Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Mondeo 2007-2009

Ford Mondeon uusin, neljäs sukupolvi tuli Suomessa myyntiin vuonna 2007. Ensimmäinen Mondeo näki päivänvalon vuonna 1993, ja se oli Ford Sierran seuraaja.
Autoesittely Ford Mondeo 2007-2009

Mondeo luokitellaan kuuluvaksi c/d-segmenttiin eli keskiluokkaa suurempiin autoihin tai suuriin perheautoihin. Sen kilpailijoita ovat mm. Renault Laguna, Volkswagen Passat ja Citroen C5. Mondeota valmistetaan Saksassa ja Belgiassa.

Mondeossa on kiinnitetty huomiota erityisesti hyviin ajo-ominaisuuksiin ja turvallisuuteen. Vakiovarusteisiin kuuluvat mm.  vakionopeudensäädin, turvavälihälytin ja aktiivinen jousitus.

Bensiinimoottorivaihtoehtoja ovat 1,6-litrainen (110 hv) ja 2,5-litrainen (220 hv). Dieselit ovat 1,8 litran (100 hv ) 2,0 litran TDCi (140 hv). Vaihteistoksi on tarjolla 5- tai 6-vaihteinen manuaali tai järeimpiin moottoreihin Durashift- automaattivaihteisto.

Kaikissa malleissa on vakiona mittariston painikkeet ohjauspyörän puolissa. Niillä voi hallita äänenvoimakkuutta, erilaisia hakutoimintoja ja esivalittuja radioasemia sekä mittaristonäyttöä.

Trend-version pyörissä on 16-tuumaiset design-koristekapselit. Mukana tulee esimerkiksi ajotietokone, korkiton tankkausjärjestelmä, seitsemän turvatyynyä (kuljettajalla polviturvatyyny) sekä kaksoisautomaattinen ilmastointi-lämpötilansäätö.

Ghia-versiossa on vakiona Trend-varustelun lisäksi nahka- ja puujäljitelmäsomisteita, vakionopeudensäädin, automaattiset tuulilasinpyyhkijät sekä matkustusmukavuutta lisäämässä kartanlukuvalot ja etujalkatilan valot.

Titanium Business -versio on vielä astetta monipuolisempi. Mukana on Ford Convers+ -mittaristo, jolloin ohjauspyörän painikkeilla voi hallita puhelinta, radiota, CD-soitinta tai MP3-soitinta. Mukana on myös Nokian HandsFree Bluetooth-toiminnon ja englanninkielisen ääniohjauksen kera.

Ford Mondeo on Suomen yhdeksänneksi halutuin automalli. 2735 uutta Mondeota rekisteröitiin vuonna 2007.

Trend-version bensiinimoottorimallit maksavat noin 26 000 - 29 000 euroa, dieselit noin 29 000- 33 000 euroa. Diesel-käyttöinen Titanium Business -farmariversio maksaa noin 34 000 euroa (maaliskuu 2008).

EuroNCAP:n kolaritestien (v. 2007) perusteella Mondeo on turvallinen auto. Se sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien turvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lasten turvallisuudessa. Jalankulkijan turvallisuudessa Mondeo sai kaksi tähteä neljästä.

Mondeossa on mm. kasaan painuva ohjauspylväs - joka myös toimi testissä ja jätti kuljettajalle enemmän tilaa - ABS-jarrut, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, hätäjarrutehostin ja kolaritilanteessa suojaavat aktiiviset niskatuet.

Jalankulkijan kannalta konepeiton keskiosa ja auton puskuri arvioitiin suojaukseltaan hyväksi, mutta konepeiton etu- ja takareuna sekä sivureunat arvioitiin pääosin heikoksi.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin