Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai i20 (2011)

Hyundai i20 korvasi Euroopassakin varsin hyvin menestyneen Getzin vuonna 2009. Pikkuautojen merkitys markkinoilla on edelleen kasvussa ja tässäkin segmentissä korealaisilla on hyvät mahdollisuudet.
Autoesittely Hyundai i20 (2011)

Auto on suunniteltu pääosin Saksassa ja se valmistetaan Intiassa. Ulkomuodoltaan i20 on selvästi kulmikasta Getziä tuoreempi. Kovin persoonallista muotoilu ei ole, mutta muoto on kokonaisuutena tasapainoisempi kuin edellisen sukupolven isommassa i30:ssa, jota i20 muistuttaa.

Kori ja sisätilat

i20 on ulkomitoiltaan aivan luokkansa normilukemissa. Getziin verrattuna on hieman väljempi sisätiloiltaan eikä kilpailijoistakaan montaa tilavampaa löydy. Esimerkiksi VW Polo joutuu pari senttiä suuremmasta pituudestaan huolimatta toteamaan i20:n selvästi tilavammaksi. Takapenkillä on hyvät tilat kahdelle keskikokoiselle matkustajalle. Ensimmäisenä puutetta tulee polvitilasta. Istuin on laimeasti muotoiltu, mutta istuin on riittävän korkealla ja mukavuus kaikkiaan asiallinen.

Etuistuimet tuntuvat ennen kaikkea kovilta. Oman Audin penkit tuntuivat i20:n jälkeen mukavan pehmeiltä. Etuistuimissa on muotoa, mutta sivutuki ei ole kovin hyvä. Edessäkin tilaa on väljästi. Ajoasennon saa hyväksi ja asiaa helpottaa pikkuautoluokassa harvinainen ohjauspyörän pituussäätö. Kytkinjalan lepuutustuki on liian takana ja loivassa.Tavaratila on luokan keskivertoa suurempi. Kaadetut takaselkänojat jäävät haitallisesti noin 10 cm ylemmäksi kuin tavaratilan pohja. Kylkilistoja ei Hyundaissakaan ole. Näkyvyys on eteen poikkeuksellisen hyvä eikä näköaloissa taaksekaan ole suurempaa valittamisen aihetta. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan normaali.

Moottori ja suorituskyky

Moottorivalikoimaa on Suomessa 1,2- ja 1,4-litraisten bensakoneiden ja 1,4-litraisen dieselin verran. Bensamoottorit ovat kokoonsa nähden tehokkaita, mutta ainakaan koeajetusta 1,4-litraisesta ei oikein jäänyt sataa hevosvoimaa vastaavaa kuvaa. Joka tapauksessa auto kulkee vaivattomasti ja pärjää kilpailijoiden 1,4-litraisille niin sitkeydessä kuin kierrosherkkyydessä. Tämän moottorin yhteyteen tulee myöhemmin tarjolle 4-vaihteinen automaattivaihteisto. Manuaalivaihteistoissa on pitäydytty viidessä vaihteessa. Ilmoitetut kulutuslukemat eivät ole erityisen pieniä.Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

1,2-litrainen i20 on varustettu Classic-tasolla, johon sisältyy mm. 6 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, manuaalinen ilmastointi, kauko-ohjattava keskuslukitus, lämmitettävät sähköpeilit, sähkölasit edessä, radio/CD/mp3 ja 2-osainen takaselkänoja. Muiden mallien Comfort-varustelussa on lisäksi ajotietokone, kuljettajan istuimen korkeussäätö, audion säätö ratista, USB-liitin ja nahkaratti.Sisustus on ajanmukainen, mutta jotenkin vaatimaton. Tarjolla on lähes pelkästään mustaa muovia. Hihansuussa olevan napin kaliseminen kyynärnojan kovamuoviin ei kuulosta mukavalta. Getzissä oli sentään kangasta oviverhoilussa. Kättä ei myöskään miellytä liukas, ohutkehäinen ohjauspyörä tai kovamuovinen vaihdekepin nuppi. Pienen särön laatuvaikutelmaan tuovat vielä koeajoautossa joissain nopeuksissa kuuluneet sirinät.

Hallintalaitteet ovat yksinkertaisen toimivat ja kevytkäyttöiset. Kaasupolkimessa on Hyundain tapaan liiallistakin herkkyyttä. Kytkin ei ole kaikkein helpoimpia. Vaihteensiirto toimii kevyesti ja sujuvasti.

Kilpailuasetelma

i20 ei täysin toteuta Hyundain pyrkimyksiä postitioitua laatu- ja hintatasoltaan aikaisempaa korkeammalle. Se on nimittäin varsin edullinen auto ja toisaalta laatuvaikutelma ei ole kovin korkeatasoinen. i20 on tilava ja näppärä auto, jonka ulkonäkö ei ärsytä ketään. Jousituksen toiminta olisi vielä vaatinut pientä hiomista.

Vertailussa Hyundai i20, VW Polo ja Suzuki Swift.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin