Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Dacia Sandero & Sandero Stepway 2013

Dacia Sanderon uudistusta voidaan kuvata vähintäänkin perusteelliseksi faceliftiksi. Auton päämitat ja perusmuoto ovat ennallaan, mutta pinta on laitettu uusiksi ja konepellin alle tuotu uutta tekniikkaa. Uudistunut Sandero ja rinnakaismalli Stepway esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä 2012.
Autoesittely Dacia Sandero & Sandero Stepway 2013

Sandero on tunnelmaltaan hyvin aikaisemman tuntuinen perusauto eikä viimeistelyssä ole tapahtunut olennaista parannusta entiseen. Perusasiat ovat kuitenkin kunnossa. Esimerkiksi tilat ovat selvästi suuremmat kuin uudessa tyylitellyssä Cliossa. Sanderossa pääntilaa takana on mainiosti. Istuimet ovat pehmustukseltaan veltot. Sisämateriaalit ovat pääasiassa kovaa muovia. Kaikki hallintalaitteet tekevät tehtävänsä moitteettomasti, eikä nopealla tuntumalla mitään voi moittia.

Keulan muotoilu on moderni ja vastaava tyyli tekisi hyvää myös Dusterin olemukselle. Selkeiden muotojen etuna on hyvä näkyvyys ja helppo kulmien hahmottaminen. Sanderolla on pituutta 402 cm. Erikoinen huomio on Stepwayn pölykapselin mukaan muotoiltu teräsvanne. Ainakaan uutena vannetta on vaikea uskoa muovin ja teräsvanteen yhdistelmäksi. Koskettamalla asia tietysti selviää nopeasti.


Teräsvanne ja pölykapseli

Perusvarustelu Sanderoon kuuluu mm. ajonvakautus, 4 turvatyynyä ja 2-osainen takaselkänoja. Ambiance-tason varusteita ovat radio/CD, bluetooth, sähkölasit edessä ja kauko-ohjattava keskuslukitus ja ilmastointi.

Stepway Prestigestä löytyy lisäksi ajotietokone, sähkösäätöiset lämmitettävät ulkopeilit, takapysäköintitutka ja kojelaudan keskelle sijoitettu Media Nav –järjestelmä (lisävarusteena Ambianceen 600 euroa). Media Nav sisältää navigaatiojärjestelmän, radion, Bluetooth handsfree -sarjan yhteyden ja musiikin suoratoiston. Kaikki nämä ovat hallittavissa 7-tuumaisen Suomenkielisen kosketusnäytön avulla. Näytön kerrotaan toimivan myös hanskat kädessä. Perinteisen AUX-liitännän lisäksi kannettavat musiikkilaitteen voi liittää myös USB-portin kautta ja ohjata sitä käyttäen kosketusnäyttöä tai ohjauspyörän yhteydessä olevia säätimiä.


Media Nav

Tavaratilan vetoisuus on (320 dm3, VDA) ja 60/40 osassa taitettava takaistuimen selkänoja lisää parhaimmillaan tavaratilan koon 1200 dm3 VDA-tilavuuteen saakka. Matkustamossa on matkustajien käytössä enemmän säilytystilaa, esimerkiksi keskiosan säilytysboksissa. Etu- ja takaovissa on suuret säilytyslokerot, jotka vetävät 1,5-litran ja 0,5-litran juomapullot.

Turvallisuusvarusteet

Sanderon ja Sandero Stepwayn turvavyöt on varustettu kalibroiduilla kuormanrajoittimilla rintakehän suojaamiseksi törmäystilanteessa. Malleissa on myös Isofix-kiinnitysjärjestelmät kahdella takaistuimella, tavoitteena on ollut helppokäyttöisyys sekä 100 prosentin turvallisuus lastenistuimille ja erityisesti niissä matkustaville. Ensimmäisestä varustelutasosta ylöspäin uudet mallit on varustettu vakiona etu- ja sivuturvatyynyillä kuljettajalle ja etumatkustajalle ja ESP on myös vakiona.

Moottorit

Sandero on ensimmäistä kertaa saatavissa TCe 90 –moottorilla, jonka polttoaineenkulutus on 5,2 l/100 km ja CO2-päästöt 120 g/km. Kolmisylinterinen 0,9 -litrainen turboahdettu bensiinimoottori tuottaa 90 hv tehon ja 135 Nm:n väännön.

Toinen bensiinimoottori on 1.2 16V 75. Tämä moottori tuottaa 75 hv:n tehon ja sen polttoaineenkulutus on 5,9 l/100 km ja CO2-päästöt 137 g/km.

Dieselmoottori 1.5 dCi on saatavana 55 kW:n (75 hv) tai 66 kW:n (90 hv) versioina. 75 hevosvoimainen tuottaa vääntöä 200 Nm ja 90 hv 220 Nm. Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa on 3,8 l/100 km ja CO2-päästöt 99 g/km.

Vaihteisto on aina 5 vaihteinen manuaali.


Perus Sandero

Sandero Stepway

Uuden Stepwayn tyyli on enemmän country henkinen. Keulan uuden muotoilun lisäksi etu- ja takapuskurien alaosissa näkyvät alustalevyt. Lisäksi autossa on sumuvalot, kaksiväriset puskurit, voimakkaammat pyöränkotelot, 16-tuumaiset Flexwheel-vanteet sekä pitkittäiset kattokaaret. Stepway on myös 40 mm korkeampi kuin Länsi-Euroopan Sanderot.

Stepwayn lisävarusteisiin kuuluvat esimerkiksi kattoboksi, suksitelineet, vetokoukku, pyöräteline ja kylmäboksi. Stepway on myös 40 mm korkeampi kuin Länsi-Euroopan Sanderot.

Sandero Stepwayhin on tarjolla kaksi moottorivaihtoehtoa, joko bensiinikäyttöinen TCe 90 (kulutus 5,4 l/100 km CO2-lukemalla 125 g/km) tai dieselkäyttöinen dCi 90 (4,0 l/100 km, CO2-päästöt 105 g/km).

Sandero tarjoaa perheauton tilat ja varustuksen sellaiseen hintaan, että vastaavaa ei taida muiden merkkien hinnastoista löytyä. Perusmalli lähtee kotiin vajaalla 11.000 eurolla (Sandero 1.2 16V 75). Kalleimman Sanderon hinta on vähän päälle 14.000 euroa. Stepwayn hinnat liikkuvat ilman lisävarusteita 15.661 ja 16.434 euron välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin