Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën DS5 (2012)

Citroën jatkaa DS- sarjaansa, joka muodostaa premium -luokan linjan yhtiön perusmalliston rinnalle. Tähän mennessä ovat markkinoille tulleet DS3 ja DS4, ja nyt jatkoksi tulee DS5.
Autoesittely Citroën DS5 (2012)

Citroën DS5:n sisustus on kokonaan tätä mallia varten suunniteltu ja toteutettu, ilman yhteisiä komponentteja perusmalliston kanssa. Hallitsevana elementtinä ohjaamossa on kattokonsoli. Sen vuoksi kattoikkuna on jaettu kolmeen erilliseen osaan (yhteensä 0,58 m2), joista jokainen on erikseen peitettävissä verhoilulevyllä.

Ajajan paikka on muotoiltu GT-tyyliin. Ohjauspyörä on jokseenkin pystysuorassa, kaikki mittarit ja muut näytöt on suunnattu kuljettajaan päin. Kojelauta ja kookas keskikonsoli ympäröivät kuljettajaa, ja lyhyt vaihdetanko on sijoitettu käden ulottuville. Ajoasento on kuin urheiluautossa mutta ajajan paikan korkeamman sijainnin ansiosta näkyvyys liikenteeseen on parempi.

Turvallisuus

Tavanomaisten ABS-jarrujen, hätäjarrutustehostimen ja elektronisen jarruvoiman jaon lisäksi DS5:ssä on Citroënin kehittämä vetoluistonesto yhdistettynä ESP-järjestelmään. Vetoluistonesto parantaa auton etenemiskykyä hankalissa olosuhteissa kuten paksussa lumessa, sileällä jäällä tai pehmeässä maastossa. Elektroninen järjestelmä osaa analysoida ajoalustan laadun, ylämäen jyrkkyyden yms. olosuhteet, ja tämän perusteella se sallii enemmän tai vähemmän "sutimista" vetäville pyörille.

Mäkilähtöavustin, sähköinen automaattinen seisontajarru, pysäköintiavustin ja ohjelmoitava tasanopeudensäädin/nopeudenrajoitin ovat jo tuttuja varusteita, mutta niiden lisäksi DS5:ssä on toteutettu uusiakin ideoita:

Automaattiset ajovalot, jotka syttyvät ympäristön valoisuuden vähenemisen tai vastaantulevan liikenteen mukaan. Toimintaa ohjaa taustapeiliin sijoitettu minikamera ja sen kuvankäsittely.

Toisen sukupolven kaistavahti valvoo digitaalikameran avulla, ettei auto ylitä tahattomasti kaistarajaa – yhtenäistä tai katkoviivaa. Jos kaistaraja ylitetään eikä suuntavalo ole kytkettynä, järjestelmä "herättää" kuljettajan istuimeen sijoitetun väristimen avulla.Heijastusnäyttö on toteutettu läpinäkyvällä muovilevyllä, joka kohoaa kuljettajan näkökenttään, kun moottori käynnistetään. Tähän levyyn heijastetaan tärkeimmät ajamiseen liittyvät tiedot kuten ajonopeus, tasanopeudensäätimen asetus ja navigoinnin ajo-ohjeet. Hybrid4-versiossa näytön väri vaihtuu valkoisesta siniseen, kun siirrytään ajamaan pelkän sähkömoottorin voimalla.

Taustakamera, joka liittyy eMyWay-navigointijärjestelmään, lähettää peruutettaessa värikuvan auton takaa kojelaudan navigointiruutuun. Kuvaan on merkitty myös takapuskurin rajat punaisin viivoin ja suurin kääntökulma sinisin viivoin. Tämä helpottaa olennaisesti auton käsittelyä ahtaissa paikoissa.

Staattiset kaarreajovalot sumuvalojen yhteydessä valaisevat jyrkkää kaarretta tai risteysaluetta jopa 75 astetta oikealle tai vasemmalle. Kaarreajovalo syttyy, kun suuntavalo kytketään tai kun ohjauspyörän kääntökulma ylittää 60°.

Mitoiltaan DS5 on 4,52 m pitkä ja 1,85 m leveä. Tavaratila vetää 465 litraa VDA.Moottorivalikoima

Citroën DS5-mallistossa on viisi vaihtoehtoista voimanlähdettä. Dieselmoottoreita on kaksi; HDi112 ja HDi163. e-HDi 112 Airdream- moottori hyödyntää mikrohybriditeknologiaa ja toisen sukupolven Stop&Start-järjestelmää päästöjen vähentämiseksi. HDi 163 puolestaan tarjoilee hieman ripeämpää kiihtyvyyttä joko käsivalintaisella tai automaattisella 6-vaihteisella vaihteistolla varustettuna.

Bensiinimoottoreita on samoin kaksi, molemmat suoraruiskutteisia ja turboahdettuja: THP 156:n yhteydessä on 6-vaihteinen automaattivaihteisto, THP 200:n yhteydessä 6-vaihteinen käsivalintainen. Viimeksi mainitusta löytyy tehoa 147 kW ja vääntöä 175 Nm/1770 r/min. Se on samalla myös Citroën historian ensimmäinen voimanlähde, jossa molempien nokka-akseleiden ajoitukset ovat säädettävät. Moottorin imusarjaan on myös liitetty erillinen voimakkaassa kuormituksessa imuääniä korostava rakenne. Ensimmäisen kerran tämä moottori nähtiin DS4 THP200-mallin konepellin alla.Nelivetoinen hybridi

Viidentenä ja uusimpana voimanlähteenä DS5-mallistossa on HDi-dieselin ja sähkömoottorin yhdistelmä Hybrid4, jolla saavutetaan 200 hevosvoiman kokonaisteho. CO2-päästöjä syntyy 99 g/km. Kuljettaja voi valita neljä erilaista vetotapaa keskikonsoliin sijoitetulla kiertokatkaisijalla.

AUTO-vetotapa kytkeytyy aina moottoria käynnistettäessä. Siinä elektroniikka ohjaa dieselmoottorin ja sähkömoottorin käyttöä siten, että energiankulutus pysyy mahdollisimman edullisena. SPORT-vetotavassa käytetään suorituskykyä korostavaa vaihtamisohjelmaa ja sähkömoottoria käytetään kiihdytyksissä enemmän dieselmoottorin apuna. ZEV-vetotapa (Zero Emission Vehicle) tarkoittaa ajoa pelkästään sähkömoottorilla alle 60 km/h nopeuksilla. Toimintamatka sähkökäytöllä on 2–3 kilometriä, ja kun ajoakun energia alkaa loppua, siirrytään automaattisesti AUTO-vetotapaan. 4WD-vetotavassa toimii jatkuva neliveto: dieselmoottori vetää etupyöriä ja sähkömoottori takapyöriä. Tätä käytetään liukkaalla kelillä ja pehmeässä maastossa.

Vertailuun otettiin nelivetomallit BMW 5-sarjan Gran Turismo ja Volkswagen Passat CC.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin