Autoesittely Honda Civic 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Civic 2013

Yhdeksännen sukupolven Honda Civic esiteltiin Frankfurtissa syksyllä 2011 ja sen myynti Suomessa alkoi vuonna 2012 alkuvuodesta viisiovisena versiona. Edellisellä kerralla futuristiseksi uudistettu muotoilu säilytettiin samantyylisenä eikä tekniikassakaan tehty suuria muutoksia.
Autoesittely Honda Civic 2013

 

Keulassa on korkeammat valot ja enemmän mustaa. Perässä takalasia halkova spoileri yhtyy nyt takavaloihin. Konservatiivisempaa ostajakuntaa varten mallisto täydentyi hieman myöhemmin 2012 sedan versiolla, joka poikkeaa selvästi viistoperämallista.

Civicin sisustus on edelleen moderni, mutta tyyliltään hieman entistä rauhallisempi. Kojetaulun yläosa on hienoa materiaalia, kojetaulun alaosa hieman halvempaa laatua ja keskikonsoli kovaa muovia. Ylämittariston suojapleksi on auringonpaisteessa hieman sumuisen näköinen. Vaihdekeppi on sijoitettu ylös hyvin käsille ja sen liikeradat ovat lyhyet ja täsmälliset. Keskikonsolin toiminnot ovat selkeitä. Säilytystilaa on kohtalaisen hyvin. Tavaratilan laadukkaasta verhoilusta voi antaa erikoismaininnan.

5-ovinen Civic on pidentynyt 5 senttiä ja madaltunut 2 senttiä. Akseliväliä on lyhennetty 1,5 sentillä. Sisätilojen koossa ei ole olennaista muutosta edeltäjään. Aikuisilla on takapenkillä edelleen hieman liian tarkkaan mitoitetut oltavat etenkin jalkatilan osalta. Takaistuin on sijoitettu matalalle. Tämän piirteen avulla nykyautoissa pyritään toisaalta lisäämään pääntilaa, toisaalta mahdollistamaan muunneltavuus pelkästään selkänoja kaatamalla. Muuntelu on helppoa ja syvä tavaratila on luokassaan suurimpia. Takaistuimen istuinosat voi nostaa pystyyn takaistuinta vasten, jolloin saadaan korkea kuljetustila, johon mahtuu jopa polkupyörä. Keskitunnelia Civicissä ei ole käytännössä lainkaan.

Sedanista löytyy sen sijaan pituutta 454 cm, akseliväliä 267 cm, leveyttä 175 cm ja korkeutta 143 cm. Varsin sulavalinjainen sedan tarjoaa käyttäjälle reilut tavara- ja matkustamotilat. Sedanissa tavaratilan koko on 440 litraa ja tila on kasvatettavissa kaatuvien takaselkänojien avulla, joskin lisätilan käyttökelpoisuutta rajoittaa sen mataluus.Varustetasot

Civicin varustetasot ovat edelleen Comfort, Sport ja Executive. Näiden lisäksi Suomessa on tarjolla hinnat alkaen -versio S, jonka myynti jäänee vähäiseksi. S:stä on karsittu mm. ilmastointi, radio, sähkösäätöiset ja lämmitettävät ulkopeilit ja ajovalon pesurit. Comfortissa on vakiona mm.automaatti-ilmastointi ja sähkölasit edessä ja takana.

Sportissa on lisäksi mm. varashälytin, sumuvalot, peruutuskamera, nahkaratti, sadetunnistin ja takaistuimen keskikyynärnoja. Executive tuo lisää mm. parkkitutkat, avaimettoman kulun, lasikaton, kaksoisksenonvalot, kaukovaloautomatiikan, himmenevän sisäpeilin, nahkaverhoilun, ristiselän- ja sivuttaistuen säädön ja bluetoothin. Lisäksi Executiveen saa navigaattorin ja mukautuvan vakionopeussäätimen törmäysvaroittimella. Sedanin varustetasot ovat Comfort ja Executive.

Etuistuinten mukavuus on keskinkertainen. Istuin on melko korkea auton mataluuteen nähden ja tunnelma kuljettajan paikalla kaikkiaan tiivis. Kapea keskikonsoli parantaa tilannetta matkustajan puolella. Sivutukea istuimissa on reilusti. Kahteen paikkaan jaettu mittaristo jakautuu ohjauspyörän kehän ylä- ja alapuolelta näkyviin osiin. Ylempi mittaristo on selkeälukuinen, ja koska se on sijoitettu kauaksi kojelaudan yläosaan, on sen seuranta ajon aikana helppoa. Lasikatolla varustetussa Executive-mallissa pääntilan riittävyys on ongelma niin edessä kuin takana. Monitoimiohjauspyörä säätyy kahteen suuntaan.Turvallisuus, moottorit ja hinnat

Turvavarusteisiin kuuluu etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, sivulasien verhotyynyt sekä vyönkiristimet ja aktiiviset pääntuet edessä. Honda mainitsee turvalaitteiden yhteydessä myös edistyksellisen ACE-korirakenteen, jossa suurlujuusterästä on käytetty runsaasti. Turvallisuuspuolen lisävarusteisiin kuuluu törmäyksen varoitusjärjestelmää CMBS, joka varoittaa kuljettajaa uhkaavasta törmäyksestä. Järjestelmä toimii yhteistyössä ACC-vakionopeudensäätimen kanssa. CMBS löytyy parhaiten varustetusta Executive Advanced mallista.

Moottorivaihtoehtoja viisiovisessa on kaksi ja sedanissa yksi. Dieseleitä ei vuoden 2012 puolella ollut vielä tarjolla, mutta nyt moottorivalikoima laajenee täysin uudella 1.6 -litran i-DTEC dieselmoottorilla. Se on ensimmäinen Hondan Earth Dreams Technology -sarjaan kuuluva moottori.

Viisiovisessa mallissa lähtöhintatasolla on 1.4 litrainen i-VTEC bensiinimoottori, jonka yhteyteen on tarjolla 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Tehoa moottori tuottaa 100 hevosvoimaa ja vääntöä 127 Nm. Keskikulutus pysyttelee merkin mukaan alle 5.5 –litrassa/100 km. CO2 päästöjä moottori tuottaa alimmillaan 129 g/km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu parhaimmillaan 13 sekunnissa.

Molempiin korimalleihin tarjolla oleva 1.8-litrainen i-VTEC tuottaa tehoa 142 hv ja vääntöä 174 Nm. Yllättävää on, että Hondan tietojen mukaan sedan kiihtyy 0-100 km/h parhaimmilla 8,7 sekunnissa, kun vastaava lukema viisiovisessa vastaavassa versiossa on 9,1 sekuntia. CO2 –päästöjä syntyy pienimmillään viisiovisessa 137 g/km ja sedanissa153 g/km. Keskikulutukset liikkuvat varustetasosta riippuen 5,4 ja 6,7 –litran välillä.

Kallein versio on 1.8i 5D Executive AT Navi Advanced (37.150,49 euroa) ja edullisin 1.4i 5D Comfort (20.404,81 euroa). Sedanin hintahaarukka on 24.185,20-27.613.54 euroa).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin