Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Fiat Croma 2006-2007

Fiatin ja GM:n aikaisemman yhteistyön tuloksena Fiat-mallistoon päätettiin ottaa suurempi malli Croma Comfort Wagon, jossa hyödynnetään Opelin tekniikkaa.
Autoesittely Fiat Croma 2006-2007

Uuden Croman perusrakenne on Vectran sedanmallista.

Croman kori on perusidealtaan samantyyppinen kuin Opel Signumissa, joka poistui Suomen markkinoilta vähäisen myynnin takia. Korimallia voi kuvailla tavanomaista korkeammaksi farmariksi, jonka tavaratila on lyhyehkö.

Croma on Vectra Wagoniin verrattuna 8 cm lyhyempi ja 10 cm korkeampi. Pitkähkö akseliväli ja auton korkeus tuovat odotetusti erinomaisesti tilaa. Takaistuimella polvitilaa ja pääntilaa on pitkällekin matkustajalle, vaikka katto laskeekin jo selvästi takaistuimen kohdassa. Leveyssuunnassa tilaa on kuten keskiluokassa normaalisti, eli kolmelle takamatkustajalle tulee ahdasta.

Istuma-asento on tila-automaisen korkea. Etuistuimien muotoilu ei ole täysin onnistunut. Toppauksissa on voimakkaita muotoja, jotka tuntuvat vaatteiden läpi ja istuinosa on lyhyehkö. Takaistuimella mukavuus on tavanomaista parempi. Tavaratila on käytännöllinen, mutta ei erityisen tilava, minkä voi päätellä jo auton ulkomuodosta. Perä on lyhyt ja takaikkuna viistossa. Takapenkin istuinosa ei käänny, joten alaslaskettu selkänoja jää hieman viistoon. Nostokynnys on melko korkea. 445 kilon kantavuus on niukahko.

Näkyvyys Cromasta ulos on hyvä. Tässä auttaa osaltaan korkeat istuimet. Ulkopeilit ovat tavanomaista suuremmat.

Croman ainoa bensamoottori on sama 2,2-litrainen versio, joka Vectra Sedanissa oli vuosimalliin 2005 asti. Tehoa on 110 kW/150 hv. Sen rinnalla on kaksi 1,9-litraista dieseliä (120 ja 150 hv) ja myöhemmin myös 2,4-litrainen tehodiesel (200 hv). Bensamoottorin yhteyteen saa myös automaattivaihteiston, jota Fiatissa ei ole nähty pitkään aikaan. Dieselien manuaalivaihteisto on 6-vaihteinen.

Bensakoneen ominaisuudet ovat kohdallaan. Voimaa on kaikissa ajotilanteissa riittävästi. Kiihtyvyydeksi manuaalivaihteiselle luvataan maltilliset 10,1 sekuntia, minkä voi hyvin uskoa saavutettavan. Monet 2,0-litraiset kilpailijat tosin saavuttavat nopeamman kiihtyvyyden.

Ajettavuudessa ei tullut lyhyen koeajon aikana esille mitään yllättävää. Jousitus selvittää epätasaisuudet moitteettomasti ja ajo-ominaisuudet tuntuisivat olevan kunnossa. Ohjaustakaan ei ole pilattu muiden Fiatien kaltaisella ylitehostuksella, mutta aivan huippua ohjaus ei edusta. Kääntöympyrä on pienehkö.

Myös äänieristys on hyvinkin kilpailijoiden tasolla, jopa hieman tavanomaista parempi. Korkeilla moottorin kierroksilla tulee esille Opel-moottorien tuttu karkea ääni.

Croman myyntivaltteja on hyvä varustelu. Perushintaan sisältyy mm. 7 turvatyynyä, ESP, sumuvalot, ajotietokone, manuaali-ilmastointi ja radio/CD. Varsinainen myyntimalli tulee kuitenkin olemaan Business-malli, jossa 1850 euron lisähinnalla on nahkaverhoilu, automaatti-ilmastointi, vakionopeussäädin, 17" aluvanteet, metalliväri ja parempi äänentoistojärjestelmä.

Sisustus on italialaiseksi autoksi ennennäkemättömän huoliteltu. Sisustuksen muotoilussa on myös hillittyä tyyliä. Verhoilukangas tosin ei ole kaikkein laadukkainta materiaalia. Työn laatua ei pääse moittimaan.

Vaihdevipu on sijoitettu tavanomaista ylemmäksi ja itse vipu on lyhyt, mutta liikkeet pitkiä. Virta-avain on sijoitettu Saabin tyyliin keskikonsoliin. Lämmityslaitteen säätimet ovat hieman piilossa vaihdevivun takana, kun ylemmäksi on varattu tila mahdollisen navigaattorin näytölle. Istuinlämmittimien kytkimet on sijoitettu piiloon istuimien etuosaan. Ovien sisäkahvat ovat poikkeuksellisen epäergonomiset. Jarruissa on turhaa terävyyttä, josta useimmissa autoissa on viime vuosina päästy eroon.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin