Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Fiesta (2010)

Ford Fiesta on runsaan 30 vuoden aikana vakiinnuttanut asemansa eräänä merkittävimmistä pikkuautoista.
Autoesittely Ford Fiesta (2010)

Vuonna 2002 esitelty Fiesta-sukupolvi oli tilava, mutta linjakkuus jäi jälkeen uusimmista kilpailijoista. Uusin vuonna 2008 esitelty Fiesta on edellistä menevämmän näköinen jopa käytännöllisyydestä tinkien. Tyyli on yllättävänkin samanlainen kuin Mazda 2:ssa, jonka kanssa Fiesta jakaa perusrakenteensa.

Fiesta on edeltäjäänsä verrattuna kasvanut pari senttiä pituutta ja leveyttä. Akseliväli on ennallaan ja painoa on onnistuttu hieman alentamaan. Luokkansa suurimpiin verrattuna Fiesta on 5-10 cm lyhyempi ja muutaman sentin matalampi. Kilpailijoiksi voisi mainita Opel Corsan ja Fiat Punton.

Voimakkaasti taakse laskevasta kattolinjasta huolimatta pääntilaa takaistuimella on riittävästi. Sen sijaan polvitila on keskimääräistä niukempi. 180-senttisen kuljettajan takana samanmittaisella on polvet kiinni selkänojassa. Istuimet ovat asialliset niin edessä kuin takana ja ajoasennosta saa hyvän.

Ajettavuus, näkyvyys ja melutaso

Näkyvyyttä heikentävät ennen kaikkea erittäin loivat etupilarit. Kulmien arviointi pienessä autossa on kuitenkin kohtuullisen helppoa. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan normaalin kokoinen. Kylkilistoja ei ole.

Ajettavuus, alusta ja melutaso Fiestassa mainioista ohjauksistaan tunnettu Ford siirtyy sähkömekaaniseen ohjaustehostukseen. Ohjaus on onnistunut hyvin. Hitaissa nopeuksissa se on kevyt, mutta maantiellä se tanakoituu ja antaa hyvän vasteen. Nopea ohjaus reagoi terävästi ohjausliikkeisiin. Suuntavakavuus on hyvä. Jousitus on melko jämäkkä. Mukavuus on kohtalaisen hyvä, mutta terävät epätasaisuudet on joissakin kilpailijoissa onnistuttu suodattamaan paremmin.

Rengasmelu on pikkuautomaisen voimakas ja vaihtelee selvästi pinnan karkeuden mukaan. Moottorin ääni on hiljainen eikä häiritse edes kiihdytyksissä. Suuremmissa nopeuksissa tuulen suhina nousee kuuluviin.

Sisätilat ja varustelu

295-litrainen tavaratila on pikkuautoluokassa hyvä lukema. Tavaratilan laajennusmahdollisuus ei ole paras mahdollinen. Istuinosa ei käänny ja peltinen takaselkänoja jää noin 15 cm tavaratilan pohjaa ylemmäksi. Pitkien tavaroiden kuljettaminen on epäkäytännöllistä.

Yhteensä varustetasoja on neljä Trend, Ghia, Titanium, ja Sport. Fiestasta on tarjolla myös Econetic -versio, joka tarjoaa hybridimäiset 98 gramman CO2-päästöt.

Fiestan perusvarustuksesta on jätetty pois ilmastointi ja ajonvakautus. Sen sijaan halvin Trend-varustelu sisältää esim. radio/CD:n, sähkölasit edessä ja etu- ja sivuturvatyynyt. Ghiassa ja Sportissa on Trendin lisäksi mm. ilmastointi, ajotietokone ja sumuvalot.

Ghia-varustelu on harkinnanarvoinen valinta, sillä lisähinta ilmastoinnilla varustettuun Trendiin on vain 600 euroa. Lisävarustevalikoima on melko runsas. Trend-mallin verhoilu on melko yksinkertainen. Ghiassa kangas on laadukasta. Kojetaulun muotoilu hakee vaikutteita elektroniikkalaitteista. Muotoilu miellyttänee nuorekasta ostajakuntaa.

Turvallisuus

Euro NCAP -testeissä Fiesta sai viisi tähteä etumatkustajien turvallisuudesta, neljä tähteä lapsiturvallisuudesta ja kolme tähteä jalankulkijaturvallisuudesta.

Lukkiutumaton jarrujärjestelmä (ABS) estää liukumista kaarteissa tai hätäjarrutustilanteissa. Hätäjarruassistentti (EBA) takaa tarvittaessa täyden jarrutusvoiman ja lyhentää jarrutusmatkaa. Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP) on valinnaisvaruste.

Moottorit ja hinnat

Fiestan moottorivalikoima on tuttua tavaraa. 1,25-litrainen bensakone on tarjolla kahtena versiona teholtaan 44 kW/60 hv ja 60 kW/82 hv. 1,4-litraisessa on tehoa 71 kW/96 hv. Dieseleistä 1,4-litraisessa on tehoa 50 kW/68 hv ja 1,6-litraisessa 66 kW/90 hv. Automaattivaihteiston saa vain 1,4-litraisen bensakoneen yhteyteen.

Koeajoautossa oli pienin bensamoottori. Se tuntui sitkeysominaisuuksiltaan onnistuneena ja kaupunkiajossa aivan riittävän pirteältä. Maantiellä kiihtyvyys jää tietysti näillä teholukemilla vaisuksi ja ohituksiin pitää varautua.

Fiestan hinnat ilman lisävarusteita liikkuvat noin 13.000 – 20.000 euron välillä maaliskuussa 2010.

Vertailussa Fiesta, Punto Evo ja Corsa.

Päivitetty 13.3.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin