Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Mondeo 2012

Ford Mondeo sai vuoden 2010 loppupuolella lisäystä moottoritarjontaan kun vaihtoehdoiksi saatiin EcoBoost -bensiini- ja 2.2-litran TDCi-dieselmoottorit.
Autoesittely Ford Mondeo 2012

Trend-mallin vakiovarusteita ovat vakionopeudensäädin, LED-taka- ja jarruvalot, sumuvalot, korinväriset ovenkahvat ja sivupeilit integroiduilla suuntavilkuilla sekä keulan yläsäleikön kromireunus.

Vakiovarusteisiin kuuluvat myös kauko-ohjattu ovien keskuslukitus, sähkötoimiset ja lämmitetyt sivupeilit,  sähkötoimiset etu- ja takaikkunat, etu- ja takaistuinten kartanlukuvalot ja automaattinen ilmastointi. Ohjauspyörässä olevilla säätimillä voi hallita mediamittaristoa, HMI:tä (Human Machine Interface) ja viihde-elektroniikkaa.

Titanium-mallin modernia teemaa on korostettu muun muassa harjatun ruostumattoman teräksen yksityiskohdilla. Sen korkealuokkaisiin sisätiloihin kuuluvat pehmeäntuntuinen nahkainen ohjauspyörä, himmennettävä valaistus, valaistut jalkatilat, astinvalot, automaattisesti himmentyvä taustapeili ja B-pilareiden integroidut ilmasuuttimet. Kromireunukset ympäröivät sivuikkunoita ja kiiltävän mustia ylä- ja alasäleikköjä. Titanium-mallissa on lisäksi LED-päiväajovalot ja Convers+-mittaristo.

Kaikissa malleissa on seitsemän turvatyynyä mukaan lukien kuljettajan polviturvatyyny sekä ajonvakautusjärjestelmä.

Saatavana on myös joukko Ford ECOnetic -teknologioita, kuten älykäs uudelleenlataus, Ford Eco -toiminto ja ensimmäistä kertaa aktiivinen etusäleikkö. Varustelistalta löytyy myös kaistavahti, Driver Alert –toiminto ja automaattiset kaukovalot.



Auton sisältä löytyy LED-valoja, aiempaa paremmat audio- ja satelliittinavigaatiojärjestelmät sekä Ford Premium -äänentoistojärjestelmä kahdeksankanavaisella vahvistinjärjestelmällä ja 265 watin tehoilla. Yksi kaiutinjärjestelmän kaiuttimista on upotettu kojelautaan. Takaluukusta löytyy vielä erillinen subwoofer.

EcoBoost

Mondeo oli ensimmäinen Ford, joka sai voimanlähteeksi 2.0 litraisen turboahdetun 240-hevosvoimaisen EcoBoost -bensiinimoottorin. Saatavana on myös 203-hevosvoimainen versio. 203- ja 240-hevosvoimaisten PowerShift -vaihteistoilla varustettujen 2.0-litraisten Ford EcoBoost –mottorien polttoaineenkulutus yhdistetyssä ajossa on valmistajan mukaan 7,7 l/100 km ja CO2-päästöt 179 g/km tehosta ja korimallista riippumatta.

EcoBoost moottori on valmistettu alumiinista. Siinä on korkeapainesuoraruiskutus, turboahdin ja muuttuva nokka-akseleiden ajoitus. 203 hevosvoimainen versio kiihtyy 0-100 km/h 7,9 sekunnissa ja 240 hv suoriutuu samasta 7,5 sekunnissa.

Dieselmoottori valikoimaan kuuluu 2.2 litran Duratorq TDCi -dieselmoottori, jonka teho on 200 hevosvoimaa. Yhdessä Powershift -vaihteiston kanssa kulutus on 5,6 l/100 km ja CO2-päästöt 149 g/km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 8,1 sekunnissa.

Sen rinnalla on 2.0 litran Duratorq TDCi. Siitä on saatavana 115, 140 ja 163 hevosvoimaiset versiot, joiden päästöarvo on 139 g/km, kun käytössä on 6-nopeuksinen manuaalivaihteisto.

Moottorimallistosta löytyy edelleen 1.6 ja 2.0 litran Ford Duratec –bensiinimoottorit, joiden teho on 120 ja 145 hevosvoimaa.

Mondeon lähtöhinnat liikkuvat 26.600 (1.6 120hv sedan) ja lähes 44.000 euron (240hv farmari) välillä. Hinnat maaliskuu 2011.

Vertailuun 1.6 -litraisen EcoBoostin rinnalle otettiin saman teholuokan manuaalivaihteiset Volkswagen Passat ja Volvo S60.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin