Autoesittely Citroën DS3 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën DS3 2012

Citroënin ensimmäinen malli uudessa DS-mallistossa oli DS3, joka esiteltiin Inside Conceptin muodossa Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä vuonna 2009. Myyntiin DS3 tuli vuonna 2010.
Autoesittely Citroën DS3 2012

DS-mallisto täydensi nykyistä mallistoa. Malliston nimi DS viittaa legendaariseen DS-malliin, josta tuli aikanaan Citroënin muotoilun symboli.

DS3 poikkeaa muista tielläliikkujista omalaatuisella tyylillään. Lisäksi autonostajat voivat itse vaikuttaa oman autonsa lopputulokseen ennen auton valmistumista liukuhihnalta. Ulkoisista yksityiskohdista katto, kori, taustapeilien kuoret sekä vanteet ovat muokattavissa. Sisustan suhteen voidaan valita kangasverhoilujen ja valmistusmateriaalien valikoimasta vaihtoehdot kojelaudan poikkilistaan, vaihteenvalitsimen nuppiin saakka.

Varustetasot ovat Chic, So Chic ja Sport Chic. Lisäksi autosta on olemassa vielä urheilullisempi DS3 Racing, jossa on lähes kaikki varusteet vakiona. Racing mallissa on myös käytetty paljon hiilikuitukoristelua.

DS3 Racing

DS3:ssa on liitäntärasia, jossa on pistoke ja USB-liitäntä, joten siihen voidaan kytkeä esimerkiksi ulkoinen MP3-soitin tai muistitikku tiedostojen syöttämiseksi audiojärjestelmään. Myös matkapuhelinta voidaan käyttää Bluetooth-teknologian avulla auton audiojärjestelmän kautta.

DS3:een on tarjolla MyWay-navigointijärjestelmä, jossa on 7-tuumainen värinäyttöruutu. Euroopan karttatiedostot on tallennettu SD-muistikortille. Kartta voidaan esittää myös kolmiulotteisena perspektiivi-ilmakuvana, ja ajo-ohjeet esitetään sekä näytössä että puhesyntetisaattorilla.

Lisävarusteena on saatavissa Wifi On Board, jonka avulla saadaan Internet-yhteys 3G/3G+-verkoston kautta käyttäen omaa SIM-korttia. Internettiä voi käyttää kuka tahansa matkustajista.

Tarjolla on viisi suorituskykyistä moottorimallia, jotka täyttävät Euro 5 -standardin vaatimukset: Kaksi FAP-hiukkassuodattimella varustettua e-HDi-dieselmoottoria, 112 ja 92 hv, sekä neljä bensiinimoottoria, THP 207, THP 156, VTi 120 ja VTi 95. DS3:een saatavan moottorimalliston moottorien pienimmät CO2 -päästöt ovat 99 g/km.

Turvallisuus

Turvallisuusvarusteisiin kuuluu mm. Hätäjarrutehostin AFU, joka antaa heti täyden jarrupaineen, jos kuljettaja painaa jarrupoljinta nopeasti. ABS-järjestelmä huolehtii sen jälkeen jarrupaineen alentamisesta sellaiselle tasolle, että pyörät eivät lukkiudu. Vetoluistonesto ASR torjuu etupyörien “sutimista” liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä liukkaalla kelillä. Järjestelmä jarruttaa luistamaan pyrkivää pyörää, niin että suurempi osa vetovoimaa siirtyy paremmin pitävälle pyörälle.ESP-ajonvakautus tarkkailee koko ajan, kääntyykö auto ohjauspyörän kääntökulman mukaisesti, ja torjuu tarpeen mukaan yli- tai aliohjautumista. Se pyrkii palauttamaan auton kuljettajan tarkoittamalle ajolinjalle käyttämällä jarruja yksittäin ja/tai vaikuttamalla moottorin vääntömomenttiin.

Nopeudenrajoittimella voidaan asettaa rajanopeus, jota ei haluta ylittää. Se estää ylinopeuden, vaikka kuljettaja painaisi vahingossa kaasupoljinta liikaa. Rajanopeus voidaan kuitenkin milloin tahansa ylittää painamalla kaasupoljin täysin pohjaan.

Elektroninen jarruvoiman jako REF säätelee takapyörille meneviä jarrupaineita sen mukaan, kuinka paljon kummankin takapyörän pitokyky sietää, jotta pyörät eivät pääse lukkiutumaan.

DS3:n hinnat lähtevät hieman alle 20.000 eurosta. Racing mallista saa maksaa yli 40.000 euroa. Näiden hinnaltaan ääripäissä olevien mallien toimitusaika on vähintään kolme kuukautta. Niitä ei ole niin sanotusti "hyllyssä".


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin