus on 230 km/h (farmarimallissa 225 km/h), kiihtyvyys 0 - 100 km/h on 8,3 sekuntia (8,6) ja yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,9 l / 100 km (6,1). Sedanin CO2-päästöarvo on 155 g/km ja farmarin 159 g/km.Ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä saapuu myös mikrohybridi e-HDi 112. Uutuuden CO2-päästöt ovat noin 120 grammaa kilometrillä.

Hinnat ja vertailu

Edullisin uudistunut Citroën C5 on VTi 120 Attraction Sedan, joka BMP- vaihteistolla varustettuna maksaa ilman toimituskuluja vajaat 25.000 euroa. Farmarikorilla varustettuna tuhannen euroa enemmän. Edullisin dieselmoottorilla varustettu C5 lähtee vajaalla 28.000 eurolla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin