Autoesittely Ford Kuga 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Kuga 2013

Suomessakin myyntiin tullut uusi Ford Kuga on yhteinen malli USA:n Fordin kanssa. Aikaisempaan Kugaan verrattuna tämä merkitsee persoonattomampaa tyyliä niin ulkona kuin sisällä. USA:ssa nimi on Escape. Hallintalaitteisiin tämä tuo myös selkeyttä. Sisustuksen laatutaso on nykyisen Focuksen alapuolella.
Autoesittely Ford Kuga 2013

Kuga on kasvanut merkittävästi niin ulkomitoiltaan kuin sisätiloiltaan. Polvitilaa takaistuimella on runsaasti ja pääntila riittää lasikatolla varustettunakin. Kugassa istutaan korkealla ja istuimet ovat hyvät, etenkin selkänojan osalta. Tavaratila on suuri. Laajennettuna pohjalle jää suurehko porras. Näkyvyys on muuten hyvä, mutta takapilarit ovat monen muun uutuuden tavoin paksut. Kojetaulussa ja oviverhoilussa on ilahduttavasti käytetty pehmeän tuntuista materiaalia. Kojetaulun näytöt ovat melko pieniä, mutta niiden käyttö on yksinkertaista valikkosurffausta.

Fordin sähkötoiminen handsfree -takaluukku voidaan avata tai sulkea yksinkertaisesti heilauttamalla jalkaa takapuskurin alla. Sulkeminen onnistuu myös takaluukun alareunassa olevasta napista. Tavaratilaa on 46 litraa enemmän kuin aiemmassa mallissa, eli 456 litraa, sekä takaistuimet, jotka taittuvat alas tasaiseksi lattiapinnaksi.Varusteet

Varustetasoja on kaksi Trend ja Titanium. Tehokkaammalla dieselmoottorilla varustetut Kugat ovat aina Titanium varusteisia.

Trend pitää sisällään mm. ajotietokoneen, manuaalisen ilmastoinnin, kuljettajan istuimen korkeuden säädön, sähkötoimisen ohjaustehostimen (EPAS) sekä 17 –tuuman teräsvanteet.

Titaniumin mukana mm. ilmastointi muuttuu automaattiseksi ja vanteet kevytmetallisiksi. Varustetasoon kuuluu myös vakionopeudensäädin, ajovaloautomatiikka, sadetunnistin, automaattisesti himmenevä taustapeili, Ford SYNC hätäaputoiminnolla, Bluetooth handsfree ja puolinahkapenkit.

Turvallisuuslisävarusteita

Kugan turvatyynyn tai polttoainepumpun hätäsulun laukeaminen käynnistää SYNC -järjestelmän hätäaputoiminnon, joka auton GPS-sijaintitietojen ja Bluetooth-matkapuhelimen avulla soittaa hätäpuhelun ja välittää GPS-koordinaatit paikallisella kielellä hätäkeskukselle.

Muita Kugan sisältämiä kuljettajia avustavia teknologioita ovat muun muassa aktiivinen pysäköintiavustin, kuolleen kulman valvontajärjestelmä, Active City Stop -törmäyksen varoitusjärjestelmä, kaistanpitoavustin, kaistavahti, automaattiset kaukovalot, Driver Alert -vireystason valvonta ja liikennemerkkien tunnistus.

Autoon on saatavilla myös ympäripyörähdyksen estojärjestelmä ja perävaunun ajovakauden hallintajärjestelmä.Pitoa

AWD-järjestelmän ensisijainen tavoite matalilla nopeuksilla on pito: yli 30 km/h:n nopeuksilla AWD-järjestelmä virittyy parantamaan ajotuntumaa, käsiteltävyyttä ja vastetta. Kuljettaja näkee kunkin pyörän vääntövoiman kulloisenkin tarpeen näytöltä.

Curve Control -järjestelmä avustaa kuljettajaa, joka on ajanut kaarteeseen liian lujaa. Järjestelmä lieventää rajun jarrutuksen aiheuttamaa aliohjautumista ja voi tarvittaessa vähentää moottorin vääntömomenttia, jos kuljettaja edelleen painaa kaasupoljinta.

Kaarteiden hallintaa ja ajodynamiikkaa parantaa myös tehostettu aliohjautuvuutta torjuva kaarreajon hallintajärjestelmä (Torque Vectoring Control, TVC), joka on kehitetty Focus RS -malliin. Järjestelmä parantaa ajettavuutta jarruttamalla sisäkaarteen puoleista pyörää.

Moottorit ja hinnat

Kugan moottorimallistossa on nyt ensimmäistä kertaa myös EcoBoost-bensiinimoottori. 1,6-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori on saatavissa sekä 150 hevosvoiman FWD-etuvetoversioon, joka kuluttaa 6,6 l/100 km ja jonka CO2 -päästöt ovat 154 g/km, että 182 hevosvoiman AWD-nelivetoversioon, joka kuluttaa 7,7 l/100 km ja jonka CO2 -päästöt ovat 179 g/km. EcoBoostilla auto kiihtyy 0-100 km/h 9,7 sekunnissa eli moottorimaliston ripeimmin.

Tarjolla on myös 2,0-litrainen TDCi Duratorq -dieselmoottori, josta on saatavissa 140 hevosvoiman FWD-etuveto- ja AWD-nelivetoversio. Tämän vaihtoehdon keskikulutus on 5,3 l/100 km ja CO2 -päästöt 139 g /km. 163 hevosvoimainen PowerShift automaattiversio kuluttaa 5,9 l/100 km ja CO2 –päästöjä syntyy 154 g/km.

Ford Kugan hinnat liikkuvat 32.800 (1.6 EcoBoost 150 hv FWD Trend) ja 46.418 euron välillä (2.0 TDCi 163 hv PowerShift AWD Titanium).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin